Fitness hodinky – sparring partner do posilňovne

Michal Pindura 0 21.11.2014

Fitness hodinky by v dnešnej dobe mali byť súčasťou výbavy každého nadšenca športu. Napriek pomerne nezdravému životnému štýlu, aký veľká časť dnešnej populácie vyznáva, stále sa nájde dosť nadšencov športovania. Navyše, postupne sa k profesionálom pridáva čoraz viac amatérov, ktorí chcú niečo robiť pre svoje telo. Dnes si už nikto neklope na čelo, keď vidí aj v chladnom jesennom, či zimnom počasí na hrádzi bežca alebo celú skupinku. Dokonca aj posilňovne sú plnšie a hoci nie každý cvičí celkom správne, vždy je to lepšie ako nerobiť pre svoje telo nič. A aby ste vedeli, či pre to svoje robíte pri cvičení niečo skutočne užitočné, existuje jedna výborná meracia pomôcka.

 Fitness

Športtester. Áno, to je on. Pomocník, vďaka ktorému viete, či behanie na bežiacom páse má skutočný zmysel a či množstvo spotrebovaných kalórií spĺňa vaše predstavy. Športtester je zvyčajne zložený z prijímača – náramkových fitness hodiniek a snímača, ktorý je umiestnený na hrudnom páse. Pomocou neho sa detekujú elektrické impulzy srdca, ktoré sú následne bezdrôtovo odoslané do hodiniek.

Pokiaľ ešte žiadny športtester v podobe fitness hodiniek nemáte, ideálne bude siahnuť po zlatej strednej ceste. Tú predstavujú fitness hodinky POLAR a konkrétne model FT7, ktorý je dostupný ako v elegantnom čiernom – pánskom, tak aj v červenom – dámskom prevedení.  Bez ohľadu na farbu, najdôležitejšie sú funkcie hodiniek a tých má FT7 požehnane. Azda najdôležitejším ukazovateľom týchto hodiniek je informácia, či v daný moment spaľujete tuky alebo rozvíjate kondíciu. Hrudný pás, ktorý je mimochodom veľmi pohodlný, meria frekvenciu tepu a energetický výdaj vypočítava v kalóriách. Všetky získané údaje sa ukladajú do pamäte. Následne sa dajú prezerať, prípadne z nich vytvoriť online tréningový denník.

Fitness hodinky POLAR FT7 SILVER

Každá vaša tréningová jednotka môže mať nastavenú jednu alebo viac zón tepovej frekvencie, ktorú využijete na zefektívnenie vášho častokrát úmorného tréningu. Zóny si môžete nastaviť manuálne, automaticky alebo pomocou testu „Stanovenie vlastnej zóny“. Vďaka nastaveniu jednotlivých zón vás hodinky strážia a zvukovo aj vizuálne vás upozornia, ak prekročíte danú zónu.

Fitness hodinky POLAR FT7 sú vybavené presným počítadlom spálených kalórií. Musíte však presne zadať vaše údaje, čiže hmotnosť, výšku, vek, pohlavie a intenzitu telesnej činnosti. Merať sa dajú aj ďalšie parametre, akými sú napríklad energetický výdaj, priemerná a maximálna tepová frekvencia v priebehu cvičenia alebo čas strávený v nastavenej zóne.

Ako ste sa dočítali na začiatku, hodinky POLAR FT7 sú skvelou voľbou, pokiaľ s meraním všetkých potrebných údajov pri cvičení len začínate. Ak sa časom dostanete na vyššiu úroveň, pozrite si ďalšie modely od Polaru. Určite si budete mať z čoho vyberať.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.