Hodinky s bluetooth alebo smart hodinky?

Michal Pindura 0 01.12.2014

Hodinky s bluetooth alebo smart hodinky? Smart hodinky zaznamenali na našom trhu nárast dostupnosti a dnes to už vyzerá tak, že tento trend bude aj naďalej pokračovať. Nahradia starú dobrú klasiku? Nebudú pre vás výhodnejšie klasické hodinky s bluetooth konektivitou?

Zhrňme si fakty:

Bluetooth:

Ak si chcete kúpiť smart hodinky kvôli bluetooth konektivite a funkciám, ktoré vyplývajú z tejto výhody, tak sa rovno preorientujte na klasické hodinky s bluetooth. Hodinky s bluetooth vám poskytnú skvelé možnosti, napríklad výdrž batérie, ktorá sa odhaduje až na 2 roky oproti výdrži batérie v smart hodinkách, ktorá je len niekoľko desiatok hodín.

Vzhľad:

Smart hodinky sú len akýmsi technickým výdobytkom, ktorý rozhodne nemožno považovať za módny doplnok. Chete mať na ruke šperk, ktorý bude dopĺňať váš outfit alebo náhradu mobilného telefónu? Hodinky s bluetooth dokonca najdete s 15354>retro designom.

Hodinky s bluetooth majú svoje výhody

Hodinky s bluetooth

 

Viditeľnosť počas dňa:

Ďalším problémom môže byť displej. Počas krásnych slnečných dní možno zistíte, že hodinky je potrebné natáčať do rôznych uhlov, aby ste na ne dobre videli. Je to aj magnet na odlačky prstov, čo znamená, že tie môžu taktiež blokovať dokonalé videnie. Úplnou výhrou nie sú ani klasické hodinky s bluetooth. Najmä tie, pri ktorých ručičky farebne splývajú s pozadím. Farebnú kombináciu si však viete vybrať sami. 

Reproduktor:

Smart hodinky majú vstavaný reproduktor, no aký je jeho výkon? Je tak nízky, že niečo počuť je možné iba na pokojnom mieste. A pozor! Tí, ktorí nevedia, smart hodinky môžu byť použité na telefonát iba v tom prípade, ak sú spárované so smarfónom prostredníctvom bluetooth.

Vodeodolnosť:

Táto vlastnosť by u týchto hodiniek nemala určite chýbať, no v cenovo dostupnejších smarthodinkách sa toho nedočkáte. Dávajte si pozor, lebo ak by ste chceli otestovať ich vodeodolnosť, môže sa stať, že to bude váš posledný pokus. Pri väčšine klasických hodiniek s bluetooth (aj tých cenovo priateľských) je vodeodolnosť samozrejmosťou.

Aké sú teda alternatívy?

Skvelou alternatívou pre zatiaľ nedoladené smart hodinky sú klasické hodinky s bluetooth. Výber záleži od toho, čo od hodiniek pre mobil požadujete. Ste fanúšikom Apple a ich iPhonov? Tieto hodinky s bluetooth vám poskytujú prepojenie s týmito zariadeniami. Dokážu vás notifikovať o prichádzajúcich hovoroch, či emailoch alebo udalosti v kalendári.

Využívate fintess aplikácie pre smartfóny? V tom prípade sú pre vás ako stvorené hodinky s funkciou bluetooth sport. Aplikácie Runmeter, Cyclemeter, Walkmeter, Wahoo Fitness alebo CASIO WATCH+. Všetky tieto aplikácie podporujú prepojenie s hodinkami s bluetooth konektivitou. Následne si viete sledovať váš pulz, či to, koľko kalórií ste spálili. Koniec koncov, zdieľať na socialnej sieti screenshot s vašimi výsledkami z fitka, vďaka hodinkám, je proste cool. ???? V tomto prípade sa taktiež môžete zamyslieť nad fitness hodinkami o ktorých sme písali v čánku Fitness hodinky – sparring partner do posilňovne.

Hudba? Tak potom jednoznačne G’MIX. Čo ten G’MIX vlastne je? Jedná sa o funkciu hodiniek CASIO G-Shock, ktorá opäť využíva bluetooth. Model 14717,““ title=“CASIO GBA 400-1A9″ target=“_blank“>CASIO GBA 400-1A9 s touto funkciou vám umožňuje prepojiť hodinky s mobilom a následne tak ovládať hudobný prehrávač. Na hodinkách si viete prepínať skladby, na ovládanie hlasitosti používate otočné koliesko. Praktické, však? Opäť nezabúdajme na výdrž batérie, ktorá je v priemere až 2 roky!

Aj ďalšie hodinky podporujú prepojenie s mobilom. Vôbec sa nemusíte zameriavať výhradne len na smart hodinky. Príkladom sú hodinky 14576,““ title=“CASIO EQB 500D-1A“ target=“_blank“>CASIO EQB 500D-1A. Tento elegantnejší model pomocou bluetooth komunikuje s vaším mobilom a umožňuje nájsť stratený mobil. Ako? Jednoducho stlačíte to správne tlačidlo na hodinkách a mobil začne zvoniť. Ďalšiou funkciou je zobrazenie času v 300 svetových mestách (v aplikácií si jednoducho vyberiete jedno z ponúkaných miest, a čas sa okamžite zobrazí na vaších náramkových hodinkách). Čas, ktorý si nameráte pomocou stopiek, si jednoducho zosynchronizujete s mobilnou aplikáciou. Samozrejmosťou je tiež automatická synchronizácia času. Vaše hodinky budú vďaka bluetooth vždy presné na stotinu sekundy. A čo výdrž v porovnaní s klasickými smart hodinkami? Tieto hodinky sú napájané solárne. Zabudnite na každovečerné nabíjanie.

Hodinky s bluetooth konektivitou

Každopádne, smart hodinky majú aj rad výhod, ktoré ocenia technickí nadšenci. Nájdete v nich zabudované GPS, ale aj merač tepu, či krokomer bez nutnosti synchronizácie s mobilom. Ďalšie aplikácie budú pribúdať, avšak zatiaľ je to naozaj na zváženie, či investovať do hodiniek, ktoré vydržia bežať jeden deň a existujú k nim často príťažlivejšie alternatívy.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.