Ako majú vyzerať pravé hodinky na leto? Presne takto.

Michal Pindura 0 14.05.2020

Viete, ako by mali vyzerať hodinky na leto?

Každý vie, čo je leto zač. Je to úžasné obdobie, ktorému vládne teplo, pohoda, ľahké odevy s krátkymi rukávmi a… mojito ???? Kto by sa na toto všetko netešil? Tak, ako sa neopláca podceniť balenie pred dovolenkou, prinajmenšom rovnakým hriechom je, ak sa pred letom zameriate iba na nákupy oblečenia a zo svojho hľadáčika vypustíte hodinky.

Starostlivo zostavená letná výbava má bez adekvátne zvolených hodiniek trhlinu ako svet. Aby nevznikla, netreba robiť žiadne kúzla. Stačí, ak si pri nákupe spomeniete na týchto päť zaručených tipov:

1. CHODŤE DO SVETLETJŠÍCH ODTIEŇOV CIFERNÍKA

Tmavé farby patria k jeseni a zime, leto si žiada presvetlenie. Platí to pre oblečenie, platí to pre náramkové hodinky. Na rozdiel od ťažkopádnych tmavých tónov, svetlejšie farby majú moc pôsobiť na ľudí ľahším dojmom. A o to predsa v lete ide. Krokom správnym smerom sú preto modely s ciferníkmi, na ktorých prevládajú odtiene béžovej, svetlo sivej, prípadne champagne.

2. TEXTILNÉ REMIENKY SÚ TIE PRAVÉ

Textilné remienky sú v lete tie pravé

TISSOT CHRONO XL T116.617.37.267.00

Na to, aby ste zo svojich obľúbených hodiniek spravili letný „kabriolet“, nemusíte hneď myslieť na ich výmenu. Na dobu od júna do augusta môžete jednoducho nahradiť ich kožený remienok alebo oceľový náramok vzdušnejším textilným popruhom. Na výber máte populárne remienky typu NATO, ktorých výmena sa zaobíde bez manipulácie s baretkami (osičky s odpruženými koncami), klasické nylonové remienky, alebo rafinovanú kombináciu nylonu a pravej kože, akú vídame napríklad u značky Tissot v kolekcii Chrono XL. Výhodou textilných remienkov je ich ľahké kombinovanie s oblečením – ku každému tričku môžete mať farebne korešpondujúci remienok.

3. MENŠIE PUZDRA SÚ STÁVKOU NA ISTOTU

Menšie puzdra sú v lete stávkou na istotu

Je predpoklad, že počas leta budú vaše hodinky vďaka krátkym rukávom viac pod drobnohľadom okolia. Naša rada znie: priemer puzdra by nemal byť príliš veľký. Ak bežne nosíte priemer 42, kľudne uberte dva milimetre. Opäť je to celé o vzdušnosti a o zmenšení plochy, na ktorej by sa vám mohla počas tropických dní potiť ruka. Druhým dôvodom je predchádzanie disproporcii medzi robustnými hodinkami a ľahkým oblečením.

POZOR: menšie priemery sa netýkajú športových hodiniek. Tie na rozdiel od spoločenských modelov musia plniť aj praktickú funkciu, pri ktorej niekedy rozhoduje každý milimeter.

4. ZLATÁ, TO JE LETO

Ďalšou z letných vychytávok sú hodinky s pozlátenými alebo – ak na ne máte – zlatými puzdrami. Zlatá farba evokuje slnko, pôsobí vznešene a k letným outfitom sa náramne hodí. Zlatým pravidlom ale je, nechať zlato vyniknúť a vyhnúť sa dizajnovým výstrelkom a prezdobenosti, aby sa z vás nestala komická figúrka, aké sme kedysi vídali v hip-hopových videoklipoch. Inak povedané: všetko s mierou.

5. OSVIEŽTE SA FARBAMI

Príspevok, ktorý zdieľa Festina Watches (@festina.watches),

Keď to už nejde inak, o osvieženie sa v lete môžu postarať aj farebné akcenty na vašich hodinkách. Vždy však majte na pamäti, že živé farby treba držať pod kontrolou. Hodinky, ktorým boli dopriate výraznejšie farby, majú byť len jedným z komponentov vášho outfitu, nie jeho dominantou.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.