Aviator Professional – hodinky pre aerobatov a nielen pre nich

Michal Pindura 0 28.10.2014

Aviator Professional 2014, ref. P.2.15.0.089.6Pre rusko-švajčiarsku značku Aviator sú presnosť a funkčná bezchybnosť prvoradými vlastnosťami. Oficiálny časomerač aerobatického tímu Swifts (Strizhi) vydal pre uspokojenie potrieb tohto šesťčlenného ruského zoskupenia lietajúceho na strojoch Mikoyan MiG-29 „Fulcrum“ špeciálne edície chronografu Professional.

Tisíc vyrobených exemplárov z každého zo štyroch variánt, pravdaže, nie je určených len na zápästia ošľahaných vzdušných akrobatov, ale všetkým, ktorí veria myšlienke, že ak sú raz hodinky certifikované do prostredia, kde sa strieda extrémne zrýchlenie s voľným pádom, mali by bez problémov zvládať nástrahy každodenného života. Podľa tvrdení výrobcu uvoľneniu pánskych quartz modelov Aviator Professional do predaja predchádzalo dôkladné testovanie v kokpitoch stíhačiek. Existuje teda predpoklad, že pri bežnom nosení sa do úzkych tak ľahko nedostanú.

O tom, či hodinky, ktorých poznávacím znamením sú zo strany ciferníka prístupné ovládacie tlačidlá chronografu, sú spôsobilé čo-to vydržať, čiastočne napovie tabuľka s parametrami. Pilierom spoľahlivosti je v ich prípade uprednostnenie quartz strojčeka pred mechanickým. K celkovej odolnosti má čo povedať aj antireflexné zafírové sklo a rozložité oceľové púzdro s rozmermi 45 × 14 mm.

Špecifikácia Aviator Professional
Strojček Švajčiarsky quartz Ronda 5040.D
Funkcie Hodiny, minúty, sekundy, dátum, chronograf s funkciami ADD, SPLIT
Púzdro Ušľachtilá oceľ 316L, rozmery 45 × 14 mm, povrchová úprava brúsením (P.2.15.0.088.6, P.2.15.0.089.6), respektíve čiernym PVD povlakom (P.2.15.5.088.6, P.2.15.5.089.6), zafírové sklo s antireflexnou úpravou, komfortné kaučukové tlačidlá chronografu, gravírované viečko, vodeodolnosť 100M
Ciferník Zmes Superluminova na ručičkách, indexoch a arabských markeroch hodín, malá sekundovka na tretej hodine, dátumovka na šiestej, minútový register na deviatej a sčítač 1/10 s na šiestej hodine
Remienok Integrovaný remienok z čierneho kaučuku, oceľová opasková pracka
Cena cca 680 €

 
Zdroj: Aviator

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.