Dámske hodinky ako darček? Tu je našich 5 zaručených tipov, s ktorými to máte v suchu

Michal Pindura 0 23.08.2019

Ak si neviete rady, stavte radšej na klasiku

Na rozdiel od mnohých iných zaručených tipov na darček pre ženu, dievča, mamu či najlepšiu kamarátku, sú kvalitné hodinky jednou z mála vecí, ktoré môžu ich budúcej majiteľke prinášať radosť dlhé roky. O to dôležitejšie je, aby ste výberu toho pravého kúsku venovali dostatok času a poznali „terén“, v ktorom sa pri prehľadávaní ponuky obchodov môžete raz dva stratiť.

Nezáleží na tom, či sa chystáte hodinky darovať na Valentína, promócie alebo narodeniny, našich 5 tipov vás s ľahkosťou prevedie húštinou tisícov modelov a pomôže vám nájsť taký, ktorý si obdarovaná hneď zamiluje.

1. DARČEK NEKUPUJETE PRE SEBA

Prvé a zároveň najzásadnejšie pravidlo znie: ak máte v pláne kúpiť hodinky podľa toho, aké by ste chceli nosiť vy sami, radšej sa na to vykašlite. Aj ten najlepší úmysel sa minie účinkom, ak sa budete riadiť iba vlastným vkusom a pocitmi. Dámske hodinky sú dnes úplne niekde inde, ako pred pár rokmi. Ponúkajú väčšiu rozmanitosť, čím reflektujú pestrosť potrieb moderných žien. Zabudnite na dobu, keď dámske hodinky boli iba drobnučké a zlaté. V súčasnosti je mnohonásobne viac úžasných mechanických modelov a hodinky celkovo sú podelené do akýchsi mikrosvetov tak, aby si spomedzi nich vybrala hviezda reality šou, vášnivá potápačka aj dedička ropného impéria. Pamätajte, dámske hodinky nie sú hračka pre veľkých chlapcov. Tony funkcií a odolnosť voči preťaženiu 5000 G sú rovnakou zbytočnosťou ako dvere na motorke.

2. RISKOVANIE SI NECHAJTE NA INOKEDY

Neriskujte, výber dámskych hodiniek nie je stávkovanie na športové zápasy. Ak nie ste skalopevne presvedčení, že zbožňuje nezvyčajné alebo uletené doplnky, oblúkom sa im vyhnite, inak si koledujete o malér. Rovnako si dajte pozor na krikľavé farby a extravagantné tvary. Netvrdíme, že sa nemôžu páčiť, ale načo si máte zbytočne komplikovať situáciu?

Ďalším zdvihnutým ukazovákom sú takzvané bicolor hodinky – teda tie, na ktorých je strieborná farba kombinovaná so zlatou. Pre mnohé ženy (a tiež mužov) je bicolor prevedenie prežitkom, ktorý
zažíval svoju chvíľu slávy v 80. rokoch minulého storočia.

Všímajte si, aké šperky nosí

3. VŠÍMAJTE SI, AKÉ ŠPERKY NOSÍ

V prípade, že si naozaj, ale naozaj neviete rady, otvorte oči a pozerajte sa, čo má na sebe. Zamerajte sa na šperky a bižutériu. Je to skvelý indikátor štýlu, ku ktorému inklinuje a je vysoko pravdepodobné, že takto nájdete smer, akým sa pri výbere uberať. Ak sa vám aj nepodarí trafiť sa úplne do čierneho, aspoň máte istotu, že si bude môcť hodinky nakombinovať s ostatnými doplnkami a zvyškom šatníka.

TISSOT LADY HEART POWERMATIC 80 T050.207.37.117.04

A čo robiť, ak nenosí náramky, náhrdelníky ani náušnice? Buď im ešte nestihla prísť na chuť, alebo ešte lepšie – podľa niektorých štatistík máte veľkú šancu, že to budú práve luxusné hodinky, čím sa jej zavďačíte.  Stále neviete, v akých vodách máte loviť? Zaručenou trefou do čierneho sú prémiové kúsky od značiek Tissot, Certina alebo Frederique Constant.

4. NA VEĽKOSTI ZÁLEŽÍ. VŽDY!

Dávno je preč éra hodiniek pripomínajúcich subtílny šperk. Dnes – aj kvôli výraznejšej podpore rodovej rovnosti – sú v kurze modely s väčším priemerom puzdra. Pokiaľ však nemáte potvrdené, že boyfriend štýl je to, po čom túži, siahnite radšej po hodinkách s overeným rozpätím priemerov 28 – 36 mm.

Pamätajte, veľkosť je vždy dôležitá

Veľkosť je podstatná aj z hľadiska využitia hodiniek. Spoločenské a oficiálne akcie si vyložene pýtajú menšie rozmery, ktoré natoľko nepútajú pozornosť. Naopak, športové aktivity, počas ktorých sa ovládanie hodiniek vykonáva v rýchlosti, vyžadujú, aby boli ciferníky prehľadnejšie, a to je možné len pri modeloch s väčším priemerom.

5. BUĎTE OBOZRETNÍ A PRIPRAVENÍ NA…

… najhoršie. Ale nie, robíme si žarty ???? Určite však počítajte s možným výskytom problémov. Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete kúpiť hodinky v kamennej predajni alebo na internete, existuje pár vecí, o ktorých vy ste mali vedieť prv, než miniete svoje ťažko zarobené peniaze.

Vždy sa oplatí dávať pozor na dĺžku náramku. Väčšina dámskych hodiniek má vrátane puzdra dĺžku od 19 do 21 cm a iba málokedy sa stane, že nesadnú. V prípade kožených remienkov je regulácia dĺžky jednoduchá a rýchla. Kovové náramky, ktoré sa skladajú z článkov, je nutné prispôsobiť podľa obvodu zápästia obdarovanej ženy. V princípe máte dve možnosti:

1.) obvod zistíte vopred a náramok necháte skrátiť obchodníkovi ešte pred odoslaním hodiniek
2.) skrátenie náramku začnete riešiť až po odovzdaní darčeka.

Vždy sa riaďte vkusom obdarovanej, nie svojím vlastným

Naša rada znie: neodkladajte tento krok a nepridávajte starosti iným. Seriózny predajca vám náramok na požiadanie skráti zadarmo a prebytočné články vám pre každý prípad priloží do krabičky.

Zvlášť pri darčekoch sa stáva, že z nejakého dôvodu nevyhovujú a musíte ich vrátiť. Zo zákona máte na vrátenie tovaru 14 dní, ideálne preto je, aby ste hodinky neobjednávali skôr. Sú však aj obchody (nebudeme sa menovať), ktoré túto lehotu výrazne predĺžili a zaistili tak, aby darcu a obdarovanú osobu netlačil čas do rozhodnutí, ktoré by neskôr ľutovali.

Odovzdávanie darčeka je rituál a vy ste už zrejme rozmýšľali, ako mu vtlačiť pečať jedinečnosti. Ak vám napadlo vygravírovať na puzdro alebo viečko originálny text či prianie, zadržte. Gravírovanie síce hodinky premení na unikát, no spoľahlivo znemožní ich vrátenie. Kým nemáte definitívu vhodnosti darčeka, zvoľte ako prekvapenie radšej nápadité balenie.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.