Fendi Momento – novinky s nápadom, eleganciou i zdvorilosťou

Michal Pindura 0 03.02.2015

Nečakane uvoľnené, s momentom, na ktorý bude aspoň raz zvedavý každý ich majiteľ. Momento, nová kolekcia od talianskeho módneho domu Fendi je mixom klasiky, súčasných trendov a nápaditej hry so symbolom značky.

V charakteristike januárových noviniek by sa dali spomenúť ešte výrazy ako elegancia, lebo tú im nemožno uprieť, odvážnosť, lebo tá je hlavne na remienkoch skutočne prítomná, univerzálnosť, lebo Fendi myslel pri ich navrhovaní na pánov i dámy a zdvorilosť, lebo dáva na výber medzi quartzovými a mechanickými modelmi.

Fendi Momento si však zakladajú na niečom inom. Jav, ktorý stál za pomenovaním nového radu sa na ciferníku objavuje so železnou pravidelnosťou. Ak sa na beh sekundovej ručičky vydržíte pozerať celú minútu, alebo vystihnete ten správny okamih, stret obdĺžnika na protiváhe sekundovky s dvomi úsečkami na minútovej ručičke pred vami na jedinú sekundu vyskladá logo spoločnosti. Štylizované dvojité písmeno F dizajnéri značky s obľubou používajú na kabelkách, flakónoch parfumov a ďalších trendových produktoch.

Keďže Fendi od roku 1918, kedy Adele Caragrande založila prvú dielňu, pristupuje s osobitným zreteľom k spracovaniu kože a kožušiny, nie je až také prekvapivé, že ukážku svojho remeselného majstrovstva zakomponoval aj do línie Momento. Remienok noviniek kombinuje kožu aligátora s teľacou kožou Flamingo do neobvyklého geometrického vzoru. Štruktúry oboch druhov kože príkladne spolupracujú, čím elegancia hodiniek dostáva nádych rafinovanosti. Na koho by bol takto šitý remienok príliš provokatívny, tomu Fendi u niektorých modelov vychádza v ústrety oceľovým náramkom.

Na klasickom výzore série Fendi Momento má najväčší podiel vankúšové púzdro z ušľachtilej ocele, ku ktorému sa pridáva zbytočne nepreplnený ciferník. Dokonca aj v chronografových verziách pôsobí plocha ciferníka pomerne veľkoryso. Púzdra sú dostupné v troch priemeroch. Dámskemu 34 mm vyhotoveniu sekundujú unisexové 40 mm chronografy a 42-milimetrové pánske mechanické modely. K dispozícii sú aj kúsky vykladané diamantmi a dvojtónové oceľové varianty.

Zdroj: Fendi

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.