Haurex Storm – štýlová búrka z Apeninského polostrova

Michal Pindura 0 19.04.2015

Haurex Storm 6A509UNNNová kolekcia Haurex Storm je drzá, chlapská, nezabúda na inovatívne detaily ani na štýl mestských mužov, pre ktorých je určená. Rozmerovo odvážne trojručičkové hodinky s dátumovkou si čiastočne osvojili výzor klasických leteckých modelov a upravili ho pre potreby 21. storočia.

Čo znamená rozmerovo odvážne? Pre každého zrejme niečo iné, ale 50 mm priemeru v sebe guráž bez akýchkoľvek pochybností má. Na mohutnosti púzdram pridáva na pohľad praktická a veríme, že aj funkčne dotiahnutá zámka korunky. Prvok známy skôr z potápačských hodiniek nie je v dizajne noviniek osamoteným odkazom na modely s predurčením tráviť dlhý čas pobytom pod vodnou hladinou.

Po vzore potápiek je na pomerne moderne koncipovaný a značne zjednodušený ciferník nanesená výdatná porcia luminiscenčného náteru. V tme sa rozžiaria indexy, ručičky i rozložité arabské markery hodín. Aby sa o ciferníku nehovorilo iba ako o sparťansky strohej ploche, návrhári sa vyhrali s dátumovkou, ktorej prstenec neváhali priznať viac, než len jednou viditeľnou číslicou. Nakoľko správny dátum nie je vycentrovaný na stred výrezu, o zamedzenie omylu v odčítaní sa stará zreteľná šípka.

Talianska značka Haurex si od novej kolekcie veľa sľubuje. Čerstvé prírastky by rada videla na zápästiach vodičov, pilotov i športovcov. Všetkým týmto skupinám má ponúknuť plne funkčný štýl, v ktorom je prítomné len to, čo je naozaj nutné a žiaduce. Značka tvrdí, že rovnako ako jej ostatné hodinky, aj dramatické modely Storm sú viac, ako iba časomernými nástrojmi. Áno, vyjadrujú postoj k móde, čo-to prezradia o osobnosti ich majiteľa, ale netreba stratiť zo zreteľa, čo je hlavná úloha hodiniek. Našťastie, móda tu nad úžitkovou hodnotou nevyhrala a Haurex Storm sú použiteľnými kúskami, o čom svedčí väčšina ich technických parametrov.

Haurex Storm 6N509UJNPre začiatok bude k dispozícii pätica farebných vyhotovení: červené, biele, zelené, modré a šedé. Prefarbovanie sa týka ručičiek, číslic na ciferníku a takisto remienkov. V závislosti od modelu remienok buď iba zmení farbu prešitia, alebo sa podľa zvyšku hodiniek rovno prefarbí celý. Určitá variabilnosť je vlastná aj púzdram. Okrem brúseného, povrchovo neošetreného povrchu sa Haurex verziami s PVD povlakom snaží zavďačiť tým, ktorí pred striebristou oceľou uprednostňujú kradmejší čierny závoj.

V kategórii hodiniek, kam Haurex Storm patria, je bežným javom nasadenie minerálneho sklíčka. Kto ho čakal, ten sa dočkal. Minerálne sklo je v tabuľke vlastností takou samozrejmosťou ako plavecká vodeodolnosť 100M. Na presný chod noviniek dohliada osvedčený quartz strojček Miyota 2115. Japonský strojček s deklarovanou presnosťou ± 20 sekúnd za mesiac by si mal o výmenu batérie typu SR626SW popýtať po zhruba troch rokoch prevádzky.

Nie pred každou búrkou musíte utiecť do bezpečia. Tá v podaní kolekcie Haurex Storm síce metá blesky rozmernosti, drzosti, ale na druhú stranu, keď tieto symptómy zoberiete na milosť, ukáže vám svoju prívetivejšiu, štýlovú tvár. Veď nakoniec, po búrke zakaždým vyjde slnko.

Zdroj: Gevril Group

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.