Hodinkami proti dystrofii. Only Watch 2015 vydraží unikátne kúsky

Michal Pindura 0 12.07.2015

Hodinkami proti dystrofii. Only Watch 2015 vydraží unikátne kúskyV novembri tohto roka sa v Ženeve uskutoční očakávaná dražba Only Watch. Dobročinné podujatie, ktoré sa koná každý druhý rok je aukčným partnerom Monackej asociácie proti svalovej dystrofii (Monaco Association Against Muscular Dystrophy). Ako už z názvu benefičnej akcie vyplýva, predmetom dražby a zároveň prostriedkom na získanie financií, ktoré pomôžu bojovať s týmto závažným, zatiaľ nevyliečiteľným ochorením, sú hodinky – jedinečné hodinky. Unikátnosť Only Watch je postavená na podmienke, že dražené hodinky sú buď úplne prvé kusy limitovaných edícií, špeciálne prototypy, alebo sa jedná o modely vyrobené len na túto príležitosť.

Niektoré značky k aukcii Only Watch pristúpili voľnejšie a oproti štandardným verziám hodiniek sa vykonané zmeny zastavili pri prepracovaní ciferníka, prípadne nasadení iného materiálu púzdra. Iné firmy investovali čas aj nemalé peniaze do návrhu nového púzdra a niektoré dokonca do vývoja zbrusu nových kalibrov. Aj preto je Only Watch miestom, kde sa pravidelne schádzajú zberatelia s úmyslom ulovenia hodinárskeho artefaktu, aký nikto ďalší nebude vlastniť.

Tohtoročná dražba je organizovaná aukčným domom Phillips a konzultačnou spoločnosťou Bacs & Russo. Je pravdepodobné, že jeden z organizátorov, vášnivý zberateľ a bývalý šéf oddelenia hodiniek aukčnej siene Christie’s Aurel Bacs bude celé podujatie viesť z pozície licitátora. Ešte predtým, ako 7. novembra dražitelia začnú s navyšovaním cien, absolvujú hodinky, ktoré boli do aukcie venované, svetové turné s prvou zastávkou v Monaku.

Jedným z hlavným rozdielov Only Watch 2015 oproti predošlým piatim ročníkom je okrem výmeny aukčného partnera aj presunutie dejiska z Monaka do Ženevy. Už len z pre skutočnosť, že v tomto švajčiarskom meste majú silné zázemie veľké aukčné domy Sotheby’s a Christie’s, bude zaujímavé sledovať, ako sa nové prostredie odrazí v priebehu a výsledkoch dražby.

Podľa zverejnených informácií sa do benefičnej hodinárskej udalosti roka zapojilo okolo 40 značiek. Tie budú počas leta postupne odhaľovať jedinečné modely s prívlastkom Only Watch 2015. V čase písania tohto článku bolo odprezentovaných 24 z nich. Všetky nájdete v priloženej fotogalérii, ktorú budeme priebežne aktualizovať.

Zdroj: www.onlywatch.com, databanky jednotlivých značiek

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.