LIV Genesis GX1-A Swiss Automatic – automaty z Kickstarera pod 500 $

Michal Pindura 2 07.02.2016

LIV Genesis GX1-A Swiss AutomaticKeď sme sa pred mesiacom snažili odhadnúť trendy, ktoré budú ovplyvňovať dianie v hodinárskom priemysle počas roka 2016, jednému z troch bodov článku, crowdfundingu, sme prisúdili rolu fenoména či hybnej sily odvetvia. Neuplynulo veľa času a naše slová sa začínajú napĺňať. Davové alebo ak chcete verejné financovanie hodinárskych projektov beží na plné obrátky. O posledný (vážnejší) pokus o vyzbieranie potrebnej sumy, ktorá by poslúžila na výrobu hodiniek, sa postarala newyorská značka LIV Watches.

Je vám toto meno povedomé? Možno je to tým, že LIV Watches nie je úplným hodinárskym benjamínkom. V závere roka 2014 vyzbierala na svoju prvotinu LIV Genesis X1 Chrono viac než 190-tisíc dolárov od 400 investorov. Chvályhodné na filozofii značky je situovanie výroby do Švajčiarska, čo jej dáva mandát na označovanie produktov nápisom Swiss Made. Po úspechu spred dvoch rokov nabralo vedenie LIV Watches na čele s Sholomom Chazanowom odvahu na odvážnejší cieľ, ako bol športový quartz chronograf.

Na notoricky známom portáli Kickstarter momentálne prebieha druhá kampaň LIV Watches. Chazanow, ktorého firemné internetové stránky nenazvú inak ako „Chaz“, sa v nej pokúša získať dostatok prostriedkov spustenie produkcie švajčiarskeho automatu LIV Genesis GX1-A. Ak všetko dopadne, ako má, prvé mechanické hodinky LIV Watches sa stanú zároveň prvými Swiss Made mechanickými hodinkami v krátkej histórii Kickstarteru, ktorých cena nepresiahne 500 dolárov (cca 460 eur).

LIV Genesis GX1-A Swiss Automatic - automaty z Kickstarera pod 500 $

Ako je zrejmé, LIV Genesis GX1-A Swiss Automatic sú zostavené vo Švajčiarsku (kde a u koho presne, nevedno) a ich tvorcovia tak veľmi radi operujú s termínmi bezkonkurenčná kvalita, precíznosť a zmysel pre tradície. Ťažko hodnotiť, nakoľko sú tieto tvrdenia opodstatnené a založené na skutočnosti, na to máme príliš málo relevantných informácií, no pomer ceny a kvality sa na základe technických parametrov zdá byť u týchto hodiniek pomerne vyrovnaný.

Pánske oceľové modely s vodeodolnosťou 100M a zafírovým sklíčkom sú vybavené švajčiarskym samočinne naťahovaným kalibrom Sellita SW200 (dizajnový aj konštrukčný klon ETA 2824-2). Strojček s pracovnou frekvenciou 28800 v/h (4 Hz) obsahuje 26 rubínových lôžok, vlások zotrvačky má vyrobený zo zliatiny Nivaflex a pri plnom navinutí pružiny poskytne 38 hodín pohybovej autonómnosti. Po komplikačnej stránke ide o najklasickejšiu klasiku: hodiny, minúty a sekundy sú uložené na spoločnej osi v strede ciferníka, apertúra dátumovky leží na pri tretej hodine. Strojovo dekorovaný strojček oddeľuje od okolitého prostredia, ale nie od zvedavých pohľadov viečko so zafírovým priehľadom.

LIV Genesis GX1-A Swiss Automatic budú dostupné v dvoch hlavných verziách GX1-A All Black a GX1-A All Gray & Steel with Black Bezel, ktorých najmarkantnejším rozlišovacím znakom bude farba PVD vrstvy. Jednotlivé varianty sa ďalej líšia farbami arabských číslic na sendvičovom ciferníku a použitými remienkami. Na výber sú remienky zo silikónu, textilu, kože a nylonu (NATO). V závislosti od zvoleného druhu remienka hodinky s rozmermi 42 × 11,6 mm vážia od 100 do 105 gramov. Medzi vlastnosti prelínajúce sa kompletným modelovým radom patrí široké textúrované okružie a náter Superluminova BGW9 na indexoch a dvoch z trojice ručičiek.

LIV Genesis GX1-A Swiss Automatic, na výber sú štyri typy remienkov

Pre tých, ktorí sa rozhodnú modely LIV Genesis GX1-A Swiss Automatic finančne podporiť, sa ceny hodiniek začínajú na 390 dolároch (360 eur). Predobjednávky budú spustené do 20. februára 2016. Prvých 2000 investorov bude odmenených individuálne číslovanými kusmi z limitovanej edície.

Zdroj: www.kickstarter.com, www.masterhorologer.com

Pridať komentár

Komentáre (2)

Dawe

Keď už chlapci z LIV za pomoci Kickstarteru ,,dokázali,, vložiť Swiss strojček do smiešneho puzdra a dať tomu cenovku pod 500 eur,
tak potom si už len treba počkať na model s certifikátom COSC pod 400 eur.
Možno sa dočkáme aj modelu oceneného ženevskou pečaťou pod 200 eur

M4REk0

Podporené,objednané
Len doplním: 5ročná záruka,dá sa ešte priplatiť za príslušenstvo:druhý remienok,skladacia pracka,nástroj na výmenu remienka a prepravný box.
Dodanie júl 2016 Ďakujem za tip