LÜM-TEC Combat B 2015 – koncept hliníkových hodiniek so skvelou cenou

Michal Pindura 1 29.07.2014

LÜM-TEC Combat B 2015 Concept GMTV nadväznosti na úspech radu Combat B, ukázala mladá americká značka LÜM-TEC na svojej facebookovej stránke koncepčné stvárnenie chystaných quartz noviniek Combat B 2015. Tie by mali byť nielen cenovo dostupné, ale prvýkrát v krátkej histórii LÜM-TEC, bude u nich na stavbu púzdra použitý ľahký hliník 6061, ktorý sa často využíva v konštrukcii lietadiel alebo profesionálnych bicyklov.

V informáciách uvoľnených spoločne s menej kvalitnými rendermi nových modelov, výrobca uvádza, že hliníkové púzdro bude povrchovo ošetrené tvrdým eloxovaním. Anodická oxidácia hliníku, ako sa tento proces odborne nazýva, sfarbí púzdra do matnej čiernej, tmavošedej, béžovej a k dispozícii bude aj bezfarebný variant. Eloxovanie by pomerne mäkkému hliníku malo zvýšiť trvanlivosť a odolnosť voči oderu.

LÜM-TEC Combat B 2015 Concept ChronographOkrem farebných variánt a istoty spárovania s textilnými popruhmi, je známa už aj funkčná výbava jednotlivých modelov a čosi vieme tiež o cenových reláciách.

Verzie s GMT funkciou spracovanou do formy prídavnej centrálnej ručičky sa budú podobne ako ich chronografoví príbuzní opierať o kvality švajčiarskeho quartz strojčeka s dátumovkou, zafírového skla a samozrejme aj o famóznu firemnú technológiu luminiscencie MDV. Na rozdiel od chronografov poznáme odhadovanú maloobchodnú cenu. 475 dolárov (350 €) je pri tom, čo môžu ponúknuť, viac než prijateľných.

LÜM-TEC pri návrhu Combat B 2015 využil vzhľad existujúcich 43-milimetrových púzdier línie Combat B. Vďaka priemeru, ktorému nie je čo vytknúť, nemali dizajnéri žiadny problém naskladať prvky ciferníka tak, aby pri rozložení prvkov funkcií nemuseli robiť kompromisy na úkor čitateľnosti.

Plánovanú dostupnosť kolekcie LÜM-TEC Combat B 2015 prezrádza rok v jej názve. Je pravdepodobné, že dovtedy spod pier dizajnérov vzídu viaceré ďalšie farebné kombinácie.

Zdroj: LÜM-TEC

Pridať komentár

Komentáre (1)

Robert Ahoj, Combat serie si na trhu odolných hodiniek našli svoje miesto. Rozmery a tvar puzdra + rôzne variácie ciselnikov si zákazníci veľmi obľúbili. V najnovšej Combat sérii sa prezentuje automaticky model B43 a quartz model B44. Tak ako vsetky predchádzajúce série aj tieto sú uvedené na trh v úzko limitovaných počtoch. Svietivosť je výrazným znakom modelov LT a Combat-y sú toho jasným dôkazom....