LW Vintage – predaj alebo kúpa nosených hodiniek Linde Werdelin s výhodami a bez rizík

Michal Pindura 0 17.05.2016

LW Vintage - predaj alebo kúpa nosených hodiniek Linde Werdelin bez rizík a s výhodami

Skúšali ste už predať svoje nosené hodinky? Alebo naopak, chceli ste niekedy kúpiť hodinky z druhej ruky? V jednom aj druhom prípade nie vždy musí ísť všetko hladko. Pri predaji musíte presvedčiť potenciálneho záujemcu, že tovar, ktorý ponúkate, stojí za to, aby ho do vás kúpil a aby vám ako neznámej osobe dôveroval. Pri kúpe je to podobné – obzvlášť na diaľku. Určite budete chcieť mať istotu, že hodinky budú zodpovedať popisovanému stavu a že po odbalení balíka neostanete sklamaní jeho obsahom.

Zaručiť obojstranne výhodné podmienky obchodu je často komplikované. Keď pre nič iné, tak preto, že sa jedná o nosené hodinky. V hre rôzne premenné od záruky, skrytých chýb, opotrebovania či otázneho pôvodu. Viaceré otázniky spojené s nosenými hodinkami priviedli dánsku značku Linde Werdelin k myšlienke zriadenia vlastnej platformy – akéhosi oficiálneho trhoviska na predaj a kúpu nosených hodiniek LW Vintage.

Firma vyrábajúca hodinky v limitovaných edíciách s malým počtom kusov poslala za desať rokov existencie na trh okolo 4500 exemplárov rozdelených do 73 individuálnych sérií. Tieto čísla a najmä skutočnosť, že sa v mnohých prípadoch jedná o unikátne kusy priviedlo majitelia značky Mortena Lindeho a Jorna Werdelina k úvahám, či by nebolo vhodné uspokojiť rastúci dopyt po nosených hodinách, a to tak, aby bola výmena či predaj kontrolovaná prostredníkom medzi predávajúcim a kupujúcim.

LW Vintage, momentálna ponuka hodiniek na predaj

Tým prostredníkom sú, pravdaže, zamestnanci značky Linde Werdelin, ktorá pre LW Vintage vyčlenila časť personálnych kapacít oddelenia predaja a servisu. Ako to funguje? Princíp je úplne jednoduchý. Ak ponúkate na predaj niektorý z modelov Linde Werdelin, stačí sa vyplniť formulár na internetovej stránke www.lindewerdelin.com/lwvintage, kde od vás budú požadovať základné informácie o pôvode, stave a príslušenstve predávaných hodiniek. Komunikáciu následne prevezmú pracovníci značky, ktorí vás vyzvú na zaslanie hodiniek do jednej z centrál v Kodani alebo v Londýne. Tam sa hodiniek ujmú servismani, ktorí preveria ich pravosť, pôvod a celkovú kondíciu vrátane otestovania presnosti strojčeka a jeho regulácie. Po kontrole bude vaša ponuka zverejnená na podstránke LW Vintage v rámci e-shopu značky.

Pre záujemcov o kúpu hodiniek sú pripravené bonusové služby. Ešte pred zmenou majiteľa bude každý model dôkladne vyčistený, dostane nový remienok podľa priania zákazníka a bude naň poskytnutá záruka 24 mesiacov.

LW Vintage nie je u Linde Werdelin ojedinelou iniciatívou v prospech zákazníka. Značka už v roku 2008 zaviedla službu Try It. Pokiaľ si chcete vyskúšať akékoľvek hodinky Linde Werdelin, vyberiete si ich z katalógu na stránke, vyplníte kontaktné údaje a ako depozit zadáte číslo kreditnej karty, na ktorej sa zarezervuje suma v hodnote 30 % z ceny zvoleného modelu (kvôli strate, poškodeniu). Ak si necháte hodinky poslať do Európy, Try It je zadarmo, nehradíte poštovné ani iné náklady.

Ďalšou praktickou službou je Linde Werdelin by Appointment. Radi by ste si naživo prezreli kolekciu hodiniek Linde Werdelin a nechce sa vám hľadať najbližší obchod? Dohodnite si termín a jeden z predajných poradcov vám ju donesie priamo k vašim dverám. Nezisťovali sme, či by boli ochotní pricestovať aj do slovenských miest, ale v nedávnej minulosti sa zastavili v New Yorku, Los Angeles, San Franciscu, Miláne, Cannes, Zürichu a v blízkej Viedni.

Zdroj: Linde Werdelin

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.