Timex Metropolitan+ – dobre maskovaná smart technológia

Michal Pindura 0 06.10.2015

Timex Metropolitan+ - dobre maskovaná smart technológiaZvažujete kúpu takzvaného activity trackera – alebo ak chcete monitoru aktivít, ale nijako sa nemôžete stotožniť s nie veľmi spoločensky akceptovateľným dizajnom, ktorý je pre tieto zariadenia typický? Ak by ste namiesto technicky vyzerajúceho prístroja radi nosili takmer úplne normálne hodinky s pokročilými funkciami skrytými pod maskou klasického vzhľadu, Timex má niečo práve pre vás. Na hongkonskom podujatí Qualcomm 3G/LTE Summit (14. – 16. september 2015) predstavené smart hodinky Metropolitan+ sú prvým ohláseným produktom z novej kolekcie Connected Style.

Model Metropolitan+ nie je pre americkú značku Timex premiérovým príspevkom do diskusie na tému nositeľných technológií. Už v apríli ste sa na stránkach Hodinárskeho magazínu mohli dočítať o hodinkách Ironman® Run x50+. Jarná novinka bola zameraná na klientelu z radov bežcov. Model s obdĺžnikovým púzdrom bol na digitálnom LCD displeji schopný poskytovať obvyklé fitnes funkcie ako je zobrazenie aktuálnej rýchlosti, prejdenej vzdialenosti či počtu spálených kalórií. To všetko je pekné, lenže má to háčik. Výzor modelu Ironman® Run x50+ je na kilometre vzdialený od ideálu hodiniek, ktoré by si väčšina z nás priala nosiť každodenne. Práve bežné nosenie s istými neprehliadnuteľnými technologickými benefitmi je parketou novinky Timex Metropolitan+.

Podobne ako cenovo nepriami konkurenti od značiek Withings, Mondaine alebo Frédérique Constant, aj Metropolitan+ sa začlenil do komunity tradične vyzerajúcich analógových hodiniek, ktoré svoje nadanie naplno predvedú až po spárovaní a bezdrôtovom pripojení k inteligentnému mobilnému telefónu (Android, iOS), na ktorom je nainštalovaná niektorá z podporovaných aplikácií. Okrúhle oceľové hodinky dovtedy iba zahmlene naznačujú, že majú v talóne aj čosi viac, než len ukazovanie času. Čiastočne ich môže prezradiť ikona komunikačného štandardu Bluetooth umiestnená pri indexe desiatej hodiny a oproti uložená percentuálna škála slúžiaca na informovanie o priebehu vykonávaných činností.

Timex Metropolitan+ budú dostupné v dvoch vyhotoveniach, ktoré navyše dávajú možnosť výberu medzi ľahko vymeniteľnými remienkami. Prvý variant kombinuje čierne púzdro, čierny ciferník s oranžovými akcentmi a remienky z čierneho silikónu alebo oranžového nylonu. Druhá verzia spája striedavo leštené a brúsené púzdro, ciferník s červenými detailmi a textúrovaný kožený remienok.

Timex neuviedol, kedy novinku napájanú gombíkovými batériami pošle na trh, ale dá sa predpokladať, že na pultoch obchodov sa objaví ešte pred Vianocami. Ceny modelov Metropolitan+ boli stanovené na 125 USD za čierny športový variant a 150 USD za elegantnejšiu verziu s koženým remienkom.

Zdroj: Timex

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.