Tissot Vintage – elegantné retro so zlatými púzdrami pre mužov aj ženy

Michal Pindura 0 25.03.2015

Tissot Vintage - elegantné retro so zlatými púzdrami pre mužov aj ženyEšte pred najväčším hodinárskym sviatkom, veľtrhom Baselworld, vydala značka Tissot novú kolekciu cenovo dostupných hodiniek, pre ktoré luxus nie je ničím cudzím. Séria Tissot Vintage má ambície osloviť mužov aj ženy automatickými i quartzovými strojčekmi a jemnou ryteckou prácou na ciferníkoch (prirodzene strojovou). Navyše, automatickým modelom nie je luxus vštepený len dizajnom, ale najmä vysokou hodnotou pohybovej rezervy strojčeka Powermatic 80.

Novinky Tissot Vintage pre rok 2015 sa so slovkom luxus pohrávajú tak často, ako to ide. Aby to neboli len prázdne reči, púzdra hodiniek určených na pánske a tiež na dámske zápästia sú vyrobené zo žltého, respektíve červeného 18-karátového zlata. Podľa zásad, ktoré striktne dodržiavajú všetky hodinárske firmy strednej cenovej kategórie v portfóliu skupiny Swatch, púzdra celého spektra nových modelov prekrýva z prednej strany zafírové sklo. U mechanických verzií je zafírový kryštál vsadený aj do viečka, kde jeho jedinou úlohou je dopriať majiteľom hodiniek výhľad na rotor zdobený vlnovkovým rytím a logom značky.

Všetky samonaťahovacie pánske modely majú stredovú zónu ciferníka elegantne gravírovanú súborom ihlanov so štvorcovou podstavou. U niektorých verzií je táto atraktívna plocha obkolesená nezdobeným prstencom, na ktorom sú v sesedstve aplikovaných indexov umiestnené štylizované rímske číslice tretej, šiestej, deviatej a dvanástej hodiny. Ak uprednostňujete modernejší ráz hodiniek, k dispozícii sú tiež modely s kompletnou sadou arabských číslic zo žltého či červeného zlata.

Ako neomylne hlása nápis na ciferníkoch mechanických kultivarov, v ich vnútri sa nachádza kaliber Powermatic 80 (ETA C07.111). Koncernový strojček s ešte donedávna snovou 80-hodinovou výkonovou rezervou je taktovaný na nižšiu frekvenciu 3 Hz (21600 polkmitov za hodinu) a aj keď nevlastní certifikát presnosti od švajčiarskej inštitúcie COSC, jedná sa o konštrukčne totožný kaliber, aký bol použitý v úradne overených chronometroch Tissot Luxury Chronometer z roku 2013.

Rôznorodosť a šírku novej kolekcie podčiarkujú quartzové modely rozdelené medzi obe pohlavia. Batériové varianty Tissot Vintage charakterizuje jednoduchý retro vzhľad a v porovnaní s mechanickými súrodencami tenšie púzdro. Tenké obuškové markery hodín na ciferníkoch dopĺňa iba elegantná minútová škála. Namiesto gilošovaného dezénu, ktorý sa ušiel v hierarchii vyššie postaveným automatom, je ciferník plochý a buď biely, dymovo šedý alebo so striebristou lúčovou úpravou. Špeciálne pre dámy boli vydané prestížne kúsky s perleťovým ciferníkom a dvanástimi brúsenými diamantmi vloženými do okrúhlych indexov. Spoločnými rysmi mechanických i quartz verzií sú lomené ručičky typu „dauphiné“, centrálna sekundovka, apertúra dátumu na pozícii tretej hodiny a vodeodolnosť 30M.

Hodinky Tissot Vintage prídu na trh v priebehu apríla. Spárované budú s koženými remienkami zakončenými motýlikovou sponou. Ceny quartz modelov začnú približne na 1950 eurách, automaty sa budú v závislosti od prevedenia predávať za 2300 až 2500 eur.

Zdroj: Tissot

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.