Vianočný manuál: TOP 5 športových hodiniek pre aktívnych mužov

Michal Pindura 0 03.12.2017

TOP 5 športových hodiniek pre aktívnych mužov

Nemusíte byť fitnes tréner ovešaný najmodernejšou monitorovacou technikou, na to, aby ste mohli mali jasne sformulovať svoju vianočnú túžbu po poriadnych športových hodinkách. Opýtali ste sa však sami seba, čo od športových hodiniek očakávate a ako by mali vlastne vyzerať? V nasledujúcich riadkoch sa vám pokúsime dať odpoveď na všetky podobné otázky.

Kým sa tak stane, je dobré si uvedomiť, že tak, ako rôzne športové disciplíny so svojimi špecifickými nárokmi vyžadujú zodpovednú prípravu a isté danosti od človeka, ktorý sa im chce venovať, aj pre hodinky platí, že nie každé sú navrhnuté tak, aby bez zaváhania zvládli každý šport, na ktorý si pomyslíte.

Prečo by univerzálne športové hodinky mal vôbec niekto chuť vyrábať, keď to nie je potrebné? Je to už veľmi, veľmi dávno, čo platilo, že jedny športové hodinky by mali obsiahnuť svojimi parametrami a funkciami všetky športy od šachu až po paragliding. Zabudnite, doba sa zmenila. Kľúčom k spokojnosti a k plnohodnotnému využitiu hodiniek pri športovaní, je úzka špecializácia. Na vodné športy poslúžia jedny, na maratón druhé a lezenie po horách zase ďalšie. Je to prirodzené. Ani vy sa predsa nevyberiete behať do vrchu v potápačských plutvách, no nie?

Ak ste si už stihli vymedziť svoje nároky a viete, že pri športe, ktorému holdujete, budete potrebovať tú či onú funkciu alebo vlastnosť, pozrite si náš výber TOP 5 pánskych športových hodiniek, v ktorom sme sa snažili podchytiť niekoľko športových okruhov. Je dosť možné, že sa niektorom z nich nájdete.

1. VODNÉ ŠPORTY – CASIO G-SHOCK GULFMASTER GWN 1000H-2A

VODNÉ ŠPORTY - CASIO G-SHOCK GULFMASTER GWN 1000H-2A

Tieto vodomilné hodinky vám poskytnú všetky odolnostné benefity, vďaka ktorým si G-Shocky získali obľubu u miliónov aktívnych ľudí na celom svete. To znamená, že ich len tak ľahko neutopíte (vlastne, utopiť ich je takmer nemožné), vydržia silné otrasy a problémy im nenarobia ani teploty v rozmedzí -10 až +60 °C. Pre vodákov majú okrem atraktívneho modrého puzdra z húževnatej polyuretánovej živice prichystanú odolnosť voči korózii, elektronický kompas a hlavne pri mori využiteľné grafy prílivu a odlivu. Sledovať vývoj stavu hladiny je možné aj pomocou funkcie zobrazenia fáz mesiaca. S prípravami na prichádzajúcu búrku pomôže vstavaný barometrický senzor a o presný čas sa postará rádiová synchronizácia. Samozrejmosťou sú funkcie stopiek, časovača, svetového času a päť denných alarmov.

2. CESTNÉ PRETEKY KAŽDÉHO DRUHU – CITIZEN PROMASTER JW0125-00E

CESTNÉ PRETEKY KAŽDÉHO DRUHU - CITIZEN PROMASTER JW0125-00E

Sú preteky na cestách váš život a podstatná je pre vás každá tisícina sekundy? Tieto solárne napájané hodinky do Citizenu sú zásahom do čierneho. Sú perfektne remeselne spracované (Japonci sú pedanti na pohľadanie), vyzerajú dynamicky, štýlovo a tak trochu nebezpečne, ale hlavne je v ich silách zaznamenať čas s nevídanou presnosťou. Na zápästie pretekára sú ako ušité aj vďaka racingovo perforovanému koženému remienku s výrazným žltým prešitím. V kokpite závodného auta to nie je až také dôležité, ale hodiť sa vám môže tiež vodeodolnosť až 200M/20ATM a na zahodenie nie je ani zafírové sklo, predprogramovaný kalendár a päťročná záruka.

3. ADRENALÍNOVÉ A STRELECKÉ ŠPORTY – LUMINOX NAVY SEALS CHRONO 3081

ADRENALÍNOVÉ A STRELECKÉ ŠPORTY - LUMINOX NAVY SEALS CHRONO 3081

Keď sú dobré príslušníkom jednotiek Navy Seals, spoľahnite sa, že budú dobré aj pre vás. Vo Švajčiarsku vyrobené Luminoxy z kolekcie Sea Series majú všetko potrebné k tomu, aby ste ostali nespozorovaní a zároveň ste mali vždy dokonalý prehľad o čase. Ich matné polykarbonátové puzdro vystužené uhlíkovými vláknami bezpečne ochráni strojček s funkciami chronografu a dátumu. Nenápadný „stealth“ vzhľad podporuje aj profilovaný plastový remienok. Silnou zbraňou počas nočných misií je systém osvetlenia LLT, ktorý využíva trvalý svit tríciových ampuliek s garantovanou intenzitou svetla počas 15 rokov.

4. BEŽECKÉ A VYTRVALOSTNÉ ŠPORTY – POLAR FT7 SILVER

BEŽECKÉ A VYTRVALOSTNÉ ŠPORTY - POLAR FT7 SILVER

Striedate tréningové jednotky bez ohľadu na počasie, náladu či pracovnú vyťaženosť? Máte v malíčku srdcovú frekvenciu, kedy najlepšie spaľujete kalórie a nevynecháte ani jednu príležitosť, aby ste si odbehli svoju dávku kilometrov? Zverte sa do rúk odborníkovi od Polaru. Model FT7 Silver vám vďaka hrudnému pásu postráži pulz, odmeria časy jednotlivých kôl a na prehľadnom monochromatickom displeji vám tiež ukáže, koľko námahy máte ešte vynaložiť, aby ste vypotili aj posledný zvyšok o čosi výdatnejšieho obeda.

5. OUTDOOROVÉ ŠPORTY A TURISTIKA – TISSOT T-TOUCH EXPERT SOLAR T091.420.47.051.01

OUTDOOROVÉ ŠPORTY A TURISTIKA - TISSOT T-TOUCH EXPERT SOLAR T091.420.47.051.01

Tento okruh športov je pomerne široký. Rovnako široká je aj funkčná paleta dotykovo ovládaných hodiniek od Tissotu. Nevieme o žiadnych iných konkurenčných modeloch, ktoré by umožňovali prepínať režimy ľahkými dotykmi na zafírové sklíčko. Pre mužov oženených za prírodu a jej krásy je k dispozícii účinná kombinácia zručností na čele s kompasom, výškomerom a barometrom. Keďže z hôr je to k najbližšiemu hodinárstvu ďaleko, inžinieri švajčiarskej značky spravili všetko pre to, aby ste nikdy nepoznali, čo je to vybitá batéria. Solárne napájanie sa uspokojí aj s mizerným osvetlením v kancelárii, no na priamom slnku kdesi vysoko na alpských štítoch vyrobí energiu pre bezchybný chod hodiniek za oveľa kratší čas. Skvelé je, že na nosenie týchto hodiniek nemusíte mať výkon horského nosiča. Vďaka titánovému púzdru sú ľahučké a zároveň dostatočne odolné.

Všimli ste si? Univerzálne športové hodinky neexistujú. Nestrácajte čas naháňaním jednorožca a vyberte si model, ktorý sa hodí práve pre váš šport.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.