Victorinox SWISS ARMY Night Vision 2012 – núdzové svetlo do nepohody

Michal Pindura 0 17.10.2012

Hodinky SWISS ARMY Night Vision od švajčiarskeho výrobcu vreckových nožíkov Victorinox sú na trhu bezmála dekádu. O novinkách roku 2012 sa po ich predstavení na Baselworlde diskutovalo ako o civilnejších a distingvovanejších následníkoch zabehnutého radu. Októbrový redizajn produktových stránok a paralelné zahájenie predaja dosvedčili, že núdzové svetlo bolo zakomponované do hodiniek, ktoré napriek zmenám ostali verné pôvodnej receptúre.

Ciferník hodiniek Victorinox SWISS ARMY Night Vision, ref. 241569Victorinox SWISS ARMY Night Vision, ref. 241569 s červeným svetlom Locatora

Pre objasnenie, technológia Night Vision poskytuje časomerom Victorinox SWISS ARMY osvetlenie ciferníka TIME VISION a prisvetlovaciu LED diódu s módom záchranného stroboskopu. Jej súčasťou je aj malý svietivý bod LOCATOR, slúžiaci na uľahčenie nájdenia hodiniek v tme a zároveň upozorňujúci na slabnúcu batériu.

Začlenenie diódy do 42 milimetrového oceľového púzdra dotiahli dizajnéri takmer k dokonalosti. Je silne pravdepodobné, že veľa ľudí by si zdroj svetla všimlo až po jeho zapnutí. V diskrétnosti tejto netradičnej výbavy hodiniek sú novinky o kilometre ďalej než ich predchodcovia.

Modely Victorinox SWISS ARMY Night Vision pre rok 2012 sú dostupné s antracitovým a strieborným ciferníkom, ktorý je možné kombinovať s oceľovým ťahom a hnedým koženým remienkom v leteckom štýle. Poistkou v prípade vybitej batérie je fluorescenčný náter na hodinových markeroch a ručičkách.

Victorinox SWISS ARMY Night Vision, ref. 241569 so zapnutým svetlom TIME VISIONHodinky Victorinox SWISS ARMY Night Vision, ref. 241569

Kvôli prítomnosti Night Vision je nad slnko jasnejšie, aký typ strojčeka Victorinox zvolil. Servisovateľný švajčiarsky quartz Ronda 705 má vďaka šetriacemu mechanizmu deklarovanú výdrž batérie 70 mesiacov. Samozrejme, časté rozsvecovanie diód životnosť monočlánku SR 920SW/371 skracuje.

Ak by malo byť hodinkám Victorinox SWISS ARMY Night Vision čosi vytknuté, bola by to vodeodolnosť 50M. Keď si už inžinieri dali námahu so skrutkovacím viečkom a tromi vrstvami antireflexu zafírového sklíčka, dvojnásobá hodnota by padla vhod.

Zdroj: Victorinox

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.