Victorinox Swiss Army Night Vision 2014 – nové farby i svetelné funkcie

Michal Pindura 0 27.11.2014

Victorinox Swiss Army Night Vision, modely 241595 a 241596Vývoj nepoľavuje. Značka Victorinox Swiss Army vylepšila pre rok 2014 niektoré menej či viac podstatné parametre obľúbených modelov Night Vision. Dobrodružné povahy, pre ktoré je tento rad od svojho vzniku pred jedenástimi rokmi určený, sa môžu znova tešiť na trojkombináciu LED diód a ergonomicky dotiahnutý analógový ciferník. Najnovšie, v poradí tretie vydanie zapracovalo na využiteľnosti svetelných funkcií a zasiahnutý inováciami ostal aj vzhľad.

Tí, ktorí sú oboznámení s tým, čo sú hodinky Victorinox Swiss Army Night Vision zač, by mohli byť zvedaví, čoho konkrétne sa vylepšenia dotkli. Po prvé, novinky bez pardonu posielajú do zabudnutia vizuálne podobné predošlé kolekcie neokukanými farebnými štýlmi a kaučukovými remienkami s kultovým dezénom, ktorý Victorinox s plezírom používa na zdrsnenie strienok svojich dôstojníckych nožov. 42-milimetrové púzdra sú k dispozícii v novom, viac taktickom PVD prevedení Black Ice. Na ciferníkoch sa povedľa nesmrteľnej čiernej do služby hlási nenápadná armádna zelená.

Keď odbočíme od exteriéru hodiniek k funkciám, zistíme, že Victorinox vypočul priania zákazníkov. Osvetľovací modul je konštrukčne nezmenený. Jedna LED dióda osvetľuje ciferník (Time Vision), druhá – silnejšia je využiteľná ako príručná baterka či núdzové svietidlo (Night Vision).

Victorinox Swiss Army Night Vision, model 241665V záujme zachovania primárnej funkcie hodiniek – ukazovania času a dátumu – je osvetľovací modul energeticky nezávislý od napájania servisovateľného švajčiarskeho quartz kalibra Ronda 705. Z batérie pre strojček je z trojice lediek prevádzkovaný iba malý svietivý bod Locator/Light EOL, ktorý uľahčuje nájdenie hodiniek v tme a zároveň upozorňuje na slabnúcu batériu. Pasívne červené svetielko je u noviniek, na rozdiel od predošlých modelov, možné vypnúť.

Deaktivovať sa dá tiež modrá LED dióda osvetľujúca ciferník. Victorinox sa riadil požiadavkami časti spotrebiteľov, ktorí preferujú osvetlenie pomocou luminiscenčného náteru na indexoch a ručičkách. Aj týmto opatrením inžinieri docielili dlhšiu výdrž batérie. Posledným zo série vylepšení je upravený mód stroboskopu. Najnovšie namiesto pravidelného blikania signalizuje medzinárodné volanie o pomoc SOS v Morseovej abecede.

Nastavenie času sa u Swiss Army Night Vision vykonáva prostredníctvom skrutkovacej korunky na tretej hodine. Poltucet svetelných režimov sa ovláda cez tlačidlo na ľavej strane púzdra. Keďže názov značky odkazuje na armádne zložky, oceľové púzdra hodiniek si z oblasti ochrany pred vonkajšími nástrahami osvojili aspoň zafírové sklo. Vodeodolnosť 50M sa za opatrenie v prospech celkovej odolnosti nedá považovať.

Modely Victorinox Swiss Army Night Vision pre aktuálny rok sú na Slovensku v predaji za 570 – 640 €.

Zdroj: Victorinox Swiss Army

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.