Výroby hodiniek Kappa sa ujala turecká firma LC International Watches

Michal Pindura 0 06.04.2014

BasicNet, taliansky vlastník športovej značky Kappa sa dohodol so spoločnosťou LC International Watches na desaťročnom (5+5) licenčnom kontrakte na výrobu a distribúciu pánskychdámskych hodiniek.

O snahe napĺňať záväzky vyplývajúce z podmienok zmluvy uzavretej za začiatku roka svedčí fakt, že firma so sídlom v Istanbule už o extrémne krátky čas vystavovala modely z rozsiahlej kolekcie pre rok 2014 na veľtrhu Baselworld. Pre úplnosť uvádzame, že pri podpise partnerstva sa hovorilo o predajoch hodiniek vo výške 50 miliónov amerických dolárov počas prvých piatich rokov. Na základe dosiahnutých výsledkov prikročí BasicNet k predĺženiu alebo odobratiu licencie.

Druhý, menej pozitívny variant je ale pri skúsenostiach, ktoré Turci s cenovo dostupnými fashion hodinkami pre mladých majú, vysoko nepravdepodobný. LC International Watches je totiž vlastníkom licencií na výrobu časomerov G-Style a od roku 2012 aj Lee Cooper.

S tradičnou anglickou značkou preslávenou džínsovou módou, ktorá má po celom svete vyše 4000 predajných miest a 500 butikov, má LC International Watches v pláne dosiahnuť obrat takmer 60 miliónov dolárov počas desiatich rokov trvania kontraktu.

Zdroj: LC International Watches

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.