9 TOP trendov sezóny jar/leto 2017. Pozrite si, aké hodinky sa budú nosiť

Michal Pindura 0 08.03.2017

9 TOP trendov sezóny jar/leto 2017. Pozrite si, aké hodinky sa budú nosiť

Existuje nepreberné množstvo doplnkov, ktoré môžu ich majiteľovi alebo majiteľke pozdvihnúť imidž, dodať eleganciu prípadne pomôcť s akcentovaním solídnosti a serióznosti. Medzi príveskami, náhrdelníkmi, náramkami, náušnicami a ktovie ešte čím ďalším, majú povesť jednoznačne „najvýrečnejšieho“ doplnku náramkové hodinky. Môžete namietať, oponovať nám, ale hodinky o vás povedia viac než všetky ostatné doplnky dohromady. Nezaškodí preto vedieť, aké trendy v oblasti hodiniek budú relevantné počas celého roka 2017, a tiež mať prehľad, ako ich kombinovať a správne nosiť.

Nakoľko dámska móda podlieha trendom oveľa viac než pánska, bude v jednotlivých bodoch tohto článku prevažovať ženský princíp. Páni sa síce môžu cítiť ukrátení (alebo sa cítiť viac za vodou), no diktát módnych tvorcov je neúprosný – každá sezóna musí byť iná, každá musí ponúknuť nové vzory, farby a štýly. Poďme si ich predstaviť.

1. Univerzálna jemnosť a gracióznosť

Ako sme už naznačili, náramkové hodinky sú bez debaty najviac „statement“ doplnkom. A hoci ich spod rukáva nie vždy dokonale vidno, z výrazotvornosti im to nijako neuberá. Boli to práve malé a elegantné modely, ktoré posunuli vnímanie hodiniek od nástroja na ukazovanie času k dnešnej plnohodnotnej náhrade šperku a drobného, no dôležitého spolutvorcu imidžu ich nositeľky.

Univerzálna jemnosť a gracióznosť

Tento trend sa v roku 2017 dostane do popredia. Od veľkých púzdrier boyfriend modelov sa móda prikloní viac k subtílejším hodinkám, ktorých primárnou vlastnosťou bude diskrétnosť. To platí pre farby, tvary a tiež remienky.

2. Nákladne a bohato

K slovu sa opäť prihlásia dámske hodinky z drahých kovov vykladané drahými kameňmi. Miestom ich výskytu budú ciferníky, okružia i náramky. Keďže nie každý si môže za luxusné modely dovoliť minúť ročnú výplatu, dizajnéri ponúknu alternatívu v podobe iba niekoľkých kamienkov vsadených do dobre viditeľných partií.

Diamantové hodinky Chopard

Letieť budú najmä hodinky s malými brúsenými očkami vsadenými do indexov, respektíve do číslic hodín.Nákladne a bohato

3. Klasika je večná

Ak nie ste úplne a bezvýhradne vysadená na aktuálne módne hity, a nemáte v úmysle prekopávať celý šatník každých pár mesiacov, choďte do klasiky, ktorú neobijete lacnými kúskami ale radšej nejaké to euro priplaťte. Uvidíte, vráti sa vám dvojnásobne.

Klasické hodinky Festina

Nech sa otcovia módy snažia, ako chcú, klasickú jednoduchosť formy sa im zatiaľ nepodarilo zosadiť z trónu. Takéto hodinky sú preferované mladými dievčatami i zrelými ženami. Ich remienky sú minimalistické, na ciferníkoch nenájdete žiadne diletantské dekorácie ani extravagantné materiály. Tvary púzdier sa nemenia, na prvé priečky patria kruh, ovál a obdĺžnik.

4. Lakonický chic

Jedna z prvých vecí, s ktorou by ste mali byť pred nákupom hodiniek oboznámená, je že jar i leto sa budú len tak hemžiť niekedy až dramatickou čistotou dizajnu. Zabudnite na ohromujúce zdobenie a pátos. Triezve ciferníky s priamymi ručičkami vykopnú z hodiniek dodatočné funkcie a k nim prislúchajúce ovládacie tlačidlá. Povolené bude iba logo značky. Na svoje si tak prídu študentky a podnikateľky.

Lakonický chic

5. Romantická ženskosť

Ďalším z trendov, ktoré nás čakajú a neminú, bude perfektný romantizmus. Čo to znamená? Hodinky budú spárované s tenučkými remienkami alebo náramkami.

Romantická ženskosť

Ich úlohou bude okamžité zvýraznenie ženskosti a individuality osobnosti. Treba si však uvedomiť, že romantické hodinky sú vhodné najmä pre mladšie dievčatá a takisto si treba dať pozor na odhadnutie miery romantickosti: Nikto si predsa neželá, aby sa ľuďom vo vašom okolí zvyšovala pri pohľade na vás hladina cukru.

6. Inteligentné a smart

Aj keď sa to nám hodinárom nie veľmi páči, a predajné čísla nám dávajú za pravdu, v roku 2017 by mohli citeľne ožiť smart hodinky. Dávno neplatí, že sú to nevzhľadné plastové krabičky, ktoré si dá na ruku iba zarytý technologický nadšenec. Dizajnéri stále viac a viac prihliadajú na potreby a vkus žien, čo znamená, že narastá aj početnosť skupiny potenciálnych zákazníkov.

Inteligentné hodinky Michael Kors

Vodou na mlyn pre inteligentné hodinky je masívne angažovanie sa fashion značiek na čele s Fossilom, Timexom, Michaelom Korsom a inými. Plusom je takisto klesajúca cena týchto zariadení.

7. Masívnosť áno, ale s mierou

Mohlo by sa zdať, že si protirečíme, no masívne hodinky úplne nevymiznú. Ich farby budú počas roka hájiť extravagantnejšie pánske modely so širokými remienkami a nadrozmernými púzdrami. Megalomanstvo, aké sme kedysi vídali u niektorých značiek (priemery púzdier až 65 mm) sú však už pasé.

Masívne áno, ale s mierou

8. Steampunk je spať v hre

Do svetiel reflektorov sa z hmly vynoril steampunk. Prazvláštny štýl spájajúci futurizmus s historickými vplyvmi vpadol do segmentu náramkových hodiniek pred nejakým časom a jeho sila je čím ďalej tým väčšia. Občas síce môže svojou viktoriánskou atmosférou pôsobiť groteskne, ale je taký osobitý, že si získava stále viac prívržencov medzi mladými mužmi i dievčatami.

Pánske hodinky Police v štýle steampunk

V hodinkách navrhnutých v štýle steampunk – napríklad tými od Police – sa bežne stretnete s imitáciami ozubených kolies, maticami, brúsenými plochami pripomínajúcimi medené plechy a inými priemyselnými detailmi.

9. A čo pánske hodinky?

Článok o trendoch v oblasti náramkových hodiniek by nebol kompletný bez pánskych modelov. Na popularite naberá už niekoľko rokov názor, že pre hodinky na mužskom zápästí platia rovnaké pravidlá ako pre topánky – majú byť čisté a ich cena má byť adekvátne postaveniu ich majiteľa. V roku 2017 to bude ešte o čosi vypuklejšie.

Pánske hodinky majú byť čisté a adekvátne postaveniu majiteľa

Prihliadajte na exkluzivitu, aktuálnosť a obľúbenosť značky. Najlepšie spravíte, ak sa spoľahnete na švajčiarske, nemecké a japonské firmy. Dlhodobo patria k lídrom na trhu a na nimi vyrobených modeloch to zreteľne vidno.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.