Hodinky ADIDAS – predstavenie značky

Michal Pindura 0 19.06.2011

Logo AdidasMnoho ľudí dodnes verí, že názov firmy Adidas je zložený z prvých písmen anglickej frázy „All Day I Dream About Sports“ (v preklade: celý deň snívam o športe). Aj keď myšlienka je to krásna a vystihuje filozofiu firmy, v skutočnosti dal meno spoločnosti jej zakladateľ Adi Dassler. V prípade že ste, alebo sa chystáte stať vlastníkom kvalitných hodiniek Adidas, možno vás bude zaujímať aká je v skratke história tohto nemeckého športového „všetkovýrobcu“.

História
Počiatky spoločnosti Adidas možno vysledovať v Nemecku, už ako-tak otrasenom z následkov 1. svetovej vojny. V roku 1924 začali bratia Adi a Rudolf Dasslerovci predávať topánky. Perličkou je miesto ich výroby – kuchyňa pani Dasslerovej, matky spomínanej dvojice. Adi, ktorý sa vrátil z frontu, bol horlivý mladý podnikateľ, ktorý sa zo všetkých síl snažil nájsť si uplatnenie. Vzhľadom k súčasnej prestíži značky Adidas, pôsobia jej detské roky niekedy až úsmevne. Za všetko hovorí šliapanie bratov na stacionárnych bicykloch s dynamom, len aby mohli zabezpečiť dodávku elektriny pre zariadenia na výrobu topánok.

ADIDAS ADP1221Samotný názov Adidas vznikol 18. augusta 1949. Vtedy prišiel Adi Dassler s nápadom konštrukcie štýlovej a zároveň praktickej obuvi. Jednoduché a v tej dobe neobvyklé spojenie mena s priezviskom sa ukázalo do budúcnosti ako veľmi prezieravé. Dassler, ktorý prišiel z malého vidieckeho mestečka, nemohol ani len tušiť, že výrobky nesúce jeho meno budú raz tak slávne. Za vyše 60 rokov od založenia značky sa spoločnosť rozrástla a je jedným z najuznávanejších spoločností vyrábajúcich športové oblečenie. Len pri oblečení však neostalo. Jedným z najpredávanejších artiklov značky sú dnes hodinky.

V širokom portfóliu hodiniek Adidas si svoj kúsok nájdu muži, ženy aj deti. Pánske hodinky Adidas si urobili meno ako štýlový, potrebám každého muža vyhovujúci prvok. Ženy hodinky Adidas používajú ako šperk s pridanou hodnotou – presným časom. Adidas si zakladá na tom, aby jeho hodinky držali krok s módnymi trendmi a pritom boli priateľské k vašej peňaženke. Aj preto majú hodinky výrazný podiel na celkovom úspechu firmy Adidas.

Používané zavedené technológie Shadow Race ™ a ClimaCool robia hodinky vhodné pre všetky športy. Či už je vašou záľubou jogging v prírode, alebo cvičenie v posilňovni, budete sa s hodinkami Adidas cítiť pohodlne, získate prehľad o čase a neposlednom rade budete vyzerať štýlovo. Snahou spoločnosti Adidas je zostať na vrchole, aby jej produkty mohli využívať všetci bez ohľadu na výšku príjmu.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.