Adidas retro štýl nezatracuje. Novinka ADH3025 sa v ňom doslova vyžíva

Michal Pindura 0 26.07.2015

Adidas retro štýl nezatracuje. Novinka ADH3025 sa v ňom doslova vyžívaAké prívlastky by vás napadli, keby sme sa pýtali na pánske hodinky Adidas? Drvivá väčšina by v zlomku sekundy a bez rozmýšľania vychrlila slová ako športové, moderné, plastové a možno aj digitálne. Áno, aj také sú hodinky Adidas. Nemecký športový obor ale nemá obmedzujúce klapky na očiach. Nestáva sa to často, no občas vyjde mimo svojej komfortnej zóny a ponúkne spotrebiteľom niečo, čím dá jeho hodinárskej tvorbe úplne nový rozmer. Schválne, aké prívlastky by ste dali novinke Adidas Indianapolis Chronograph ADH3025?

Jedným z prvých by bolo akiste retro. Pri navrhovaní vzhľadu hodiniek sa dizajnéri aspoň na chvíľu vymanili z moderny a nechali sa inšpirovať klasickými športovými hodinkami. Nezáleží na tom, kam sa pozriete, závan minulosti cítiť odvšadiaľ. Zoberme si remienok. Koža bez lakovania, odtieň ťavej srsti a kontrastné prešívanie sú jasným signálom, že vietor fúka z nedávnej minulosti.

Adidas ADH3025V obdobnom duchu je koncipované rozmerovo nadpriemerné oceľové púzdro. 50 × 13 mm je dosť a na niekoho azda až príliš. No zámer vyrobiť hodinky, ktoré budú pripomínať mechanické stopky, vyšiel dizajnérom dokonale. Kvôli navodeniu tej správnej dobovej atmosféry boli ovládacie tlačidlá presunuté na ľavú stranu púzdra. Premiestnenie funkčného bloku kvitujeme aj z dôvodu ergonómie. Veľké a výrazne vyčnievajúce hríbikové tlačidlá žltej farby by na svojom pôvodnom mieste pravdepodobne prekážali pri ohýbaní zápästia. Púzdro modelu Adidas ADH3025 sa nedá zahanbiť ani v odolnosti. Pôsobenie tlaku vody ustojí až do úrovne 100M/10ATM a drobným škrabancom zamedzí použitím tvrdeného minerálneho sklíčka.

Retro vplyvy zasiahli aj ciferník. Na krémovej – akože zažltnutej bielej ploche je zmysluplne využitý každý milimeter. Najviac priestoru si pre seba ukrojili čierne arabské markery minút. Stred ciferníka patrí sekundovému a minútovému registru chronografu a trojici centrálnych ručičiek. O viditeľnosť sekundovky sa stará žltá farba, zvyšné dve ručičky sa spoliehajú na bielu výplň. Možno ste si to zatiaľ neuvedomili, ale novinka poháňaná japonským quartz strojčekom disponuje aj funkciou dátumu. Na rozľahlom ciferníku je však miniatúrne okienko dátumovky, situované nad indexom šiestej hodiny, trochu utopené.

Nový model Indianapolis Chronograph ADH3025 ukazuje, že retro klasika má aj v produkcii inovatívnej firmy, akou je Adidas, svoje nezastupiteľné miesto. Nájde si ho aj na vašom zápästí?

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.