Akcelerujte svoj štýl. S prvými ozajstnými dámskymi chronografmi od Fossilu

Michal Pindura 0 28.02.2016

Akcelerujte svoj štýl. S prvými ozajstnými dámskymi chronografmi od Fossilu

Medzi výrobcami fashion hodiniek azda niet značky, ktorá by sa aspoň raz nepokúsila o vytvorenie dámskeho chronografu. Navrhnutie hodiniek s funkciou analógových stopiek rozložených na viacerých subciferníkoch ale skrýva niekoľko úskalí, ktoré sa s módnou povahou modelov určených na ženské zápästia zlučujú asi tak „ochotne“ ako olej s vodou. Veľkosť a čitateľnosť údajov na registroch neraz ustupujú rôznym ozdôbkam, brúseným kamienkom alebo snahe o roztomilosť vzhľadu. Ak daný stav niekomu vyhovoval, určite to nebola firma Fossil. Americkí hodinári povedali; dosť! Chronograf by podľa nich mal byť v prvom rade zariadením na meranie času. Až keď bude túto činnosť zvládať na výbornú, môžu sa ho ujať dizajnéri. Novinky Land Racer sú prvými dámskymi chronografmi značky Fossil, ktoré boli vytvárané podľa kréda: radšej rob jednu vec dokonale, ako dve polovičato.

Hodinky Fossil Land Racer sú skutočne prvými ozajstnými chronografmi, ale čo je ešte lepšie, kvôli dotiahnutej funkčnosti nijako neutrpel ich štýl. Modely viditeľne inšpirované priekopníčkami ženského motošportu dostali do vienka príťažlivú aerodynamickosť, ktorá pedantne zaoblila hrany lešteného 38 mm oceľového púzdra s vodeodolnosťou 50M/5ATM a celé ho ľahko natiahla do dĺžky. Kým v opise prejdeme k jednému zo základných stavebných kameňov každého chronografu – ciferníku, všimnite si spracovanie ovládacieho trojbloku. Archaicky tvarované tlačidlá aj korunka sú hlboko ryhované, s bielymi dekoratívnymi čiapočkami na styčných plôškach.

Fossil Land Racer CH 2975

Ciferníkom modelov Fossil Land Racer dominujú dva ukážkovo veľké registre chronografu. 60 minútový a 60 sekundový sčítač sú uložené vertikálne v takzvanom bicompax (alebo bi-compax) rozložení typickom pre racingové hodinky. Z časomerov, ktoré sa najlepšie cítia pri pretekárskej trati bola prevzatá aj dĺžka a výrazná červená farba centrálnej sekundovej ručičky. Videli ste takéto detaily u iných dámskych fashion chronografov?

Efektnú i efektívnu stránku noviniek reprezentujú obrysové ručičky hodín a minút, ktoré okrem toho, že skvelo vyzerajú, sú v maximálnej možnej miere uspôsobené na nezaclonenie plochy pod nimi. Aj keby sa ručičky akurát nachádzali nad dátumovkou či registrami, k ich prekrytiu nikdy nedôjde. Aby dizajnéri neporušili vzdušnosť ciferníkov, nechali na nich množstvo voľného priestoru a doplnili ich len štíhlymi elegantnými indexmi a pod logom značky citlivo zasadeným nápisom CHRONOGRAPH. Ochranou ciferníkov bolo poverené ploché minerálne sklíčko.

Fossil Land Racer CH 2976

Hodinky Fossil Land Racer boli vydané v štyroch verziách, z ktorých sa do našej ponuky nateraz dostali dve: oceľový model CH 2975 bez povrchovej úpravy a model CH 2976 ošetrený zlatým PVD. Oba varianty sú spárované s článkovým náramkom zakončeným skladacou sponou.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.