Aký vianočný darček pre deti? No predsa hodinky pre chlapcov a dievčatá

Michal Pindura 0 11.12.2016

Aký vianočný darček pre deti? No predsa hodinky pre chlapcov a dievčatá

Nech si každý hovorí čo chce, Vianoce sú predovšetkým o deťoch. Sú to deti, kto sa najviac teší zo stromčeka, zo sladkých koláčikov, ale hlavne z darčekov. Aj preto sme sa tretí diel nášho blogového seriálu o tipoch na vianočné darčeky rozhodli venovať práve im.

Patríte aj vy k tým rodičom či starým rodičom, ktorí si pravidelne pred najkrajšími sviatkami roka lámu hlavu výberom darčeka pre vašu ratolesť alebo vnúča? Máte naše plné pochopenie. Malý človek totiž neznamená vždy iba malé problémy ???? Naopak, u detí si musíte stokrát rozmyslieť, čo im má Ježiško doniesť. Nevedia sa pretvarovať a ak sa im darček hneď po odbalení nezapáči – čo sa môže ľahko stať, ak neuhádnete najnovší model Lega alebo nevyberiete dostatočne ligotavú Barbie – uvidíte úprimné sklamanie, smútok alebo rovno usedavý plač.

 Detské hodinky so Supermanom

Na druhú stranu, okrem vyslyšania detských prianí má každý správny rodič v podvedomí zapísané, že vianočný darček by nemal byť len ďalšou hračkou, ktorá síce poteší, zaujme, ale o týždeň bude ležať opustená kdesi v kúte. V tomto momente na scénu nastupujú veci s pridanou hodnotou: rozprávkové knižky, rôzne hry alebo detské hodinky. Knihy rozšíria slovnú zásobu, hry rozvinú kreativitu a vynaliezavosť a hodinky… hodinky, tým sa v získavaní správnych časových návykov a budovaní samostatnosti nič nevyrovná.

DISNEY FROZEN W002018

Je pravdou, že tieto vlastnosti hodiniek nemusia byť tým, čo malého pretekára alebo princeznú pod vianočným stromčekom nadchne. Našťastie, výrobcovia hodiniek presne vedia, čo dnešné deti chcú. Radosť im spravia veselé farby a motívy z ich obľúbených animovaných filmov. A to je ono! Chlapci nebudú vedieť spustiť oči z ciferníkov, po ktorých uháňa Blesk McQueen z disneyovky Cars, a dievčatá, tie sa vžijú do postavy princeznej Elsy v tej sekunde, čo na ich ruku zapnete hodinky s obrázkami z ľadového príbehu Frozen. Na výber sú tiež modely s Popoluškou, či myškami Mickey a Minie.

DISNEY CARS W001116

Kým menšie slečny očarí prakticky každý milý výjav a trblietanie, školáčky sú o čosi prieberčivejšie. Pre ne sú ideálne hodinky od dizajnových značiek JVD, ESPRIT alebo Disney, no už nie s princeznami, ale napríklad s Violettou. Veľmi podobne sú na tom aj chlapci. Ak však vymeníte hodinky s autami za športovejšie chlapčenské modely alebo hodinky so Spidermanom, respektíve Supermanom, máte vyhraté. Ktorý z malých výmyselníkov by nesníval, že sa z neho stane slávny hokejista alebo superhrdina?

ESPRIT SAVANNA TREK GREEN ES108334007

V našom vianočnom sprievodcovi nemôžeme vynechať ani modely pre starších žiakov. Tí už hodinky dávno prestali vnímať ako hračku a pomôcku pri spoznávaní času. Od hodiniek väčšinou chcú, aby vyzerali dospelácky, štýlovo a mohli sa nimi pochváliť v triede. S detskými modelmi Festina Junior im dáte všetko a ešte niečo navyše – kvalitné plasty v nich nahradila ešte kvalitnejšia a samozrejme úplne hypoalergénna chirurgická oceľ. V prípade, že vysnívanými hodinkami sú digitálky, inšpiráciu môžete hľadať u značky Lorus. Tieto modely kupujte až vtedy, keď dieťa vie odčítať čas z klasických ručičkových (analógových) hodiniek.

LORUS R2387HX9

Teraz, keď už viete, z akých hodiniek môžete vyberať, nezaškodí pár užitočných tipov.

  1. Ako prvé majte na pamäti, že detské hodinky by nemali byť drahé. Je dosť možné, že ich dieťa rozbije alebo stratí a vzápätí bude chcieť nové.

  2. Naša druhá rada znie, hodinky pre najmenších by mali byť hravé, no dávajte pozor, aby ich ciferníky boli prehľadné, ľahko čitateľné a príliš neodpútavali pohľad od ručičiek a číslic.

  3. Informujte sa o použitých materiáloch. Kvalitné hodinky sú vyrobené z prvotriednych plastov a ocele, ktoré ani pri dlhšom nosení neuvoľňujú žiadne škodliviny. Pre menšie deti voľte modely z teplých materiálov (plast, kaučuk, silikón, textil). Kovové náramky by ich mohli chladiť.

  4. Prihliadajte na vodeodolnosť. Nejde tu o čo najvyššiu odolnosť voči vode, no pri zábave sa deti neraz špliechajú a hodinky by mali byť na túto nástrahu pripravené. Úroveň vodeodolnosti by mala začínať na 30M/3ATM. Vlhkotesné hodinky (bez číselného údaja) si koledujú o utopenie.

  5. Posledná, piata rada sa týka použitého sklíčka. Zafírové sa v detských hodinkách nevyskytujú, akrylové by boli o chvíľu celé doškriabané. Jednotkou je sklíčko minerálne. Je dostatočne tvrdé a zbytočne nezvyšuje cenu hodiniek.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.