BABY-G roztomilé aj rebelské. Za všetkým hľadajte Hello Kitty

Michal Pindura 0 05.03.2017

BABY-G roztomilé aj rebelské. Za všetkým hľadajte Hello Kitty

Chlapi značku Casio milujú. Nepremožiteľné G-Shocky majú všetko, na čo si len zmyslia. Ale čo my ženy? Aj pre nás by tu pár svetlých momentov bolo. Naše štýlové ja si môže prísť na svoje v obľúbených trendy modeloch Sheen, športovejšie chúťky zase môžeme uspokojiť v dievčenských hodinkách Baby-G… Všetko je to však akési vážne, bez nadhľadu a vtipu. Už dlhšie si to žiadalo zmenu. A tu ju máme! Predstavujeme vám novinku Hello Kitty x Casio Baby-G BA-120KT-7A.

Casio Baby-G BA-120KT-7A

Mali sme v úmysle napísať, že nám ňou Casio spôsobilo roztomilý šok, aký sme ešte nezažili, ale potom sme si spomenuli, že to nie je prvýkrát, čo dve z najslávnejších japonských značiek spojili tvorivé sily. Postavička Hello Kitty – pozor, nie je to mačička, ako by sa mohlo zdať, ale kreslené dievčatko pochádzajúce z Británie – sa už v hodinkách Baby-G kedysi dávnejšie objavila. Vtedy to ale bol čisto detský model, ktorý by ste si do mesta ako originálny módny doplnok rozhodne nezobrali.

V novinke Casio Baby-G BA-120KT-7A je Hello Kitty o poznanie dospelejšia, rebelskejšia, zakomponovaná do aktuálneho graffiti motívu. Teda, nie je aktuálny ako aktuálny. Dizajn hodiniek je inšpirovaný street kultúrou a pouličnými maľbami zo 70. rokov, ktoré boli populárne v dobe, kedy firma Sanrio a jej návrhárka Yuko Shimizu fenomén s menom Hello Kitty stvorili.

Kreslené vlastnosti hodiniek

Ako z typového označenia analógovo-digitálneho modelu vyplýva, stavia na úspechoch a výbave série BA-120, ktorá je známa desiatkami farebných variácií a kompaktnými rozmermi sadnúcimi na každé dámske zápästie. Kresby s tematikou Hello Kitty sú súčasťou ciferníka i remienka. Ani na jednom z týchto miest to však nie je „prekittyované“. Keby nebolo povestnej červenej mašle pri tretej hodine, s ktorou farebne ladia hroty dvojice centrálnych ručičiek, možno by ste si jej prítomnosť ani nevšimli.

Po otočení hodiniek je to už iná káva. Z oceľového zadného viečka na vás hľadí laserom gravírovaná sediaca Hello Kitty so šiltovkou na hlave a tvárou nápadito doplnenou o hodinové ručičky. Keby sme nevedeli, ako sa veci majú, povedali by sme, že návrhári Casia zrejme tušili, že na tieto partie sa budú často upierať oči budúcich majiteliek hodiniek a prezieravo k ostatným nápisom pridali aj názorné označenia funkcií jednotlivých tlačidiel. Je to ale trošku inak – tieto nápisy sú u modelov Baby-G celkom bežné.

 Balenie hodiniek Casio Baby-G BA-120KT-7A

Keďže novinka nestratila po spojení s Hello Kitty nič zo svojich športových daností, v zozname funkcií a vlastností sa tak opäť stretávame s plaveckou vodeodolnosťou 100M, odolnosťou voči nárazom, svetovým časom, stopkami, časovačom, piatimi alarmami s opakovým budením, plne automatickým kalendárom a LED podsvietením. Vyššie sme spomenuli kompaktné rozmery bez číselného vyjadrenia. Napravíme to tu a teraz: 46,3 × 43,4 × 15,8 mm. A pridáme aj údaj o krásne nízkej, iba 47-gramovej váhe.

Hodinky Casio Baby-G BA-120KT-7A Hello Kitty predávame v exkluzívnom balení obsahujúcom „posprejovanú“ bielu kovovú dózu a špeciálnu kartu s motívom Hello Kitty.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.