Black & White hodinky dvakrát inak. Marc Jacobs si čiernu a bielu vychutnal naplno

Michal Pindura 0 10.01.2016

Black & White hodinky dvakrát inak. Marc Jacobs si čiernu a bielu vychutnal naplno

Skúste na sa chvíľu vžiť do kože dizajnéra, ktorý svoje kreatívne bunky na 120% vyťažuje víziou čierno-bielych hodiniek, aké nemajú v módnom svete páru. Čo by ste robili na jeho mieste? Mohli by ste experimentovať s tvarmi, skúšať rôzne materiály, textúry… Ciest, ktorými sa možno vydať, je nekonečné množstvo. Zdanlivá voľnosť však skrýva jedno úskalie – treba mať neustále na pamäti, aby navrhnutý produkt nespadol do stereotypu obyčajných čierno-bielych hodiniek. Tých je habadej. Opýtame sa teda ešte raz: čo by ste robili?

Hoci je kombinácia protikladov čiernej a bielej často označovaná za večnú či nesmrteľnú, nevyhnú sa jej tiež prívlastky ako otrepaná, príliš obmedzená alebo bez potenciálu. Keby ste na Black & White tému diskutovali s newyorským dizajnérom Marcom Jacobsom a podhodili by ste mu návnadu v podobe dámskych hodiniek, môžete si byť istí, že stereotyp bude to posledné, s čím by na vás vyrukoval. Ups, neskoro, niekto vás predbehol. Značka nesúca meno ikony americkej módy už také hodinky poslala na trh.

Marc Jacobs Sloane MBM4027

Trendové fashion novinky Marc Jacobs Sloane MBM4027 a Sloane MBM4025 sú vo svojej hodinárskej podstate navlas rovnaké. Ak z nich zhodíte fasádu odlišného narábania s farbami, ostanú pred vami stáť quartz hodinky s nádychom pánskej klasiky, 40-milimetrovým plastovými púzdrami a silikónovými remienkami. Spravodlivosť zavládla aj na poli sympatickej vodeodolnosti 50M/5ATM a minerálnych sklíčok. Tu sa žiadnej rebélie nedočkáte. Vzbura sa nekoná ani na ciferníkoch s oblými ručičkami a vystupujúcimi 3D písmenami (indexami) BY MARC JACOBS.

Celkom odlišná situácia ale panuje tam, kde sa invencia Marca Jacobsa mohla rozvinúť naplno. Obzvlášť model Sloane MBM4027 je solitér, aký ste zrejme ešte nevideli a nenosili. Na čiernom podklade púzdra i remienka sú ledabolo pohodené biele machule. Je to práve systém chaosu, ktorý sa najviac pričinil o jedinečnosť a nebojíme sa napísať aj bláznivosť hodiniek.

Marc Jacobs Sloane MBM4025 | Hodinky.sk

V prípade, že vaša povaha či vkus nekorešpondujú s odviazanosťou prvej z noviniek, nič nie je stratené. Model Marc Jacobs Sloane MBM4025 je oveľa konzervatívnejší – bielu prepašoval len na písmená zvýrazňujúce krstné meno tvorcu ich dizajnu. Všetko ostatné zahalila atraktívna čierna temnota.

Odvážne alebo rozvážne? S Black & White hodinkami od Marca Jacobsa si môžete vybrať.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.