Breitling Exospace Smartwatch – letecký inteligent príde čoskoro

Michal Pindura 0 23.11.2015

Breitling B55 ConnectedBreitling si z koláča ujedať nenechá. Čo na tom, že tento „koláč“ je na hony vzdialený od kokpitov lietadiel, kde Breitling desaťročia exceluje, čo na tom, že sa tým púšťa na tenký ľad a čo na tom, že jeho hlavnými konkurentmi budú s veľkou pravdepodobnosťou technologický gigant Apple a ďalší helvétsky fachman TAG Heuer.

Švajčiarska firma, jedna z mála, ktorá nepatrí pod krídla niektorej medzinárodnej skupiny, sa o necelý mesiac strmhlav vrhne do rozmáhajúceho sa šialenstva menom „wearables“. So svojím príspevkom na tému inteligentných hodiniek Breitling, podľa všetkého, vystúpi 16. decembra v New Yorku. Po spoločnosti TAG Heuer si tak „Veľké jablko“ vybrala za miesto konania premiéry smart zariadenia v tvare hodiniek už druhá rýdzo hodinárska značka.

Ako povedal viceprezident Breitlingu Jean-Paul Girrardin, výber lokality bol čisto náhodný. Girrardin, ktorý je zamestnancom manufaktúry ovládanej mediálne nie veľmi aktívnou rodinou Schneider od roku 1992, sa o mieste debutu modelu Exospace Smartwatch zmienil na pracovnom obede s pozvanými žurnalistami 4. novembra.

Novinka by mala byť odvodená od komunikatívneho prototypu s chronometrovo presným SuperQuartz strojčekom Breitling B55 Connected. Hodinky prvýkrát odprezentované koncom marca na veľtrhu Baselworld vyvolali podľa slov Girradina vlnu nadšených reakcií, s vývojom a výrobou modelu Exospace Smartwatch sa preto firma dosť ponáhľala. Aj napriek enormnému nasadeniu vývojového tímu si však na uvoľnenie inteligentných hodiniek s logom Breitling na trh musíme počkať až do januára 2016. Z pohľadu vianočného marketingu je to určite škoda.

Chystané smart hodinky Breitling budú odvodené od modelu B55 Connected

Breitling odmietol poskytnúť akékoľvek informácie o cene chystaného zariadenia. V kuloároch sa ale šepká, že manažéri by radi na cenovke modelu Exospace videli konkurencieschopnú sumu 1000 švajčiarskych frankov, čo pri aktuálnom výmennom kurze predstavuje zhruba 920 eur.

Nový produkt by mal byť navrhnutý tak, aby spojenie so smartfónom dokázal využiť na ľahšiu prácu s funkciami a ich prehľadné zobrazenie na LCD displejoch. Exospace Smartwatch by mali ponúknuť všetky pre grenchenskú značku typické zručnosti vrátane rôznych chronografových a časových funkcií, ktoré budú ovládateľné z telefónu. Girrardin naznačil, že prvé inteligentné hodinky Breitling ešte nebudú disponovať gyroskopmi, GPS navigáciou, senzormi na meranie tlaku ani akcelerometrom.

B55 Connected, prvé komunikatívne hodinky značky Breitling

Na rozdiel od iných vrcholných manažérov švajčiarskych hodinárskych firiem, ktorí smart hodinky s posmeškami zatracujú, alebo sa naopak obávajú ich negatívneho dopadu na tradičných výrobcov, Jean-Paul Girrardin vníma „wearables“ pozitívne. „Všetky tie reči o smart hodinách sú pre naše odvetvie mimoriadne prospešné. O hodinkách sa nikdy toľko nehovorilo, povedomie o nich sa zvyšuje. Zvlášť mladí ľudia znova zisťujú, aký potenciál náramkové hodinky majú,“ povedal Girrardin.

Zdroj: Breitling, www.watchfaceaday.com

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.