Buďte o krok vpred so smart hodinkami! Toto všetko dokážu

Michal Pindura 0 16.04.2017

Buďte o krok vpred so smart hodinkami! Toto všetko dokážu

Zrejme neexistuje človek, ktorý by nepočul o smart hodinkách. Hovorí sa o nich všade – od špecializovaných serverov až po serióznu dennú tlač. Napriek kvantu publikovaných informácií a mediálnemu šumu o takzvaných „wearables“, si myslíme, že keby sme sa v štýle šou Nikto nie je dokonalý vybrali do ulíc, aby sme si overili, čo budú okoloidúci vedieť o výhodách a ďalekosiahlych možnostiach inteligentných hodiniek, anketa by nedopadla najšťastnejšie. Sme presvedčení, že dnešní tínedžeri, odchovaní na tabletoch a smartfónoch by s odpoveďami nemali najmenší problém, ale čo ľudia v produktívnom veku? Pritom práve pre nich sú smart hodinky ako stvorené a mohli by byť pre nich fantastickým pomocníkom pri práci či športe.

Pokiaľ sa nazdávate, že sú smart hodinky pre vás niečím, čomu príliš nerozumiete (ale chceli by ste), alebo si iba chcete potvrdiť svoje vedomosti o nich, ste tu správne. Toto všetko tieto technologické zázraky modernej doby dokážu:

UDRŽIA VÁS INFORMOVANÝCH

Vďaka smart hodinkám budete neustále v dotyku s informáciami. Sprostredkujú vám notifikácie zo sociálnych sietí, upozornia na telefónny hovor, SMS či e-mail… A to je len začiatok. Modely vybavené displejom vám ukážu, aké počasie vás čaká, čo sa stalo vo svete a či cestou z práce neostanete stáť v zápche.

V prípade hodiniek, v ktorých beží operačný systém Android od Googlu, sa všetky informácie automaticky organizujú do jednoduchých kariet, ktoré si podľa potreby vyvoláte a bez toho, aby ste v danej chvíli museli čokoľvek vyhľadávať.

 Smart hodinky Casio

BUDÚ VAŠÍM NAVIGÁTOROM

Predstavte si situáciu: sedíte za volantom a keďže ste sa s priateľmi vybrali na dovolenku mimo miest, ktoré máte dokonale zmapované, zrazu neviete, ktorým smerom sa máte vydať za najbližšou križovatkou. Ako na potvoru, navigáciu ste nechali doma a loviť mobil z kufra v zhone už nestíhate. Čo teraz?

Riešenie: spravte si navigáciu z vašich hodiniek. V mapách máte možnosť navigácie spôsobom turn-by-turn s odpočítaním vzdialenosti k miestu odbočenia a tiež s praktickým hlasovým komentárom – samozrejme v slovenčine.

VYHĽADÁVATE HLASOM

Vyskúšali ste už vyhľadávať hlasom? Povieme vám, je to vysoko návyková záležitosť. Chcete zavolať známemu, poznačiť si pripomienku na zajtrajšie stretnutie, alebo len zistiť, či bude zajtra svietiť slnko? Povedzte to vašim hodinkám a tie sa postarajú, aby bolo vaše želanie splnené. Obaja hlavní dodávatelia smart operačných systémov, teda Google a Apple majú túto sci-fi vychytávku zmáknutú na veľmi dobrej úrovni.

Smart hodinky Tommy Hilfiger

OVLÁDATE HUDOBNÝ PREHRÁVAČ

Nepohnete sa z domu bez slúchadiel v ušiach? Určite ste si neraz ponadávali, keď ste chceli zvýšiť alebo znížiť hlasitosť hudby, prípadne posunúť prehrávanú skladu a mobil ste mali bezpečne uložený vo hlboko vrecku či v púzdre. Ak máte slúchadlá s ovládaním, patríte k tým šťastnejším. So smart hodinkami budete mať ovládanie hudobného prehrávača priamo na zápästí a pri manipulácii s ním tak nemusíte stratiť kontakt s okolím.

ODPOVEDÁTE NA SPRÁVY BEZ ZDRŽANIA

Prišiel vám pracovný e-mail a nemáte čas vyťukávať odpoveď? Smart hodinky sú pripravené ušetriť vám čas a robotu aj tomto prípade. Nadefinujte si šablóny s odpoveďami a keď nastane ich chvíľa, použite ich jedným-dvomi dotykmi na displej. Vaši kolegovia dostanú od vás spätnú väzbu a vy získate drahocenný čas.

Smart hodinky Frederique Constant

MÁTE PREHĽAD O VAŠEJ AKTIVITE

Áno, inteligentné hodinky môžu poslúžiť ako náhrada za osobného trénera. Dokážu počítať kroky, spálené kalórie a tiež vyhodnotiť kvalitu spánku. Využívajú k tomu senzory zabudované do mobilného telefónu alebo tie, ktoré sú integrované priamo v ich tele. Môžete si nastaviť, akú vzdialenosť (počet krokov) chcete počas dňa prejsť, a hodinky vám pripomenú, že máte ešte čo doháňať alebo naopak ste už dennú kvótu prekročili.

STE PÁNMI DIZAJNU

Modely vybavené displejom sú ako chameleóny. Ponúkajú takmer neobmedzené možnosti, čo sa týka vzhľadu ich ciferníka. Výrobcovia sa pri ich navrhovaní nechali inšpirovať slávnymi hodinárskymi značkami a na internete sú tiež dostupné nástroje, s ktorými si vlastný layout môžete navrhnúť sami. Ak patríte k ľuďom, ktorých hodinky po čase omrzia preto, lebo sú stále rovnaké, so smart hodinkami vám nič podobné nehrozí.

Vzhľad ciferníkov si môžete navrhnúť sami

NÁJDETE STRATENÝ TELEFÓN

Hoci táto užitočná funkcia nie je výsadou smart hodiniek (ponúkajú je aj modely Casio vybavené technológiou Bluetooth) nič to nemení na fakte, že vám môže ušetriť množstvo času a námahy pri hľadaní vášho zabudnutého telefónu. Spustite ju a mobil na seba sám upozorní zvonením alebo blikaním displeja.

V schopnostiach smart hodiniek ešte oveľa, oveľa viac. Systémy, ktoré sú v nich použité sa neustále vyvíjajú a zdokonaľujú. Ak výrobcovia zapracujú na výdrži batérie, je dosť možné, že ich čaká budúcnosť, o akej sa nesnívalo ich tvorcom ani tom v najodvážnejšom sne.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.