Calvin Klein drží líniu – novinky pre leto 2017 oslavujú mestský štýl a minimalizmus

Michal Pindura 0 25.06.2017

Calvin Klein drží líniu - novinky pre leto 2017 oslavujú mestský štýl a minimalizmus

Ak by sme mali vyzdvihnúť tri veci, ktoré sa nám páčia na značke Calvin Klein, boli by to švajčiarska výroba, nepreplácaný čistý dizajn a extrémne krátka doba, ktorá uplynie od uvedenia noviniek po ich distribúciu do obchodov.

Všetko napísané do bodky platí aj tento rok a aktuálnu sezónu. Nápis Swiss Made je tam, kde má byť, minimalizmus ostal bez výraznejšej zmeny a rýchlosť, s akou sa nové modely dostanú k zákazníkom, je azda ešte o čosi vyššia. Kým iné značky si doprajú čas a novinky predstavené na najdôležitejšej akcii v odvetví (jasné, je to Baselworld) posielajú do predaja na konci leta, Calvin Klein na nič nečaká. Letná sezóna je v plnom prúde, treba ju predsa vyšperkovať pravou CK kvalitou, ktorá je medzi fashion hodinkami ojedinelým úkazom.

Na bazilejskom veľtrhu sa Calvin Klein blysol množstvom originálnych modelov, prostredníctvom ktorých zavial do existujúcich kolekcií čerstvý vietor plný letných radovánok a stoviek možností, ako prežiť nadchádzajúce mesiace. Potvrdzuje to aj tradične precízne vystavaná kampaň s mladými ľuďmi*, ktorí sa v typicky čierno-bielych videách ukazujú v ležérnych pózach prevažne v mestskom prostredí – tu sa, mimochodom, hodinky Calvin Klein cítia ako ryba vo vode a tu im to aj najviac svedčí.

Aby sme článok príliš nenatiahli, spomedzi noviniek vyberieme dve reprezentatívne série CITY a MINIMAL, s ktorými sa návrhári vyhrali tak, aby čo najvernejšie nasali atmosféru mesta a pritom si zachovali to, čo na nich zákazníci a zákazníčky milujú – jednoduchosť a triezvosť vzhľadu.

CALVIN KLEIN CITY

Aktualizovaná kolekcia City ponúka mužom i ženám sofistikovanosť a švajčiarsku presnosť. Modely hodiniek sa vyznačujú nadčasovosťou a dizajnom prispôsobeným ľuďom s moderným životným štýlom. Púzdra z leštenej nehrdzavejúcej ocele sú v nich kombinované s kruhovo brúsenými, respektíve vlnovkovým vzorom zdobenými ciferníkmi.

Calvin Klein City K2G2G1Z3

Calvin Klein City K2G2G14L

Calvin Klein City K2G2G14P

Calvin Klein City K2G2G14X

Calvin Klein City K2G231G6

Calvin Klein City K2G231VN

Calvin Klein City K2G231XH

Calvin Klein City K2G231XH

Zaujímavosťou je, že Calvin Klein nabral odvahu a pánom popri antracitovo šedom a striebornom podklade naservíroval ciferníky v sýtych farbách: tmavo modrej, olivovo zelenej a červeno-fialovej. Naproti tomu dámam dožičil jemnejšie a ľahšie kombinovateľné pastelové tóny: detsky modrú, pieskovú, maslovú a oceľovo šedú. Podľa prevedenia sú jednotlivé modely spárované s článkovým náramkom s brúsenými stredovými segmentmi alebo prírodnou kožou.

CALVIN KLEIN MINIMAL

Podľa nás najvydarenejšie kúsky pre túto sezónu. Dizajn zľahka inšpirovaný vintage hodinkami sa opiera o nadrozmerné logo značky roztiahnuté na celú plochu ciferníka. Je to istý risk, veľké písmená CK sú v ostrom v konflikte s názvom kolekcie a nemusia potešiť všetkých vyznávačov čistoty dizajnu. Ale poznáte to, kto neriskuje, len málokedy vyhráva ????

Calvin Klein Minimal, modely pre sezónu jar/leto 2017

Calvin Klein Minimal K3M21BZ6

Calvin Klein Minimal K3M211T3

Calvin Klein Minimal K3M211WL

Calvin Klein Minimal K3M211Z6

Calvin Klein Minimal K3M221G6

Calvin Klein Minimal K3M2112Z

Calvin Klein Minimal K3M21526

K dispozícii je osmička chromatických prevedení, vybavených náramkom z ušľachtilej ocele 316L a koženými alebo flexibilnými silikónovými remienkami, zaručujúcimi maximálne pohodlie pri nosení. Nezabudlo sa ani na kvalitné strojčeky. Oproti modelom City im síce kvôli „maximálnemu minimalizmu“ ubudla sekundová ručička, ale nič to nemení na ich švajčiarskom pôvode – konkrétne ide o quartzové kalibre 901.001 zo závodu ETA.

*Poznámka na okraj: len si z nich, prosím, neberte príklad a pred skokom do bazéna si hodinky nezabudnite zložiť zo zápästia – ich vodeodolnosť je paušálne 30M/3 ATM, čo znamená, že sa s nimi môžete nechať zmáčať letnou prehánkou počas festivalu bez toho, aby im to uškodilo, ale nič viac.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.