Casio Baby-G BGS-100 – sú fashion, sú cool a dokážu počítať kroky

Michal Pindura 0 17.12.2017

Casio Baby-G BGS-100 - sú fashion, sú cool a dokážu počítať kroky

Sú podľa vás väčší športovci muži alebo ženy? Verte či nie, navzdory zaužívanému názoru, ktorý robí náruživejších športovcov z mužov, sme na tom v pomere 60:40 lepšie my ženy. Aspoň to tvrdia štatistiky vyhľadávania na internete. Z toho, čo dennodenne vidíme v uliciach, parkoch a lesíkoch poblíž miest, jasne vyplýva – ženy sú skutočné odhodlané športovkyne!

Hoci je december mesiacom, počas ktorého idú kvôli vypekaniu vianočných koláčov a nakupovaniu darčekov naše obľúbené športy trochu nabok, hneď po sviatočnom hodovaní to na každú druhú z nás príde. Motivačné výroky typu MUSÍM SA HÝBAŤ, prípadne TREBA MI ZHODIT PÁR KÍL, budú znieť v hlavách nejednej z nás. Tak, čo s tým?

Najjednoduchšou cestou, ako sa po leňošení pred telkou znova nabiť energiou a urobiť niečo pre svoje zdravie i postavu, je vybehnúť von. Nič viac nie je treba. Stačí rýchla chôdza, poklus alebo beh a kilečká letia razom dole. Keď sa však do niečoho naplno vložíte, určite chcete mať prehľad, koľko ste v daný deň spravili krokov, prípadne, koľko ich ešte musíte urobiť, aby ste splnili denný plán, ktorý vám predpísala niektorá z voľne dostupných aplikácií či váš kondičný tréner.

Casio Baby-G BGS-100-9A

Túto službičku vám bez akýchkoľvek ťažkostí spravia športtestery alebo rôzne fitness náramky. Odmerajú, zaznamenajú, vyhodnotia… a po behu ich opäť šupnete do zásuvky. A to je problém! Nech sú ich prednosti akokoľvek neodškriepiteľné, sú to jednoúčelové zariadenia, ktoré proste nevyzerajú tak dobre, aby ich bolo možné nosiť počas celého dňa. Ale čo ak chcete vedieť, koľko krokov ste prešli počas cesty do práce alebo pri venčení psa? Vyťahovať a znovu skladať športtester na pätnásť – dvadsať minút je otrava, ktorej sa chceme stoj čo stoj vyhnúť.

Keď k nám z Casia poslali prvú várku noviniek Casio Baby-G BGS-100, v momente sme si pomysleli na všetky naše známe a kamarátky, ktorým pri behu odjakživa chýbalo to správne „nádobíčko“. Podľa ich prianí by malo dokázať počítať kroky a malo pritom vyzerať tak, aby ho nielenže nemuseli skladať zo zápästia, keď si splní svoju úlohu, ale aby sa ním mohli pýšiť pred celým okolím aj vtedy, keď na beh práve nemajú čas.

Casio Baby-G BGS-100, dámske hodinky s krokomerom

Pri pohľade na nové modely zo série FOR RUNNING sme sa sami seba pýtali, či sú to ešte stále hodinky Baby-G, ako sme ich poznali doteraz. Kým niektoré staršie kúsky boli iba odľahčenou verziou mohutných pánskych G-Shockov a bolo na nich vidno, že sú to odolné hodinky, nové „bégéeská“ sú z iného súdka. Svieže farby, zjednodušená silueta, atraktívne dámske spracovanie, silné vyžarovanie… tým všetkým sú viac fashion a cool, ako ktorékoľvek Baby-G pred nimi. Mali by ste problém nosiť ich celý deň? My ani náhodou. Už teraz sa nevieme dočkať, ako tieto ľahučké, iba 34 gramov vážiace krásky poriadne prevetráme na čerstvom vzduchu.

Casio Baby-G BGS-100

Perfektné je, že za štýlovým dizajnom je šikovne ukrytá funkčnosť, ktorá poteší každú športovkyňu. Vďaka vodeodolnosti 100M/10ATM s nimi môžete plávať, odolné živicové telo (na zápästí nikdy nechladí) si poradí aj so silnými nárazmi a podsvietenie dvojicou LED diód bezpečí, že prekážkou pri rozmanitých aktivitách nebudú pre vás ani tmavé zimné večery a noci. Medzi funkciami sa nachádza kompletná fitnes výbava na čele so stotinovými stopkami, 100-minútovým časovačom a päťnásobným denným alarmom, ktorý sa hodí pri plánovaní činností.

Casio Baby-G BGS 100-4A. BSG 100-9A

Najväčším ťahákom týchto hodiniek je ale krokomer využívajúci zabudovaný trojosový akcelerometer. Ten sa môže spustiť buď manuálne, alebo si ho nastavíte tak, aby začal kroky počítať automaticky pri zaznamenaní chôdze alebo behu. Po aktivovaní sa na LCD displeji zobrazuje celkový počet krokov a počet krokov za hodinu, pričom k dispozícii je tiež nastavenie cieľovej hodnoty od 1000 do 50 000 krokov, ktorej dosiahnutie je sprevádzané praktickým zvukovým upozornením. Na ciferníku hodiniek je graficky indikovaný tiež priebeh chôdze so signalizáciou pri nedostatočnej aktivite. Pokiaľ si chcete overiť, koľko krokov ste vykonali v predošlých dňoch, v histórii si môžete spätne prezerať údaje za posledné štyri týždne.

Casio Baby-G BGS-100-7A1, BGS-100-7A2

Krokomer v hodinkách Casio Baby-G BGS-100 si inteligentne stráži spotrebu energie. V prípade, že jeho senzor dlhšiu dobu nezaznamená žiadny pohyb, prepne sa do režimu spánku a šetrí tak drahocennú energiu.

Novinky Casio Baby-G na nás skutočne zapôsobili. Sú to prvé dámske hodinky od Casia s funkciou počítadla krokov! Čerešničkou na torte je ich extra vydarený štýlový dizajn, ktorý si okamžite zamilujete.

Zdroj: Casio

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.