Casio Edifice EFR-554TR-2AER Scuderia Toro Rosso – pre červeného býka, ale už nie rakúskeho

Michal Pindura 0 09.10.2016

Casio Edifice EFR-554TR-2AER Scuderia Toro Rosso - pre červeného býka, ale už nie rakúskeho

Tento článok bude rýchlovka. Asi taká, ako keď okolo vás preletí monopost Formuly 1. Môžeme byť aj konkrétnejší – monopost stajne Scuderia Toro Rosso, s logom japonského výrobcu hodiniek Casio na šasi.

Nepovieme žiadnu novotu, ak prezradíme, že Casio, niekdajší partner „konkurenčného“ (v skutočnosti sesterského) Infiniti Red Bull Racing, ktorý sa časomeračských služieb rakúskeho zoskupenia musel vzdať po tom, čo si tento post od januára vylobovali Švajčiari z TAG Heueru, sa opäť s plnou vervou obracia v seriáli najrýchlejších automobilových cestných pretekov.

Jazdci tímu Scuderia Toro Rosso počas ofiicálneho predstavenia modelu Casio Edifice EFR-554TR-2AER

Kooperáciu s Toro Rosso vedie Casio po vychodených chodníčkoch. Síce s iným tímom a s inými pilotmi – namiesto Vettela a Webbera sú to Daniil Kvjat a Max Verstappen – no pre fanúšikov hodiniek, ktoré majú čo dočinenia s F1, sa de facto nič nezmenilo. O tom, že je naozaj všetko po starom, svedčí uvedenie nového športovo-elegantného modelu Casio Edifice EFR-554TR-2AER Scuderia Toro Rosso, na ktorého ciferníku a zadnom viečku sa v logu talianskej stajne hlavami zrážajú dva červené býky.

Keby sme mali oči čisto iba pre parametre, skonštatovali by sme, že novinka vlastne novinkou nie je. Jedná sa o derivát obľúbeného modelu EFR-554, čo však v konečnom dôsledku vôbec nie je na škodu. Dizajnéri sa mohli oprieť o celooceľovú konštrukciu, reálne využiteľné funkcie a solídne fyzické danosti. Hoci v prípade Casia nejde o úplnú špičku, dovolíme si tvrdiť, že nasledovné parametre nebudú pre nikoho iba zanedbateľnými štatistickými ukazovateľmi:

• rozmery 51,5 × 47,1 × 12,7 mm
• váha 154 gramov
• vodeodolnosť 100M (ISO 22810)
• skrutkovacie viečko
• minerálne sklíčko
• päťradový oceľový náramok zakončený bezpečnostnou skladacou sponou
• sekundový chronograf s kapacitou merania 30 minút
• dátumovka
• luminiscenčné plochy Neobrite na indexoch a ručičkách
• presnosť ± 20 sekúnd za mesiac
• výdrž batérie typu SR920SW približne 3 roky

Casio Edifice EFR-554TR-2AER Scuderia Toro Rosso

Casio o hodinkách Edifice EFR-554TR-2AER Scuderia Toro Rosso hlása, že je to exkluzívny model, ktorý má byť veľvyslancom prepojenia dvoch svetov – hodinárskeho a motoristického. Tomu zodpovedá preoblečenie vybraných prvkov do tímových farieb – červenej, modrej a zlatej. Kým červená zvýrazňuje pre časomieru najdôležitejšiu sekundovú ručičku, námornícka modrá a zlatá sa delia o životný priestor na mnohouholníkovom okruží a ochudobnený o akcenty týchto odtieňov nebol ani dynamicky pôsobiaci ciferník. Či príkras a detailov (vrátane pomerne veľkého loga) nie je na tak malú plochu až príliš veľa, nechávame na posúdenie spotrebiteľov.

Hodinky budú dodávané v špeciálnom balení, ktorého súčasťou je podstavec na vystavenie a pamätná karta. Cenu zatiaľ nepoznáme, no zrejme sa nebude výrazne líšiť od blízkych príbuzných EFR-554D, ktorí sa v internetových obchodoch predávajú za zhruba 140 eur.

DOPLNENÉ: cena je predsa len mierne vyššia. Z e-shopu Hodinky.sk nám potvrdili, že ich už zrejme tento týždeň začnú predávať za 199 eur.

Zdroj: Casio

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.