Casio Pro Trek WSD-F20X – limitovaný špeciál pre zimné športy

Michal Pindura 0 31.01.2018

Casio Pro Trek WSD-F20X - limitovaný špeciál pre zimné športy

V súvislosti so značkou Casio sa v ostatných mesiacoch viac než frekventovane skloňovalo 35. výročie série G-Shock a nezabudlo sa ani na milióny géčiek, ktoré sa po celom svete predali od roku 1983. V oslavnej atmosfére sa takmer stratilo oznámenie vydania novej limitovanej edície hodiniek, ktoré v súčasnosti trónia na samom špici ponuky japonskej značky (aspoň, čo sa týka smart technológií).

Je to už niečo vyše roka, čo sme sa nevedeli vynadívať prvé inteligentné hodinky z outdoorovej kolekcie Pro Trek, ktorým nerobilo problém navigovať turistov v teréne pomocou offline mapových podkladov. Inteligentný model WSD-F20 sme vtedy vnímali ako zdatného vyzývateľa, pred ktorým sa budú musieť mať na pozore obdobne vybavení rivali od Garminu či Suunta. Vyzeralo to vyslovene nádejne.

Casio Pro Trek WSD-F20X

Žiaľ, a to najmä pre slovenského zákazníka, sa u nás nenašla vôľa dostať tento prvotriedny produkt do predajnej siete. Nevedno, či sa ľady prelomia a nízke marže prestanú blokovať oficiálny vstup smart kúskov na náš trh, no Casiu je to, našťastie, úplne jedno. Koncom novembra odprezentovaná limitovaná edícia Pro Trek WSD-F20X pokračuje v rozvíjaní sľubného potenciálu svojho predchodcu. Je určená špeciálne na zimné športy, prichádza s novým interaktívnym „ciferníkom“, chváli sa kompatibilitou s aplikáciou Ski Tracks a k tomu všetkému ponúkne v balení dva typy remienkov navrhnuté pre rôzne športové využitie.

Pre tých, ktorí náš vlaňajší článok nezaregistrovali, radi zopakujeme, že smart model WSD-F20 bol navrhnutý pre vonkajšie použitie, pričom najviac mu to svedčalo v prírode, na horách a proste všade tam, kde človek akosi intuitívne siaha po dlhočiznom zozname funkcií, ktoré sa už roky objavujú v obľúbených hodinkách Pro Trek. K odolnej konštrukcii, barometru, digitálnemu kompasu a výškomeru pridával 1,32-palcový dotykový displej, spoluprácu so systémom Android Wear a podporu plnofarebných máp, ktorých používanie nebolo obmedzené na oblasti pokryté signálom mobilných operátorov. S rozmermi 61,7 × 57,7 × 15,3 mm to bol z nášho pohľadu funkčne, parametrovo i ergonomicky vyladený produkt.

Casio Pro Trek WSD-F20X, v balení sa nachádzajú dva typy remienkov

Aj pre vyššie vymenované vlastnosti nám ani nenapadlo sťažovať sa, že Casio Pro Trek WSD-F20X majú so svojím starším súrodencom prakticky totožnú DNA. Kto by predsa len chcel nejaké zmeny, má ich mať. Novinka je vyrobená v limitovanom náklade 200 exemplárov a k jej prednostiam patrí najmä pripravenosť na aktivity v zasneženej prírode. Od bežného (stále predávaného) modelu ich odlišuje aj prepracovaná úvodná obrazovka, ktorú Casio nazýva všeobsažným slovom „Place“. V základom stave zobrazuje údaje z Google Kalendára kombinované buď s aktuálnou polohou na mape, alebo trasou k cieľovému miestu. Ostatné funkcie, ako sú napríklad sledovanie sekundárnej aplikácie (funkcie) je možné na úvodnú obrazovku pridávať podľa ľubovôle.

Ako sme už spomenuli, 92 gramov vážiaca limitka má dokonale zvládnutú spoluprácu s aplikáciou Ski Tracks, ktorú vyvinula spoločnosť Core Corders pre aktívnych lyžiarov. Tým okamžite sprostredkuje prehľad o maximálnej dosiahnutej rýchlosti, prejdenej vzdialenosti, nadmorskej výške, stúpaní/klesaní a v ponuke je aj spätné prehrávanie absolvovanej trasy pomocou Google Earth. K zaznamenaným informáciám o je možné pridávať fotografie a myslelo sa aj na zdieľačov, ktorí sa so svojimi výsledkami budú chcieť podeliť s priateľmi na Facebooku.

Textilný remienok je navrhnutý k noseniu na zimnom oblečení

K prevažne matne čiernym hodinkám so zelenými detailmi si môže ich budúci majiteľ pripnúť buď štandardný polyuretánový remienok, alebo textilný popruh, ktorý je navrhnutý k noseniu na zimnom oblečení. Oba dostane v balení spolu s hodinkami.

Casio Pro Trek WSD-F20X je presne ten typ produktu, ktorý možno neprináša v porovnaní so svojím priamym predchodcom nič prevratné, no o to viac ukazuje, akú kľúčovú rolu hrá pri športovom nasadení úzka špecializácia. V tomto smere boli inžinieri Casia neústupčiví odjakživa. Namiesto toho, aby sa snažili o výrobu hodiniek, ktoré budú vyhovovať všetkým, radšej svoju pozornosť sústredia na konkrétne potreby určitej skupiny spotrebiteľov a pre ich spokojnosť im znesú aj modré z neba. A presne takto vidíme aj nové smart Pro Treky. Ak na ne máte rovnaký názor a vedeli by ste zužitkovať nimi ponúkané funkcie, v amerických online obchodoch sú vám k dispozícii za 550 USD (cca 465 €).

Zdroj: Casio

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.