Cesta proti prúdu času? S hodinkami CASIO A 500WEGA-9 je možné všetko.

Michal Pindura 0 14.06.2015

Cesta proti prúdu času? S hodinkami CASIO A 500WEGA-9 je možné všetko.Prehistorická herná konzola Nu, pogodi!, Rubikova kocka, cvočky inak nazývané céčka. Táto partička zábaviek z liet dávno či nedávno minulých neodmysliteľne patrí do každej debaty na tému, čo kedysi fičalo a čomu na istý čas prepadol nejeden pamätník predošlého režimu. Vravíte, že zoznam retro vychytávok nie je kompletný? Ale, pravdaže, nie je. Chýbajú v ňom digitálky. A nie hocijaké, ale také, na ktoré sa musel vystáť dlhočizný, niekoľkokrát zatočený rad pred chrámom luxusu Tuzexom. Digitálky boli modlou a tí, čo ich nosili, boli stredobodom záujmu okolia.

CASIO A 500WEGA-9Spomínať na časy, ktoré sa už nikdy nevrátia, nemusíte iba s nostalgickou vráskou na čele a s potláčaným smútkom v hlase. S nesmrteľnými digitálkami sa do minulosti môžete vrátiť okamžite. Nie, nie, nemáme namysli hypermodernú produkciu so senzorickými funkciami a futuristickým dizajnom. Keď cestovať v čase, tak poriadne. Casio A 500WEGA-9 sú ako vystrihnuté z reklamy z 80. rokov, ktorá velebila najnovší výkrik nedostižnej japonskej techniky.

Unisexová, oceľovo-plastová novinka síce po stránke vzhľadu zaspala dobu, no bolo to naschvál a práve v tom je unikátna. Casio sa nezahralo na zradnú Dalilu, ktorá biblického hrdinu Samsona pripravila o vlasy a s nimi aj o nadľudskú silu. Bez retro vizáže by to skrátka nebolo ono. Emócie sú dôležité a zvlášť tie, ktoré máme spojené so spomienkami. V prípade Casio A 500WEGA-9 sa emocionálnej plochosti rozhodne netreba báť. Majú jej na rozdávanie.

Ak by sme od charakteristiky chceli na chvíľku odbočiť k opisu a povenovať sa pár faktom a číselným údajom, ktoré s hodinkami idú ruka v ruke, potom by sme dali priestor rozmerom 39 × 34 × 9,6 mm, vodeodolnosti 30M/3ATM a pomerne bohatej zbierke funkcií, ktorá zahŕňa 12/24-hodinový formát času, budík, časovač, duálny čas, LED podsvietenie, predprogramovaný kalendár, stopky a svetový čas. Všetko v súlade s dobou, iba trochu vyleštené a nastavené pre potreby dnešného sveta. Akurát ikonických osem melódií budíka chýba.

Casio svojimi retro štýlovkami (má ich viac) ašpiruje na Nobelovu cenu za fyziku. Zdanlivo nemožné cestovanie proti prúdu času sa s hodinkami Casio A 500WEGA-9 sa stáva ľahko uskutočniteľným. Za 64,90 € to stojí.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.