Chevall Watches – slovinský pokus o univerzálne hodinky 3 v 1

Michal Pindura 0 07.07.2015

Chevall Watches - Slovinský pokus o univerzálne hodinky 3 v 1V polovici júna odštartovala dvojica slovinských študentov architektúry na portáli Kickstarter crowdfoundingovú kampaň, ktorej cieľovým bodom má byť nová značka hodiniek Chevall Watches.

Podľa toho, čo je na známom startuperskom webe momentálne zverejnené, pôjde o koncept, ktorý v jedných hodinkách ponúkne tri rôzne štýly: klasický, športovo-elegantný a čisto športový. Hodinársky experiment 3 v 1 je v mnohom podobný riešeniu švédskej značky Halda a okrajovo pripomína aj chameleónsky systém chronografu Transforma od luxusnej manufaktúry Parmigiani. Ale poďme naspať k smelému plánu mladých Slovincov.

Zakladatelia značky Cheval Watches navrhli vymeniteľné moduly, ktoré sú pripravené na vloženie do dizajnovo rozdielne navrhnutých púzdier. Moduly s vodeodolnosťou 100M obsahujú všetko podstatné, aby mohli fungovať nezávisle od toho, v akom púzdre budú nakoniec uložené. Výrobca plánuje dodávky modulov vybavených dvomi typmi švajčiarskych quartz strojčekov Ronda (515.24H, 6004.B) a jedným japonským automatom Miyota 8215.

Názov novej značky odráža vášeň jej zakladateľov ku koňom, jazdeckému športu a stredovekým rytierom. Po preklade z francúzštiny sa dá ľahko uhádnuť, pre koho by mali byť modely pomenované podľa najslávnejších pretekárskych koní histórie určené. Black Caviar, White MonnstoneExceller sa najlepšie budú vynímať na zápästí moderného gavaliera, gentlemana, ktorý aj od univerzálnosti požaduje nápad a trochu dôvtipu.

Cheval Watches, hodinky si jednoducho poskladáte

Chevall Watches, mechanický model White Moonstone na zápästí

Púzdra Cheval Watches, vyrobené z ušľachtilej ocele 316L, sú pomerne veľkoryso dimenzované. Rozmery 45 × 11 mm sú o čosi väčšie, ako by sa, povedzme, na oblekovú klasiku žiadalo, ale treba si uvedomiť, že konštrukcia skrýva niekoľko kompromisov, ktoré by pri menšom priemere drastickejšie zredukovali veľkosť ciferníka. Ten má priemer 37 mm a u všetkých modelov je krytý zafírovým sklom. Mechanická verzia White Moonstone zafírový kryštál zakomponovala kvôli viditeľnosti strojčeka aj do viečka.

Každý variant je spárovaný s iným typom remienka/náramku. Klasický je doplnený oceľovým ťahom, ležérny športovo-elegantný koženým remienkom a športový textilným NATO popruhom. Kožené remienky pre Cheval Watches zhotovuje slovinská spoločnosť KUKI s tradíciou výroby remienkov od roku 1963. KUKI používa vo svojich produktoch patent KUKI-FLEX, ktorý v porovnaní s produkciou iných firiem zaisťuje ich remienkom dlhšiu životnosť.

Chevall Watches Exceller

Chevall Watches Black Caviar

Autori konceptu vymeniteľných modulov v sebe nezapreli technického ducha študentov architektúry. Nimi navrhnutý systém obsahuje na vnútornej strane púzdier poltucet aretačných zárezov. Do tých zapadnú výstupky na moduloch a spoločne so silikónovým krúžkom, ktorý po vložení modulu do púzdra vytvorí podtlak, zabezpečujú pevné a nemenné spojenie oboch dielov.

Pokiaľ sa rozhodnete zafinancovať projekt hodiniek Chevall Watches a zaradíte sa medzi prvú stovku investorov, ceny modelov budú, ako pre vás, držané v hraniciach 199 – 229 USD. Neskorší vstup do kampane zvýši ceny na 299 – 329 dolárov. Ak si necháte kúpu až na dobu, kedy sa Chevall Watches dostanú do maloobchodu, pripravte si sumu 399 – 429 USD.

Zdroj: Kickstarter.com

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.