Čo sa to stalo so značkou Lambretta? V novinkách Cielo 34 sa predviedla tak, ako nikdy predtým

Michal Pindura 0 07.05.2017

Čo sa to porobilo so značkou Lambretta? V novej dámskej kolekcii Cielo 34 sa predviedla tak, ako nikdy predtým

Zabudnite na všetko, čo bolo a začnite s čistým stolom. Neľakajte sa, nevytiahli sme zo zásuvky žiadnu motivačnú príručku ani sa vás nejdeme pokúšať zmeniť váš život. Trefnejšia úvodná veta článku, v ktorom vám predstavíme jarné/letné novinky z dámskych kolekcií značky Lambretta, nám však nenapadla.

Môže za ňu obrat, s akým sa u hodinárskych značiek nestretávame často. Ak si aj vy pamätáte hodinky Lambretta ako podivínov, ktorých dizajn si držal od dizajnérskych firiem mnohokilometrový odstup, je na čase napraviť si chuť. Môžete nám veriť, čaká vás jedna hodinárska fashion lahôdka za druhou.

Modely Lambretta Cielo 34

Začnime ale pekne po poriadku. V prípade, že ste sa so značkou Lambretta doteraz stretávali prevažne na cestách a nemali ste poňatia, že okrem typických vrtkých skútrov v pastelových farbách má táto talianska spoločnosť v portfóliu aj iné produkty, možno vám príde vhod informácia, že vďaka licenčnej výrobe si nespútaného ducha legendárnych motocyklov môžete vychutnávať aj inokedy, než len počas divokej jazdy úzkymi talianskymi uličkami.

Licenciu na výrobu hodiniek získala už dávnejšie švédska firma Capella Industries. Nie je to síce až také podstatné, no boli to práve návrhári tejto spoločnosti, ktorí sa pre jarnou sezónou 2017 vypli k heroickému výkonu. Zo škaredých káčatiek (neberte nás úplne vážne, hodinky Lambretta nikdy neboli škaredé, iba im čosi chýbalo) sú dnes nádherné a najmä štýlom prekypujúce labute, ktorých nosenie bude radosťou pre každé dievča či ženu so záľubou v neprekombinovaných doplnkoch.

Lambretta Cielo 34

Neprekombinovanosť zo všetkých noviniek Lambretta najviac vystihuje kúsky sústredené v sérii Cielo 34. Keďže aj medzi nimi sa nájdu odlišnosti, rozdelíme si ich na hodinky spárované s hladkými koženými remienkami a tie, ktoré namiesto neho dali prednosť jemnej oceľovej tkanine – meshu.

Lambretta Cielo 34, biely ciferník

Quartz modely s koženým remienkom – dostupným v množstve farebných odtieňov od čiernej až po mätovo zelenú – môžeme pokojne nazvať stelesnením klasickej elegancie s kvapkou futurizmu. Hodinky s ukážkovým dámskym priemerom púzdra sú poplatné posledným, poriadne horúcim trendom, v ktorých sa odráža snaha o dizajnovú priamočiarosť. Púzdra sú zrkadlovo leštené, bez akýchkoľvek náznakov zdobenia upravené vrstvou PVD striebornej, prípadne jednom z dvoch atraktívnych zlatých tónoch. Je skvelé, že návrhári neopustili čistotu vzhľadu ani pri nožičkách remienka… Áno, vidíte dobre – žiadne nie sú. Úchyty sú zabudované priamo do púzdra, vďaka čomu je jeho silueta krásne okrúhla. Jediným, čo z neho vyčnieva, je primerane veľká vrúbkovaná korunka.

Lambretta Cielo 34, červený ciferník

Druhým prvkom, ktorý výrazne prispieva k definícii čistého dizajnu hodiniek Lambretta Cielo 34, je ich ciferník. Od okrajov do stredu je mierne miskovito sklonený, pričom misku či tanier pripomína aj nižšie posadenou centrálnou zónou. Tu sa v spoločnosti loga značky nachádza trojica dostatočne zreteľných ručičiek – dve hranaté pre hodiny a minúty a tretia ostro zašpicatená pre sekundy. Podobne ako remienky, aj ciferníky chránené minerálnym sklíčkom ponúkajú na výber širokú škálu lúčovo spracovaných odtieňov. Nášmu vkusu sú však najbližšie varianty so základným bielym podkladom a zlatými ručičkami.

Lambretta Cielo 34 Mesh Swarovski

Tak ako to zvyčajne býva, každá rodina má svojich premiantov. V kolekcii Cielo 34 sú nimi elegantné varianty s meshovými remienkami a najmä ich exkluzívne verzie s dvanástimi krištálikmi Swarovski nahrádzajúcimi hodinové markery. S týmito výrazne ženskými modelmi, ktoré znesú prísne kritériá pojmu dostupný luxus, vnesiete do vašich outfitov vysoko cenenú esenciu talianskeho šarmu a lesk, s ktorým bude upútanie pozornosti takou samozrejmosťou, ako to, že v nich získate noblesný, ale nie príliš prečačkaný doplnok vhodný na slávnostné aj menej formálne príležitosti.

Foto: instagram.com/lollishop_pl

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.