Diamantové hodinky. Skutočný klenot na vašom zápästí.

Michal Pindura 0 14.01.2018

Dámske diamantové hodinky Tissot T-Wave

Vedela to už božská Marilyn Monroe, diamanty sú najlepšími priateľmi žien. Iste, obletovaná diva si to mohla dovoliť tvrdiť. Pohybovala sa v kruhoch dobre situovaných mužov, slávnych hercov, vplyvných politikov, ktorí jej svoju náklonnosť často prejavovali honosnými darmi a opulentnými šperkami.

Známa fráza, ktorú si Marilyn nôtila vo filme Páni majú radšej blondínky z roku 1953, takpovediac zľudovela. Počas rokov zaznela z úst austrálskej ryšavky Nicole Kidman v snímke Moulin Rouge a s radosťou si ju požičala aj Christina Aguilera v nadčasovom v muzikále Burlesque. Môžu sa všetky tieto hviezdy v diamantoch mýliť?

Dámske diamantové hodinky Calvin Klein Minimal K3M211CS

Isté je, že diamanty sú celkom jednoznačne najobľúbenejším drahokamom z „veľkej štvorky“, ktorú okrem neho tvoria červený rubín, zelený smaragd, a väčšinou modrý zafír. Majú neopakovateľné kúzlo, neprekonateľný oheň (to je tá žiara, ktorá je charakteristická pre brúsené diamanty) a nič sa im nevyrovná ani v trvanlivosti a prestíži. Každý predsa vie, že diamanty predstavujú ten najväčší luxus a šperky s nimi sú zvyčajne vyjadrením čohosi výnimočného. Menovať by sme mohli zásnuby, výročia, promócie, svadby, valentínske oslavy…

TIP: Diamanty sa najčastejšie brúsia do štyroch tvarov: okrúhly (briliant), štvorcový s okrúhlymi rohmi (princezná), markíza a stupňovitý (smaragdový).

Najčastejšie výbrusy diamantov

Klenotníci a hodinári, ktorí s diamantmi pracujú, veľmi dobre poznajú, čoho sú schopné. Niekoľko šikovne a s citom umiestnených brúsených kamienkov vystrelí každý šperk i hodinky do úplne inej dimenzie. Aj jednoduché modely vďaka nim nadobúdajú pompéznosť, šarm a charizmu, akú im iné kúsky, ktorým sa diamanty neušli, môžu iba ticho závidieť.

Keď sa povie „diamant“, mnohým ženám a najmä ich mužom sa pri pomyslení na cenu hodiniek, ktorú sú nimi osadené, podlomia kolená. Samozrejme, na trhu sa nájdu aj hriešne drahé modely od uznávaných šperkárskych majstrov, ktoré sú brúsenými diamantmi osádzanými technikou pavé doslova obsypané. Nie všetky dámske diamantové hodinky sú však nedosiahnuteľným snom. Jednou z najväčších devíz diamantov totiž je, že ich používanie sa v hodinkách zväčša riadi starou a overenou zásadou menej je viac, ktorú všetci veľmi dobre ovládame.

Dámske diamantové hodinky Certina DS First C030.250.36.106.00

Stačí jediné drobné ohnivé očko, prípadne viacero iskrivých kamienkov vsadených do indexov a zázrak je na svete. Menšie a zákonite ľahšie diamanty nie sú tak drahé, aby výrazne zvýšili cenu hodiniek a pritom ich ozdobia omnoho lepšie, ako jeden veľký niekoľkokarátový kameň. Keď sa pozriete, ako nádherne a pritom decentne vyzdvihujú krásu švajčiarskych hodiniek Calvin Klein, Certina či Tissot, pochopíte, prečo sú tieto drahokamy a hodinky nimi osadené také žiadané.

Dámske diamantové hodinky Doxa 460.15.053.07

TIP: Viete, že názov karát, ktorým sa označuje váha diamantov (1 karát = 0,2 gramu), je odvodený od arabského názvu plodov stromu rohovníka obyčajného? Jeho tvrdé semená, spravidla vážiace 0,195 g sa v staroveku používali ako závažia pri vážení zlata, striebra a drahých kameňov.

Ak ste si pre seba alebo pre niekoho dôležitého vo vašom živote vyhliadli hodinky s diamantmi, nenechajte opantať podmanivým jasom drahokamov natoľko, aby ste si neoverili, že sa skutočne jedná o pravé diamanty. Každé hodinky, ktoré obsahujú čo i len jediný kamienok, musia mať certifikát, v ktorom sa štandardne nachádzajú informácie o farbe, čírosti, výbruse, váhe a počte diamantov. Ak si chcete byť úplne istí, nespoliehajte sa na chvíľu, keď hodinky vyberiete z krabičky. Ešte pred nákupom požiadajte predajcu, aby vám certifikát ukázal.

Dámske diamantové hodinky Tissot Chemin des Tourelles T099.207.11.116.00

Ak sa o dámskych hodinkách občas vraví, že dokážu zastúpiť šperk, pre diamantové hodinky to platí dvojnásobne. Je to klenot, ktorý nezovšednie a pri každom pohľade na ciferník vám rád pripomenie nielen svoju, ale aj vašu výnimočnosť.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.