Do školských lavíc s novými hodinkami. Ktoré sa hodia prváčikovi a ktoré vysokoškolákovi?

Michal Pindura 0 21.08.2016

Do školských lavíc s novými hodinkami. Ktoré sa hodia prváčikovi a ktoré vysokoškolákovi?

Či sa nám to páči, alebo nie, prázdninám pomaly odzváňa. Blíži sa september a s ním začiatok nového školského roka. Každý z nás vie, čo to znamená. Prváčikovia sa nevedia dočkať nových zážitkov, spolužiakov a pani učiteliek, stredoškoláci s nevôľou odpočívajú dni, ktoré im ešte ostávajú, kým budú opäť musieť zasadnúť do lavíc. A rodičia? Tí nosia v hlavách dlhočizné zoznamy toho, čo ešte treba kúpiť, aby ich školák mal v deň nástupu do školy všetko potrebné.

Ak už aj máte pekne na kôpke pochystané bežné záležitosti, ktoré bezpodmienečne patria k hektickému „back to schol“ obdobiu (peračník, zošity a taška… a tak ďalej), stále sa nájdu veci, ktoré môžu školákovi bez ohľadu veku uľahčiť štúdium alebo pomôcť zapadnúť do kolektívu. Keďže žijeme v 21. storočí, každý chce niečo viac. Tablet, mobil, značkové oblečenie, hodinky. Áno, vidíte dobre. Hodinky, kedysi chápané ako prežitok a niečo, čo v dobe techniky nemá u školákov šancu uspieť, sú spať v plnej sile.

HODINKY PRE DETI NA ZÁKLADNEJ ŠKOLE

V hodinkách si každý môže nájsť to svoje. Tí menší v nich získajú neoceniteľného pomocníka pri poznávaní času, naučia sa zodpovednosti a dochvíľnosti. Tak ako vy presne viete, čo malí nezbedníci potrebujú, vedia to aj výrobcovia hodiniek. V dizajne modelov značiek Disney, JVDEsprit sa preto objavujú známe rozprávkové postavy, veselé farby a trblietavé prvky. Pre ľahšie zisťovanie času majú hodinky prehľadné ciferníky so širšími ručičkami a číslicami hodín. Detské hodinky sú väčšinou z nižšej cenovej kategórie, takže ani rodičia nemusia mať strach, že ich dieťa stratí, niekde zabudne alebo pri šantení na školskom dvore rozbije.

Hodinky pre deti na základnej škole 2016 | Hodinky.sk

Pokiaľ kupujete hodinky pre staršieho žiaka, farbami hrajúce modely nebudú tým pravým. Tu sa už žiada myslieť na to, že tak ako mobilnými telefónmi, aj hodinkami sa dá pochváliť pred spolužiakmi. Okrem toho, že budú ukazovať čas, musia dobre vyzerať – ideálne dospelácky a športovo. Ak nechcete rovno prejsť k pánskym modelom, zaostrite na ponuku značky Festina. Keby nebolo menších rozmerov púzdra, prispôsobených detskému zápästiu, od sortimentu pre mužov by ste ich rozoznali len veľmi ťažko.

HODINKY PRE STREDOŠKOLÁKA

Kým hodinky pre deti na prvom a s prižmúreným okom aj na druhom stupni základnej školy sú plne v kompetencii rodiča, tínedžeri v stredoškolskom veku si do výberu zväčša nedajú hovoriť. Treba sa zmieriť, s tým, že prvoradé sú dizajn, funkcie a značka. Všetko ostatné je nepodstatné.

Hodinky pre deti stredoškoláka 2016 | Hodinky.sk

Nikto nechce byť v triedny outsider a hodinky sú skvelým spôsobom, ako ohúriť. Na zaujatie pozornosti spoľahlivo poslúžia megalomanské rozmery a extravagancia modelov Diesel, neprekonateľná odolnosť a kilometrový enumerát funkcií hodiniek Casio G-Shock a status módnej ikony u fashion kúskov DKNY, Marc Jacobs či Michael Kors.

Tak ako sa na strednej striedajú lásky, účesy a menia nálady, mení sa aj vkus. V prípade, že nechcete do hodiniek investovať mesiac čo mesiac a míňať rodičovské peniaze alebo siahať na úspory z letnej brigády, zásahom do čierneho sú hodinky Daniel Wellington a neobmedzené možnosti, ktoré skrývajú ich ľahko vymeniteľné textilné remienky.

HODINKY PRE VYSOKOŠKOLÁKA

U vysokoškolákov je predpoklad, že už vedia, čo chcú v živote dosiahnuť. Vyprofilované osobnosti a jasným postojom si pýtajú hodinky s názorom. Prím v tomto smere hrajú povestné švajčiarske značky TissotCertina, za ktorými sa v tesnom závese držia japonskí hodinárski machri CitizenSeiko. V ich ponuke sa nachádzajú elegantné modely vhodné do posluchární aj dynamické hodinky, ktoré sa dôstojne popasujú s bohatým mimoškolským životom.

Hodinky pre deti vysokoškoláka 2016 | Hodinky.sk

Pri prechádzaní chodbami univerzít a ešte viac počas skúškového obdobia si uvedomíte, aké dôležité je dobre vyzerať a prezentovať sa v tom najlepšom svetle. S dizajnovými výstrelkami ďaleko nezájdete. Budovanie imidžu a povesti môžete smelo založiť na minimalistických Swiss Made hodinkách od Calvina Kleina alebo od nemeckých puntičkárov so vzťahom k histórii JunkersZeppelin. Všetky uvedené značky nechali vo svojich kolekciách popri batériou poháňaných modeloch priestor aj pre hodnotnejšie mechanické hodinky, ktoré nie sú len bezduchým módnym doplnkom, ale ozajstným dôkazom vyzretosti ich majiteľa.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.