Dosť bolo šedej a čiernej. Dodajte zime sýte farby hodinkami Fossil Tailor

Michal Pindura 0 11.01.2017

Dosť bolo šedej a čiernej. Dodajte zime sýte farby hodinkami Fossil Tailor

Zmierili ste sa už so zimou? Ak ste si povzdychli a vzápätí ste si pomysleli „čo už narobím“, možno je práve teraz ten správny čas, aby ste sa zimu pokúsili vnímať v lepšom svetle. Veď, čo jej chýba? Mráz sa pohráva s kresbami na okenných tabuliach, deti majú prázdniny, dospelí dovolenky, zo striech visia dlhé cencúle a cez noc nie je vďaka bielej pokrývke až taká tma. Alebo žeby bolo predsa niečoho nedostatok?

Ak sa oproti iným ročným obdobiam niečo zmenilo k horšiemu, je to pozitívne vyžarovanie nášho oblečenia. Kde sú farby, kde sú sýte odtiene? Namiesto nich v uliciach vídame čerň, šeď a iné melancholické tóny, ktoré vyvolajú akurát smútok. Našťastie, s takmer každým neduhom si môžeme poradiť. Stačí zapojiť trochu fantázie, nebáť sa, ale hlavne chcieť niečo iné, ako sivé myšky okolo vás.

Fossil Tailor Multifunction ES4092

Nemajte strach, nemusíte podstúpiť žiadnu dramatickú zmenu. Na celkovú „prekopanie“ imidžu sa predovšetkým musíte cítiť. Začať môžete kľudne s niečím menším. Ideálnou cestou k okamžitému a bezbolestnému rozjasneniu zimných ouftitov sú štýlové doplnky – náhrdelníky, náušnice či hodinky. A hoci ich nie je pod dlhými bundami a čiapkami veľmi vidieť (azda s výnimkou kabeliek), už len pocit, že máte na sebe čosi farebné sa odrazí na vašej nálade.

Ako na zavolanie zaradila americká značka Fossil do svojej poslednej kolekcie dámskych náramkových hodiniek neformálne modely zo série Tailor Multifunction, pre ktoré je zimná depresia absolútne cudzí pojem. Ich sýte, ale nie krikľavé farby sú presne tým, čo si dni od decembra do februára pýtajú. Kráľovská modrá a vínová (alebo burgundy, ak chcete) sú odtiene, ktoré majú čo ponúknuť počas celého leta, no ich ozajstná chvíľa nastáva s prvým jesenným dňom a končí s posledným zimným.

Fossil Tailor Multifunction ES4121

Čo sa týka množstva modrej a vínovej, dizajnéri Fossilu sa skutočne vytiahli. Neodsúdili ich do roly štatistov, naopak zaodeli do nich prakticky celé hodinky od hladeného koženého remienka až po podklad ciferníka, ktorý je po obvode ozvláštnený jemným gilošovým vzorom. Práve ciferník bude miestom, na ktoré sa zrejme budete pozerať najradšej. Vďaka vodorovnému uloženiu ukazovateľov multifunkčného dátumu a plnej sade aplikovaných indexov je krásne symetrický a prehľadný. Výborne navrhnuté sú aj ručičky – sú dostatočne široké, uprostred lomené pre lepšiu hru svetla a nechýbajú im ani svietiace plôšky. U obidvoch modelov sú detaily na ciferníkoch vyhotovené v odtieni ružového zlata, čím získali šmrnc a nádych luxusu.

Púzdra noviniek sú vyrobené z poctivej nehrdzavejúcej ocele, pričom ich povrch pokrýva vrstva matne metalického povlaku PVD. Aby neboli príliš jednoduché a fádne, namiesto bežných úchytov remienka dostali „oldschoolové“ zaoblené nožičky, ktoré vyzerajú akoby boli poohýnané z hrubého drôtu. Telá s príkladne ženskými rozmermi 34 × 9 mm sú zacelené plochým minerálnym sklíčkom a s vodou si poradia do úrovne 50M/5ATM, ktoré je vhodná na sprchovanie i povrchové plávanie.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.