Hodinky FESTINA – predstavenie značky

Michal Pindura 5 23.06.2011

Logo FestinaZa viac ako 100 rokov existencie značky sa Festina riadi stále nezmeneným mottom: ponúknuť prepracované hodinky za menej peňazí, s tým, že cena nezáleží na vzhľade, ale výhradne na kvalite. Hodinky Festina si svojich zákazníkov hľadajú v radoch sebavedomých ľudí, užívajúcich si každú sekundu života. Športová elegancia, noblesa a trvanlivosť sú presne tým, čo vystihuje filozofiu spoločnosti.

História
Švajčiarsky producent hodiniek Festina bol založený v meste La Chaux-de-Fonds v roku 1902. Názov spoločnosti má pôvod v latinskom frazeologizme „Festina Lente“ – ponáhľaj sa pomaly. Náramkové hodinky neboli pre firmu v začiatkoch biznisom číslo jeden. Tým boli nástenné kyvadlové hodiny nesúce práve spomínaný latinský nápis. Celých sedemdesiat rokov od doby vzniku firmy, boli vtedy ešte mechanické hodinky Festina modlou pre milovníkov tradičného hodinárskeho remesla.

Nová éra pre Festinu nastala príchodom quartz kryštálu. Odklon od mechanického pohonu k automatickému spôsobila zmena majiteľa. Od rodiny zakladateľov značky sa spoločnosť presunula pod krídla Miguela Rodrigueza. Táto významná zmena síce znamenala nemožnosť naďalej sa hrdiť prívlastkom „swiss made“ (dôsledok osádzania hodiniek strojčekmi Citizen), ale dômyselné riadenie a umný prístup nového vedenia vyniesol Festinu do skupiny hodinárskej smotánky.

Chrono Alarm Tour 2005Z čisto švajčiarskej spoločnosti Festina povýšila na celosvetovú hlavne expanziou do USA v roku 1996. Už predtým však prevzala exkluzívnu značku Jaguar. V súčasnosti pod skupinu Festina Lotus S.A., sídliacu v katalánskej Barcelone, patria aj zvučné mená Calypso, Candido, Perrelet.

Znalcom športu sa Festina spája predovšetkým s cyklistikou, konkrétne s najznámejšími pretekmi Tour de France, ktorých je oficiálnou časomierou od roku 1998. V minulosti meno značky hájil v pelotóne rovnomenný tím s Tour de France Alarm hodinkami na zápästiach. Zaskočená konkurencia mala čo robiť, aby sa vyrovnala s dominanciou tohto modelu. O nič menšie úspechy zaznamenal aj nasledovník Chrono Alarm Tour.

Za posledných 15 rokov hodinky Festina vytvorili akýsi vlastný segment, primárne zameraný na športové hodinky. Silné zázemie a skvelá technická podpora dávajú modelom energiu, pri ktorej sa rozbúchajú srdcia nielen priaznivcom značky.

Každé hodinky Festina sú testované na vysoké kvalitatívne nároky užívateľov. Potreby trhu ženú vývojové pracoviská značky k neutíchajúcim inováciám na poli trvanlivosti a precízneho spracovania.

Pridať komentár

Komentáre (5)

Maroš

Je zvykom, že sa ľudia podelia hlavne o zlé skúsenosti. Bolo tomu aj v prechádzajúcich komentároch, o ktorých sa užívatelia AAA a Bobby podelili. Ja som si pred nedávnom kúpil z webu chuťovku, po ktorej moje srdce pišťalo Festina 6565.
Ako to ale chodí, hodinky mi prišli v nie celkom dobrom stave. Strojček jednoducho zastavoval …
Poslal som teda hodinky do servisu v Hurbanove, kde sa im pozreli na kolieska … a hodinky idú úplne krásne.
Mimochodom to nie sú moje prvé Festiny. Boli to potápky 6693, ktoré som mal asi 11 rokov, kým som ich nerozbil a aj tieto som si nechával servisovať v Hurbanovskom servise. Ja som s ich prácou veľmi spokojný a verím, že je nás viac.

Bobby

Na Slovensku su v tomto velmi pozadu,ale zas na jednu stranu si dovolim tvrdit,ze je aj otazne,na koho konkretne natrafime,resp. kde a u koho hodinky kupime. Ta neochota akosi suvisi s frustraciou ludi na Slovensku.

Bobby

Velmi podobna skusenost s reklamaciou,avsak jednalo sa o zahranicie,kde dlhodobo zijem,popis reklamacie,chyb a po mesiaci mi hodinky dodali neopravene,ihned v predajni som sa pohadal s predavacom,nakolko som odmietol prevziat hodinky spat a oni nechceli vratit peniaze,dohodli sme sa na kompromise,za tu cenu som zobral 4 ks Casio,od toho casu sa hodinkam Festina vyhybam !

marek

Festina – nie je hlavne švajčiar, výraz „založené vo švajčiarsku“ má od švajčiarskych hodiniek rovnako ďaleko ako založené KDEKOĽVEK INDE.
Je to len finta na kupujúcich, čo sa týka reklamácií – zlé, veľmi zlé…Mám dojem že čo sa uzná francúzom bez mihnutia oka, tak tu Vám dokazujú že ste si to spôsobili sám…Ale možno len mám smolu nad smolu…

aaa

Hodinky festina su pohode ale az pokial nepotrebujete reklamovat stretnete sa s neochotou Humenianskeho servisu Festina kedze je jediny na slovensku tak nemate inu moznost ale ta neochota ktoru tam zazijete to je hroza klamstva natahovacky a aj tak po vise dvoch mesiacoch hodinky prisli neopravene