Festina Chrono Bike 2016 – kolekcia pre lovcov kilovattov aj rekreačných cyklistov

Michal Pindura 0 24.07.2016

Festina Chrono Bike 2016 - kolekcia pre lovcov kilovattov aj rekreačných cyklistov

Niekto potrebuje k letu slnko, vodu a chladené nápoje. Sú aj takí, ktorí letné mesiace trávia zahrabaní v práci a tiež takí, ktorí si leto nevedia predstaviť bez stoviek kilometrov v sedle bicykla. Ak sa hociktorého cyklistu opýtate, prečo sa vždy teší na okamih, kedy roztočí pedále svojho bicykla, je dosť možné, že vám odpovie niečo v zmysle, že cyklistika je droga, ktorú keď raz okúsite, nebudete sa jej vedieť vzdať.

Nie sú to len amatérski či profesionálni cyklisti, čo by na položenú otázku reagovali v podobnom duchu. Zoberme si značku Festina. Už štvrťstoročie sa táto pôvodom švajčiarska, dnes španielska hodinárska firma angažuje v pelotónoch veľkých cyklistických pretekov. A hoci jej Tissot pred časom vyfúkol dlhoročný kontrakt s najprestížnejším podujatím Tour de France, Festina na svet cyklistiky nezanevrela.

Festina Chrono Bike 2016, modely 16970/4 a 16970/2 | Hodinky.sk

Tak ako po minulé roky, ani cyklistická sezóna 2016 neostala bez žiadanej kolekcie Chrono Bike. Síce v nej chýbajú modely Tour de France, no tento nedostatok sa Festina snaží vykompenzovať širším záberom. Už to nie hodinky, ktoré na reklamných pútačoch propagovali utrápené tváre špičkových pretekárov, ale časomery navrhnuté pre všetkých cyklistov bez rozdielu výkonnosti. Na svoje si prídu „zberatelia“ kilowattov aj rekreační cyklisti.

Quartzové novinky z kolekcie Festina Chrono Bike 2016 sú bez ohľadu na farebné spracovanie vyrobené z ušľachtilej ocele 316L, pričom púzdra s jednotným priemerom 44 mm a minerálnymi sklíčkami majú kladný vzťah k vode až do plaveckej úrovne 100M. Oproti vlaňajšku na telách a okružiach pribudlo viacero priznaných skrutiek a vytratili sa odkazy na ozubený pastorok prevodového systému. Vzhľad je celkovo o čosi industriálnejší, s ostrejšie rezanými líniami.

Festina Chrono Bike 2016, modely 16971/4 a 16971/3 | Hodinky.sk

Aktuálna séria zahŕňa dva modely z povrchovo neupravenej nehrdzavejúcej ocele (16968 a 16970) a dva športovejšie ladené kúsky z ocele upravenej čiernym povlakom PVD (16969 a 16971). Dynamiku ciferníkov majú na starosti farebné akcenty na aplikovaných lichobežníkových indexoch, troch registroch chronografu v usporiadaní „na Mikimausa“ a mohutných ručičkách s luminiscenčnými plôškami. Obe vyhotovenia ponúkajú na výber článkové oceľové náramky alebo kaučukové remienky.

Festina Chrono Bike 2016, modely 16971/2 a 16971/1 | Hodinky.sk

Nebola by to Festina, keby si v dizajne hodiniek Chrono Bike odpustila rôzne menej či viac nápadné prepojenia na konštrukčné prvky bicyklov alebo veci s nimi súvisiace. Terčíky chronografu spojené čiernou obrubou do jedného celku pripomínajú ozubené súkolie, textúra okružia čerpá inšpiráciu zo závodných prilieb, ovládacie tlačidlá majú evokovať pedále (minuloročným to šlo lepšie) a nakoniec vo vzhľade náramkov a púzdier sú prítomné jemné náznaky tvarov cestných riadidiel, tzv. baranov.

Festina Chrono Bike 2016, špeciálne edície | Hodinky.sk

Festina opäť myslela aj na cyklistov, ktorých individualita je natoľko silná, že im nedovolí splynúť s davom bežnej hodinárskej produkcie. Dve špeciálne edície ponúknu namiesto minerálnych sklíčok zafírové kryštály s nanesenými tromi vrstvami antireflexu. Jedna ponúkne púzdro ošetrené PVD vo farbe ružového zlata v kombinácii s čiernym náramkom (F16972/1), druhá čierne detaily spojila s prevládajúcim modrým povlakom (F16973/1). Tieto verzie sú predávané v prezentačnej kazete, v ktorej sa okrem samotných hodiniek nachádza náhradný kaučukový remienok a nástroj na jeho výmenu.

V ponuke máme takmer modely Festina Chrono Bike 2016.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.