Festina Chrono Bike 2018 – cyklistické stálice v znamení farieb a väčšej dynamiky

Michal Pindura 0 08.07.2018

Modely Festina Chrono Bike so silikónovými remienkami

Ak si niekto myslel, že Festina po rozviazaní partnerstva so slávnou Tour de France hodí cyklistiku cez palubu, zrejme už pochopil, ako hlboko sa mýlil. Ako každý rok, aj pred aktuálnou sezónou dostali dizajnéri tejto španielskej značky zadanie navrhnúť nové vydania svojich najcharakteristickejších quartz chronografov Chrono Bike. Ako sa s ňou vysporiadali?

Špeciálnu edíciu Festina Chrono Bike opäť propaguje Richard Virenque

Popasovať sa museli s dvomi výzvami. Prvou, podľa nás tou náročnejšou, bolo vymyslieť niečo neopozerané. Za 25 rokov angažovania vo svete cyklistiky už totiž Festina vyskúšala kadečo a hoci jej dizajnéri netrpia núdzou o nápady, ich možnosti na tvorivý rozlet sú každým rokom oklieštenejšie. Druhá výzva bola z kategórii nutností – bez zakomponovania prvkov, ktoré by aspoň symbolicky prepájali hodinky s cyklistikou a bicyklami, by to neboli tie pravé Chrono Bike, na aké sme zvyknutí. No a teraz, keď ste si už isto stihli prezrieť obrázky modelov pre rok 2018, sa pýtame: odviedol dizajnérsky tím dobrú prácu?

#chronobike2018 #variations #newarrivals #festina #festinawatches

Príspevok, ktorý zdieľa Zoltán Ilkei (@zilkei),

Štrnásť verzií, z toho tucet štandardných vyhotovení a jedna špeciálka, sa opäť nesú na vlne dynamiky, avšak tentokrát sa viac ako kedykoľvek predtým opierajú o farby. S výraznejšími odtieňmi sa Festina pohrávala pravidelne, no ich výskyt bol vždy okrajovou záležitosťou s výskytom obmedzeným na akcenty ciferníka. V novinkách Chrono Bike 2018 sa im dostalo viac priestoru a treba uznať, že žltý, oranžový, modrý či červený remienok z profilovaného silikónu, ktorým silno pripomínajú vlaňajšie kúsky Originals 20330, majú počas cyklistickej sezóny – naviazanej na jarné a letné mesiace – svoje opodstatnenie.

Časť novej kolekcie Festina Chrono Bike 2018

Šestica o čosi elegantnejších spracovaní vybavených oceľovým ťahom s farbami narába opatrnejšie, a tak, aby boli nositeľné nielen v spoločnosti partičky kamarátov zdieľajúcich vášeň k bicyklovaniu. K opalizujúcemu ciferníku dostupnom vo viacerých farbách sa rovnako ako u športovejšie koncipovaných súrodencov pridáva farebne odlíšené tlačidlo spúšte chronografu na pozícii druhej hodiny.

Modely Festina Chrono Bike s oceľovými náramkami

Čo sa týka parametrov a vzhľadu oceľového puzdra s vodeodolnosťou 100M/10ATM, musíme znovu spomenúť sériu Originals 20330. Inšpirácia v podobe čierneho okružia povlakovaného vrstvou PVD a brúsených nožičiek je neodškriepiteľná. Na rozdiel od nich ale telá Chrono Bike 2018 pôsobia najmä zásluhou väčších tlačidiel dravšie. Z agresívneho výzoru im nič neuberá ani fakt, že oproti kolekcii Originals 20330 je priemer puzdier menší o rovné 3 milimetre. Festina zrejme usúdila, že priemerom 44 mm vyhovie širšiemu okruhu potenciálnych zákazníkov.

Cyklistické nuansy sa v nových vydaniach rozliezli po ciferníku a už tradične neobišli ani tlačidlá. Ak sa zadívate pozornejšie, v subciferníkoch chronografu by ste mali nájsť odkaz na brzdové kotúče cestných bicyklov, vnútorné okružie prerušované aplikovanými indexmi s luminiscenčnými plôškami si ľahko spojíte s ozubenými kolesami prevodov a v tlačidlách by ste mali uvidieť brzdové platničky. Na jedny hodinky hádam aj dosť, nemyslíte?

Špeciálna edícia Festina Chrono Bike 2018

Na špici série Festina Chrono Bike 2018 už tradične vyniká povestná čerešnička v podobe špeciálnej edície, ktorej propagácia bola tradične zverená do rúk bývalého vynikajúceho cyklistu a dnes uznávaného komentátora Richarda Virenqueho. Tento model nad ostatnými vyčnieva predovšetkým vďaka honosnej kombinácii matne čiernej farby s odtieňom ružového zlata. Ako u jediného v celej kolekcii sa do balenia zmestil aj rezervný kožený remienok a nástroj uľahčujúci jeho výmenu.

Zdroj: Festina

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.