Festina Mademoiselle – v znamení mágie šťastnej osmičky

Michal Pindura 0 14.08.2016

Festina Mademoiselle - v znamení mágie šťastnej osmičky

Patríte k ľuďom, ktorí si zakladajú na rozličných rituáloch a symboliku považujú za dôležitú súčasť života? Nevravíme o astrológii či numerológii, ale o jednoduchých „pomôckach“ ako sú drobné amulety alebo šťastné čísla. Práva čísla sú tým, čomu mnohí z nás prikladajú zásluhu na malých i väčších úspechoch. Nemáte náhodou aj vy svoju sedmičku, trojku, osmičku…?

Festina Mademoiselle - v znamení mágie šťastnej osmičky

Symbolikou a silou čísiel, konkrétne posledne menovanej osmičky, sa nechali inšpirovať dizajnéri španielskej značky Festina pri návrhu posledných prírastkov kolekcie Mademoiselle. Elegantné quartzové novinky s nádychom mestskej elegancie sú ako stvorené pre cieľavedomé ženy, ktoré majú rady zorganizovanú každú sekundu pracovného i mimopracovného dňa. Dostupné sú vo výrazných farbách – cyklámenovej, kráľovskej modrej, medenej, vínovo červenej a oceľovo striebornej, pričom na komplexnosti ich štýlu sa vrchovatou mierou podpisujú farebne doladené kožené remienky alebo oceľové náramky.

Festina Mademoiselle, modely s koženým remienkom

Na tomto mieste by sme mohli opisovať ich vlastnosti, medzi ktoré sa radia vodeodolnosť 50M/5ATM či použitie minerálneho sklíčka, no radšej sa vrátime k téme šťastnej osmičky. Tá je nosným prvkom dizajnu všetkých modelov Festina Mademoiselle 16925 – 16931. Medzi ostatnými rímskymi číslami nie je možné kontrastne spracovanú arabskú číslicu symbolizujúcu šťastie, bohatstvo, prosperitu, úspechy a pripomínajúcu medzinárodný deň všetkých žien prehliadnuť. Aj keď ciferník nepatrí k prázdnym a o pozornosť sa ňom uchádzajú lomené ručičky typu „lancette“, marker ôsmej hodiny je neohrozeným ústredným prvkom ciferníka i celých hodiniek.

Festina Mademoiselle, modely s oceľovým náramkom 1

V dizajne oceľových modelov s ideálnym ženským priemerom 33,5 mm sa popri dominantnej osmičke vyskytujú aj ďalšie lákadlá, ktoré sa oplatí spomenúť. Prvým je pomerne široké okružie so zdupľovaným nápisom Festina. Úloha oddelenia oboch slov bola zverená dvom symetricky uloženým brúseným kamienkom. Pochváliť musíme tiež korunku. Je pohodlne uchopiteľná a zároveň tvarovaná presne tak, aby z púzdra príliš nevystupovala a nepôsobila rušivo.

Festina Mademoiselle, modely s oceľovým náramkom 2

V našej ponuke momentálne nájdete deviatku „8“ modelov Festina Mademoiselle s cenami od 109 do 149 eur.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.