GANT má guráž. Na pánske zápästia chce modelmi Brookville dostať živé farby a netradičné remienky

Michal Pindura 3 19.03.2017

GANT má guráž. Na pánske zápästia chce modelmi Brookville dostať živé farby a netradičné remienky

Ak sa v našich blogoch niekedy frekventovanejšie skloňujú farby a odtiene, štatisticky to vychádza celkom jednoznačne – deje sa tak v článkoch o dámskych hodinkách alebo pravidelne sa meniacich sezónnych trendoch. Je to pochopiteľné, veď ktorý chlap by riešil vykonštruované kauzy o módnych vlnách a farbách roka. Máme úplne iné starosti, všakže? Na druhú stranu, ani my muži nie sme všetci totálni fashion ignoranti. Možno o aktuálnom dianí vo svete módy nezvykneme debatovať na káve s priateľmi a nekupujeme si lifestylové magazíny, ale povedzme si na rovinu – kto z nás by nechcel vyzerať dobre? Dobre pre priateľku, manželku, pre dobrý pocit…

Gant Brookville: GT025001

A priznajme si ešte čosi – takmer každý z nás má nejakú módnu slabosť. Niekto si ulieta na motýlikoch, ďalší na kvalitných košeliach a ďalší si starostlivo buduje svoju súkromnú zbierku hodiniek. Všetko toto svedčí o jedinom – móda nám rozhodne nie je ukradnutá. A móda znamená aj to, čo si zo záplavy trendov sem-tam osvojíme. K zoznamu takto osvojených vplyvov by podľa americkej značky Gant malo na jar a cez leto 2017 patriť vyskúšanie vzdušných a prírodných materiálov a energických farieb, aké mnohí z nás – najmä tí konzervatívnejší – nemajú príliš v láske.

Gant Brookville GT025002

Našťastie, Gant nikde nekonkretizuje, koľko žltej, zelenej alebo vínovej by sme mali nosiť. Začať teda môžeme v malom, a tak, aby dané odtiene netvorili gro outfitu, ale docielili iba jeho osvieženie. Na akceptovanie módnych odporúčaní to bude snáď stačiť. Skvelé je, že návrhársky tím značky Gant nenechal nič na náhodu a rovno nám aj ukázal, ako na to: hodinkami zo série Brookville.

Gant Brookville GT025003

Jedná sa o trojručičkovú quartz klasiku s okrúhlym 42 mm oceľovým púzdrom bez rušivých dizajnových výstrelkov. Pri výrobe primerane veľkého tela s priemernou vodeodolnosťou 50M/5ATM sa dostal k slovu leštiaci kotúč, ktorý svoju prácu odviedol brilantne – skoro celý povrch vrátane korunky je zrkadlovo vyleštený. Výnimkou je zadné viečko, ktorého centrálna zóna je zmatnená pieskovaním.

Gant Brookville, detail ciferníka

Na analógovom ciferníku chránenom minerálnym sklíčkom sa naplno prejavuje charakter značky Gant a jej snaha o kombinovanie americkej športového štýlu s európskou sofistikovanosťou. Nachádzajú sa tu už spomenuté tri štíhle ručičky – mimochodom naozaj elegantne tvarované a vždy s kontrastným prvkom v podobe modrej alebo červenej sekundovky. Ďalej je to kompletná sada arabských číslic hodín, doplnená minútovou škálou v štýle železničnej trate (presne takú mali americké železničiarske „railway“ hodinky) a sekundovou stupnicou rozdelenou na pätiny sekundy. Na ukazovanie času to stačí až-až. Pri dátume sa ale radšej spoľahnite na iný zdroj, dátumovku na ciferníku nenájdete.

Gant Brookville GT025004

Hlavným ťahákom modelov Gant Brookville však nie je nič z vyššie uvedeného. Tým, čo priťahuje pohľady a čím novinky prejavujú svoju vôľu podľahnúť živším farbám, sú originálne remienky zakončené oceľovou opaskovou prackou. Zhotovené sú z navzájom prekladaných kožených pásikov tak, ako sa prekladajú vlákna pri tkaní látok. Vďaka nápaditému riešeniu remienky nielen že vyzerajú netradične a zaujímavo, ale zásluhou voľného miesta medzi jednotlivými pásikmi ponúkajú aj vysoký komfort nosenia. Ruka sa pod nimi bude v teplejších dňoch potiť výrazne menej ako pri klasických kožených remienkoch.

Gant Brookville: GT025005

A ešte k farbám a ich priradeniu k dostupným verziám hodiniek Gant Brookville: GT025001 spája jasno žltý remienok so bielym ciferníkom, GT025002 pustil na ciferník aj remienok vojensky zelenú, GT025003 sa obdobne zachoval s námornícky modrou, GT025004 vsadil na kombináciu maslového ciferníka a svetlo hnedého remienka a nakoniec GT025005 dopraje pánskym zápästiam vínovo červenú, ktorú z ciferníka mierni biela farba.

Pridať komentár

Komentáre (3)

Michal Pindura

Dobry den. Pravdaze, remienok Vam vieme zabezpecit. Vysiel by Vas na 49 € + 4 € postovne. Dodanie 8 tyzdnov, s tym, ze vopred pozadujeme zalohu 50 % z ceny remienka. Mali by ste zaujem?

Michal Pindura

Dobry den. Zajtra rano preverime dostupnost remienka u dodavatela. Budeme Vas informovat.

Emil rovnan

Dobry deň, mohol by som si u vás kúpiť originál remienok na hodinky gant milford Modry? Ďakujem pekne ER