Hodinky na leto? Kamawatch menia farbu podľa teploty

Michal Pindura 0 08.07.2015

Hodinky Kamawatch (1)Prázdniny začali najlepšie, ako mohli. Teploty sú tropické, festivalová zábava štartuje. V tejto atmosfére nemá najmenší zmysel pokúšať sa o hodinársku osvetu či výklad s nudnými technologickými termínmi. Veď, kto by sa nimi zapodieval? Našťastie, hodinársky priemysel nie je partner iba do vážnej dišputy. Dokáže aj nezáväzne zašpásovať a ponúknuť vtip vtedy, keď si to situácia – v našom prípade dvojmesačný oddych od školských povinností – vypýta. Taliansky fashion výrobca Kamawatch má v talóne hodinky, ktoré reagujú na letné horúčavy zmenou farby.

Ak ste si práve spomenuli na angličáky a iné hračky, ktorých farba sa menila, akonáhle boli vystavené výrazným teplotným zmenám, hodinky Kamawatch vás už na zadok neposadia. Je dosť možné, že si akurát povzdychnete, nad slimačou rýchlosťou, akou sa technológia termocitlivých pigmentov preplazila od hračiek k hodinkám. Keby sme mali byť na značku Kamawatch prísni, ďaleko od hračiek by sme jej produkty nestavali. Predsa len, nejde o žiadny luxus a serióznu hodinárčinu.

Hodinky Kamawatch (2)

Hodinky Kamawatch (3)

Modely Kamawatch sú jednoduché plastové quartz hodinky, o ktorých technických parametroch (ani tých najdôležitejších) sa na webstránke výrobcu nedozviete absolútne nič. Ešteže si redaktori serveru aBlogtoWatch dali tú námahu a zistili, že hodinky majú priemer 40 mm a v ich vnútri tiká japonský trojručičkový strojček Miyota 2035. S nimi vyslovenou hypotézou, že Kamawatch neuvedením základných informácií niečo skrýva, sa nestotožňujeme. Keď budete mať na pamäti, že v lete treba každú sekundu prežiť naplno a nestresovať sa zbytočnosťami, zvlášť pri hodinkách v cene 69 eur, uvedomíte si, že dizajnérovi Raffaele Petruzzellimu vlastne nemáte čo nezazlievať. Bavte sa, meňte farbu a neriešte malichernosti.

Hodinky Kamawatch (4)

Hodinky Kamawatch (6)

Princíp chameleónskej povahy modelov Kamawatch je prostý. Hodinky sú predávané v určitej farbe, ktorú si držia, kým teplota okolia nedosiahne 31 °C. Po prekročení tejto magickej hranice sa farba začne meniť. Rýchlosť prefarbenia závisí od veľkosti teplotného rozdielu. Reakciu pigmentu najlepšie vidno na priloženom videu, kde sú hodinky striedavo ponárané do teplej a ľadovej vody. No, povedzte, neláka vás vyskúšať to?

Má na vás leto uvoľňujúci účinok a chceli by ste sa mu prispôsobiť hodinkami tak, ako sa chameleón prispôsobuje prostrediu okolo neho? Ak sa vysporiadate s dostupnosťou momentálne obmedzenou na Taliansko, ku ktorému sa čoskoro pridajú Brazília, Saudská Arábia a USA, Kamawatch by mohli byť trefou do čierneho.

Zdroj: Kamawatch

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.