Hodinky od kráľa talianskej extravagancie. Modely Just Cavalli sú štýlové aj šokujúce

Michal Pindura 2 23.04.2017

Hodinky od kráľa talianskej extravagancie. Modely Just Cavalli sú štýlové aj šokujúce

Kráľ extravagancie. Kráľ lesku. Kráľ zvieracích vzorov. Každý z týchto titulov patrí jedinému mužovi – bohémskemu Robertovi Cavallimu. Je to muž, ktorého tvorivé tímy sa postarali o dizajn najnápaditejších fashion hodiniek v našej ponuke. Kto je Roberto Cavalli, ako vznikla značka Just Cavalli a aké hodinky od nej môžete čakať, sa dozviete v nasledujúcich riadkoch dnešného blogu.

Roberto Cavalli, dnes 77-ročný nestor svetovej módy, sa narodil v roku 1940 vo Florencii. Pochádzal síce zo skromných pomerov, no o to bohatší talent zdedil po svojich rodičoch a starých rodičoch. Jeho matka bola krajčírka, starý otec impresionistický maliar, a tak nečudo že Roberto už v mladom veku prejavoval svoje umelecké nadanie. Od počiatočných pokusov s potlačenou kožou, cez experimenty s rôznymi dekoračnými technikami a systematické poznávanie štruktúry kože, sa už počas štúdií vypracoval na odborníka v oblasti koženého tovaru.

Prvá módna prehliadka Roberta Cavalliho

V období po skončení školy, kedy už mal za sebou patentovanie ním navrhnutého spôsobu potlače kože, sa začal venovať zošívaniu nesúrodých kožených kusov, z čoho vznikali originálne vyzerajúce prikrývky a plášte. Skutočnú slávu a uznanie získal Roberto Cavalli až v 70. rokoch minulého storočia. Postaral sa o to škandál, ktorý spôsobila prezentácia jeho prvej kolekcie v Bielej sieni paláca Pitti v roku 1972. Talianske módne časopisy vtedy nemohli predýchať, že si mladý dizajnér dovolil na mólo vytiahnuť zaznávané denimové modely, ktoré boli navyše pozošívané v štýle patchworku. Aj tu však platilo, že aj zlá reklama, je reklama. Roberta Cavalliho toto extemporé síce na niekoľko rokov odsunulo z výslnia, no v konečnom dôsledku mu pomohlo zaradiť sa medzi velikánov talianskej i svetovej módy, akými sú Versace či Dolce & Gabbana.

Hodinky Just Cavalli s ciferníkmi v štýle hadej kože

V 90. rokoch sa spolu s jeho vtedajšou manželkou Evou Duringer vracia na scénu so svojou vlastnou značkou. A bol to návrat v plnej paráde. Prehliadka konaná v centre módy Miláne potvrdila, že Roberto Cavalli je skutočnou módnou celebritou. Počas nasledujúcich, mimoriadne úspešných desiatich rokov Cavalli expandoval s kolekciami dámskeho oblečenia a na rad prišlo aj uvedenie nových značiek. Jednou z nich sa v roku 2000 stala Just Cavalli. Portfólio značky vytvorenej pre mladých ľudí v súčasnosti zahŕňa pánske oblečenie, spodnú bielizeň, okuliare, doplnky do domácnosti a, samozrejme, náramkové hodinky.

Hodinky Just Cavalli pripomínajúce hada

Všetky série hodiniek Just Cavalli sú navrhnuté tak, aby cez svoj charakter vysoko štýlových módnych doplnkov apelovali na mladšie generácie zákazníkov. Pre pánske i dámske modely Just Cavalli sú príznačné odvážne tvary, neopozerané vzory a kontrast živých farieb. Vždy sú však predurčené k tomu, aby tvorili jednoliaty celok s aktuálnymi odevnými líniami značky.

Hodinky Just Cavalli sú elegantné, kreatívne a za každých okolností pripravené prekvapiť vás niečím, na čo iné značky nemajú dosť guráže. Platí to predovšetkým pre dámske modely, ktorými Cavalli často demonštruje svoju bezhraničnú fantáziu a oddanosť zvieracím motívom. Nejde iba o bežné vzory leopardej či hadej kože, ale o celkovú koncepciu. Ničím nezvyčajným nie sú hodinky, ktoré sa podobne ako had ovinú okolo zápästia alebo hodinky, ktorých hadí ciferník bol ručne maľovaný šupinku po šupinke.

Ciferník hodiniek Just Cavalli je ručne maľovaný

Pánske hodinky sú o poznanie usadlejšie, decentné a viac formálne. Ani pri nich si ale Cavalli neodpustil zakomponovanie štýlotvorných detailov ako sú ihlanové výstupky na náramkoch alebo lisovaný gilošový vzor na ciferníkoch. K dispozícii sú tiež športovo ladené kúsky so širokým okružím a kaučukovým remienkom.

Just Cavalli si zakladá na kvalite materiálov a prvotriednom spracovaní. Hodinky sú vyrobené priamo v Taliansku, osadené sú japonskými quartz (batériovými strojčekmi) a väčšina z nich je vodeodolná prinajmenšom do úrovne 30M/3ATM. Pánske i dámske modely sú zhotovené z ušľachtilej ocele a ich ciferníky chráni tvrdené minerálne sklíčko.

Pánske hodinky Just Cavalli

Podľa Roberta Cavalliho majú svety hodiniek a módy veľa spoločného. V rozhovore pre magazín Women’s Wear Daily , niekedy nazývaného aj biblia módy, povedal: „Ako zberateľ hodiniek som zistil, že hodinky rovnako ako večerné šaty presne definujú charakter a stav mysle osoby, ktorá ich nosí.“ Ak teda máte blízko k luxusu, sofistikovanosti a nie je vám cudzia ani opulentnosť, s hodinkami Just Cavalli môžete ľahko vyjadriť samých seba.

Pridať komentár

Komentáre (2)

Dawe

Je zaražajúce vytvarať v dnešnej dobe hodinky s vodeodolnosťou do 3ATM v tejto kategorii.To aby sa majiteľ obával v tychto ,,luxusných,, modeloch prebehnúť s nimi v daždi k svojmu autu :-(. ale na jednorazove použitie na party iste budu stačiť …

Johann

Keď je niekto za toto ochotný zaplatiť…..