Hybridy sú budúcnosť. Oproti smart modelom s dotykovými displejmi porastú trikrát rýchlejšie

Michal Pindura 0 20.06.2018

Hybridy sú budúcnosť. Oproti smart modelom s dotykovými displejmi porastú trikrát rýchlejšie

Vraveli sme to už dávnejšie, teraz sa naše predpovede začínajú napĺňať. Zo štúdie realizovanej britskou spoločnosťou Juniper Research vyplýva, že v roku 2022 sa predaj hybridných smart hodiniek zvýši zo 14 miliónov kusov (2017) na 80 miliónov. Správa tiež naznačuje, že trh s inteligentnými hodinkami sa v dohľadnej dobe rozdelí, pričom analógové hybridy a modely s dotykovými displejmi si pomyselný koláč rozdelia rovnakým dielom.

V ďalšom období sa podľa Juniper Research začnú misky váh nakláňať výraznejšie na stranu hybridných hodiniek. Kým dotykové modely si v predajoch do roku 2022 polepšia o 160 %, hybridy vystrelia až na 460 %.

Casio G-Shock Rangeman GPR-B1000-1A na veľtrhu CES 2018

Štúdia s názvom Smartwatches: Trends, Vendor Strategies & Forecasts 2018 – 2022 si na mušku zobrala aj súčasné spomalenie v segmente smart hodiniek, o ktoré sa pričinilo utlmenie aktivít niekoľkých veľkých výrobcov na čele so Sony, Motorolou a Huaweiom. Dôležité firmy, ktoré v biznise s inteligentnými hodinkami ostali, sa takmer unisono prikláňajú k fitnes využitiu. Tento smer je badateľný u Samsungu, Casia a takisto u Applu.

Ako sa vyjadril autor spomínaného výskumu James Moar, trh so smart hodinkami sa diferencuje a prevažovať v ňom začínajú zariadenia určené pre špecifické využitie. To má podľa neho vplyv na všetky aspekty produktov, od ich dizajnu až po ponúkané funkcie. Názorným príkladom má byť lokalizačná technológia GPS, ktorá bude v roku 2022 prítomná v takmer polovici všetkých smart hodiniek.

Hybridné smart hodinky Fossil Q Tailor Hybrid

Juniper Research napriek predpokladanému vzostupu hybridných modelov očakáva, že spoločnosti, ktoré to so smart hodinkami myslia vážne, budú vyrábať viacero typov a na trh nedodajú viac než 2 milióny hybridných zariadení ročne. Výnimkou má byť iba Fossil so šiestimi miliónmi zariadení dodaných každý rok až do roku 2020.

Zdroj: www.businesswire.com

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.