HYT H1 AZO Project – kam hydromechanika nemôže, pošle neón

Michal Pindura 0 26.08.2013

HYT H1 AZO Project - detail púzdra a ciferníkaKeď v roku 2012 predstavil HYT svoj hydromechanický model H1, hodinárska pospolitosť neskrývala pri zatajenom dychu úžas. Každý chcel o týchto prevratných hodinkách vedieť viac. Avšak po osemnástich mesiacoch si ľudia aj na unikát, akým HYT H1 bez debaty je, zvykli a považujú ho za čosi štandardné. Niet pochýb o tom, že je to stále jedinečný časomer, no aura novinky akú svet nevidel sa pomaly vytrácala. Prinavrátiť „wow“ faktor sa mu výrobca najnovšie pokúša verziou HYT H1 AZO Project. Pripravte sa na neón!

Florescenčnú žltú farbu je na novinke absolútne nemožné odignorovať. Žiarivý odtieň nie je len poznávacím znakom H1 AZO Project, ale aj farbou, ktorá vystihuje celú značku HYT a v jej modeloch sa zakaždým aspoň kde-tu mihne. V spoľahnutí sa na stratégiu upútania do očí bijúcou farebnosťou nie je H1 AZO Project žiadnym pionierom. Stačí si spomenúť na hodinky Richard Mille Toubillon Prototype Yohan Blake a ošiaľ, ktorý spustili po olympiáde v Londýne.

Nenechajte sa ale zmiasť. Neónová farba nie je samoúčelná a pre HYT H1 AZO Project plní okrem pritiahnutia pohľadov aj inú službu. Polyepoxidová živica, z ktorej je púzdro vyfrézované je nielen priesvitná, ale i sedemkrát ľahšia než ušľachtilá oceľ, štyrikrát ľahšia než titán a priamom porovnaní s druhým menovaným kovom má trikrát vyššiu odolnosť voči oderu.

HYT H1 AZO Project

Novinka HYT H1 AZO Project s modelom HYT H1 (vľavo)

Chvályhodným na originálnom počine je tiež spôsob, akým sa HYT vysporiadal s prístupom k limitovanej sérii. Väčšina značiek siahne po miernych úpravách vzhľadu ciferníka alebo ponúknu hodinky s vyššou kvalitou materiálu púzdra – typicky oceľ nahrádza titán, titán zlato a zlato platina. Preto hoci HYT H1 AZO Project nemusí osloviť každého, novátorské uchopenie myšlienky limitovanej edície z plastu je nutné vyzdvihnúť.

Ak sa poponáhľate, fluorescenčný, iba 25 kusmi obmedzený model môže byť váš za 48500 eur. Samozrejme, v prípade, že dávate prednosť zdržanlivosti pred okázalosťou, k dispozícii je aj model s priesvitným čiernym púzdrom H1 Graphite Project za 45000 €.

Zdroj: HYT

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.