Iba pre odvážnych! Diesel provokuje veľkosťou a dvojitým automatom

Michal Pindura 2 06.12.2015

DZ7365, prvá mechanická limitovaná edícia značky DieselZdá sa to iba nám, alebo má Diesel na polarizovanie verejnosti naozaj patent? Keď si čo i len zbežne prezriete ponuku hodiniek tejto talianskej fashion značky, zistíte, že provokovanie každého druhu – či už veľkosťou alebo tvarmi – má zapísané hlboko v génoch rovnako, ako majú obyvatelia Apeninského polostrova vžitú hlučnosť a expresívnu gestikuláciu. Talianov skrátka neprehliadnete. A buď si zamilujete ich bezprostrednosť, alebo vám o pár sekúnd pôjdu na nervy. Hodinky Diesel sú na tom podobne.

V nových kolekciách Quad Zone Machinus, Chief Automatic, Daddies Automatic, BAMF Chronograph a Mini Daddy sa dizajnérsky tím prezentoval spôsobom, s akým sme dávno oboznámení. Neobvyklé, excentrické, a prinajmenšom odvážne. Každá z menovaných vlastností tu už bola. To isté platí pre minerálne sklíčka, vodeodolnosť od 30 do 100M, chronograf a štyri súčasne zobrazované časy.

Skutočnou novinkou je až doplnenie obligátnych quartz modelov o mechanické príbuzenstvo. A nie hocijaké. Model DZ7365 Double Automatic Limited Edition je prvou automatickou limitkou, ktorú Diesel pustil na trh.

Diskutovať o veľkosti a okázalosti posledných prírastkov a posudzovanie, či sú na prospech, alebo na škodu veci, je zbytočné. Ak by modely s priemermi oceľových púzdier od 46 do 62 mm nešli na odbyt a nebol o ne záujem, Diesel by ich výrobu bez pardonu stopol. Rozširovanie sortimentu však svedčí o opaku. Navyše, púzdra s kolosálnymi rozmermi sú po nasadení skeletonizovaných japonských kalibrov Miyota – v prípade vyššie zmienenej limitovanej série hneď dvoch – len jednou (nie jedinou) z návnad na ľudí, ktorí chcú všetkým naokolo ukázať svoje sebavedomie. Spolu s cenami 230 – 445 eur je to terno. Čo dodať, Diesel zase raz stavil na správnu kartu.

DIESEL QUAD ZONE MACHINUS DZ7358

Diesel DZ7358 Machinus

DIESEL QUAD ZONE MACHINUS DZ7359

Diesel DZ7359 Machinus

DIESEL QUAD ZONE MACHINUS DZ7360

Diesel DZ7360 Machinus

DIESEL QUAD ZONE MACHINUS DZ7362

Diesel DZ7362 Machinus

DIESEL CHIEF AUTOMATIC DZ4379

Diesel DZ4379 Chief Automatic

DIESEL DADDIES AUTOMATIC DZ7364

Diesel DZ7364 Automatic Daddies

DIESEL DOUBLE AUTOMATIC LIMITED EDITION DZ7365

Diesel DZ7365 Double Automatic Limited Edition

DIESEL BAMF CHRONOGRAPH DZ7356

Diesel DZ7356 BAMF Rubber Chronograph

DIESEL BAMF CHRONOGRAPH DZ7357

Diesel DZ7357 BAMF Leather Chronograph

Zdroj: Diesel, watchismo.blogspot.sk

Pridať komentár

Komentáre (2)

Johann

Budík a ešte s viacerými ciferníkmi vyzerá na akomkoľvek zápästí naozaj trocha srandovne.

Johann

.Diesel vždy budil pozornosť svojou extravaganciou a to už mu zostalo ako poznávací znak. Snaha zaujať je mi sympatická, aj keď ja sa z tohto pohára celkom isto nenapijem.