Ice-Watch pozdržal uvedenie švajčiarskej línie Ice-Swiss

Michal Pindura 0 07.10.2014

Ice Watch pozdržal uvedenie švajčiarskej línie Ice SwissBelgická spoločnosť Ice-Watch potvrdila, že uvedenie modelov sesterskej značky Ice-Swiss bude prinútená odložiť pre nepriaznivé podmienky na európskom trhu.

Generálny riaditeľ a zakladateľ Ice-Watch Jean-Pierre Lutgen informoval o pozdržaní výroby Swiss Made hodiniek, na ktorých dizajne sa podieľalo nemecké štúdio Dreimann. V kolekcii 42 chystaných modelov s priemermi 32 a 45 mm budú zastúpenie trojručičkové i chronografové verzie. Po technickej stránke sa o švajčiarske novinky postaral Gabriel Guidi (CPL Design).

Poznávacím znamením týchto hodiniek bude zirkón vložený do záručného listu. Kameň od Swarovskeho bol vybrúsený takzvaným Swiss Cross Cut brúsom, ktorý symbolizuje originalitu a odlišuje rad Ice-Swiss od bežnej produkcie Ice-Watch. Rozoznať pripravované modely bude možné aj podľa ceny. Zverejnené rozpätie 290 až 490 € je v porovnaní s dnešným stavom (69 – 149 €) miestami až štvornásobne vyššie.

Zirkón od Swarovskeho ako doklad o pravostiLutgen v súvislosti s odkladom výroby hovoril o situácii v Európe ako o náročnej pre každú značku. Podľa neho nie je pre stagnáciu trhu vhodná chvíľa pre uvedenie novej línie. Zároveň oznámil, že pre Ice-Swiss nie je stanovený žiadny konkrétny dátum, keby by malo dôjsť k oficiálnemu predstaveniu, ale že vývoj a dolaďovanie dizajnu bude medzitým pokračovať.

Vo vyjadrení pre britský portál WatchPro.com Lutgen naznačil, že rad Ice-Swiss bola jedným zo záložných plánov v prípade, keby skupina Swatch Group uspela v súdnom konaní, v ktorom je predmetom sporu fonetická podoba značiek Swatch a Ice-Watch. Ak by nedošlo k dohode a švajčiarsky gigant by trval na svojej pravde, malo dôjsť k premenovaniu firmy Ice-Watch na Ice-Swiss.

Zdroj: Ice-Watch, WatchPro.com

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.