Inteligentné hodinky od Casia prídu v marci 2016. Aké budú?

Michal Pindura 0 13.07.2015

Inteligentné hodinky od Casia prídu v marci 2016. Aké budú?Japonská značka Casio si medzi spotrebiteľmi na Slovensku (a nielen tu) vybudovala povesť neohrozeného kráľa odolných hodiniek, ktoré si môže dovoliť prakticky každý. Nepotrvá dlho a renomé spoločnosti založenej v roku 1946 možno nebude viac postavené iba na cenovo dostupných športových hodinkách. Na budúci rok totiž firma ohlásila svoj vstup na trh inteligentných hodiniek.

Úmysel konkurovať smart hodinkám typu Samsung Gear, Apple Watch alebo Pebble potvrdil pre denník Wall Street Journal prezident spoločnosti Kazuo Kashio, s tým, že chytrá prvotina z dielní Casia bude v Spojených štátoch a Japonsku k dispozícii od marca 2016. Kashio chystanú novinku opísal ako pohodlnú na nosenie, odolnú a zároveň jednoduchú na ovládanie. Z toho, čo šéf Casia prezradil, sa dá dedukovať, že o čosi viac než pol roka tu budeme mať inteligentnú masovku so špecializáciou na outdoorové aktivity vrátane horolezectva, turistiky a jazdy na bicykli.

Hoci by oznámenie mohlo budiť dojem oneskoreného dobiehania rozbehnutého vlaku, nie je to celkom tak. Casio už dávnejšie vyrukovalo s hodinkami, ktoré obsahovali dnešné smart funkcie. Model s plánovačom aktivít a monitorom srdcovej frekvencie sa však v dobe svojho uvedenia nepredával podľa želaní manažmentu. Za posledné štyri roky mala firma údajne na stole viacero konceptov, no ani jeden sa nedostal až do výroby.

Očakáva sa, že inteligentné hodinky od Casia pôjdu do obchodov s cenovkou 320 – 370 eur. Pôjde teda o zariadenie v približne rovnakej cenovej hladine, v akej sa v súčasnosti nachádzajú modely Samsung Gear S.

Zdroj: Wall Street Journal

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.