Jacques Lemans Sport 1-1923A – exkluzívne vďaka číslu 999

Michal Pindura 0 05.10.2016

Jacques Lemans Sport 1-1923A - exkluzívne vďaka číslu 999

Rakúšania to pochopili! Na to, aby boli zákazníkom ochotní ponúknuť exkluzivitu, nepotrebujú zámienku v podobe športových udalostí, uzavretých sponzorských partnerstiev či vzácnych materiálov. V ich vnímaní exkluzivity nehrá dokonca žiadnu rolu ani cena. Všetko je to o celkom iných číslach. Ak je raz na svete z akéhokoľvek tovaru iba obmedzený počet exemplárov, a viete, že ďalšie nebudú, jeho hodnota (pomyselná ale kľudne i reálna) sa môže uberať iba jediným smerom – nahor.

Jacques Lemans Sport 1-1923A | Hodinky.sk

To je aj prípad nového modelu Jacques Lemans Sport 1-1923A. Pánske quartz hodinky sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, v materiáli púzdra s pohodlne nositeľnými rozmermi 44 × 11 mm teda mimoriadnosť hľadať nemusíte. Podobne sú na tom minerálne sklíčko a na rôznorodú paletu aktivít akurátna vodeodolnosť 100M/10ATM. Aj vďaka nej a robustnej stavbe si novinka zaslúži zaradenie do skupiny športových hodiniek, s ktorými sa nemusíte extra maznať.

Jacques Lemans Sport 1-1923A, limitovaná edícia 999 ks | Hodinky.sk

Výnimočnosť modelu Sport 1-1923A sa odvíja od čísla 999, a toho, čo vyjadruje. Značka sídliaca v korutánskom meste St. Viet an der Glan si uvedomila, že pre zákazníka môže byť vlastnenie hodiniek, o ktorých vie, že ich bude nosiť iba limitovaný počet ľudí, znakom prestíže. Na trh preto z času na čas pošle model s vygravírovaným číslom v tvare XXX/YYY, kde prvá „xsová“ časť znamená jedinečné poradové číslo hodiniek a ypsilonová hovorí o celkovom náklade.

 

Exkluzivita ale nie je všetko, čo môže limitka Jacques Lemans Sport 1-1923A ponúknuť. Hodinky kombinujúce viaceré odtiene chladivej modrej a šedej s kontrastnými bielymi grafickými prvkami a arabskými číslicami na prvý pohľad evokujú spriaznenosť s vodnými športmi. Môže byť, ale nie je to úplne pravda. Keď si spojíte indície ako tvar ručičiek s luminiscenčnými plochami, symetrický layout ciferníka, názorné číslice a k nim pridružené indexy, máte pred sebou letecké hodinky ako vyšité.Jacques Lemans Sport 1-1923A, zapínanie hodiniek | Hodinky.sk

Z funkcií sú prítomné dva evergreeny: chronograf ovládaný duom bočných tlačidiel a jednoduchý dátum, ktorého apertúra zvýraznená trojuholníkovým symbolom leží medzi štvrtou a piatou hodinou. Chronograf využívajúci dlhú centrálnu sekundovku a dva registre dokáže zaznamenávať čas až do 30 minút a pri meraní si vypomáha stupnicou vyznačenou na pevnom okruží. Lepšiu orientáciu v čase zabezpečí tretia z funkcií – ručičkový indikátor času v 24-hodinovom formáte (pozícia 3:00).

Jacques Lemans Sport 1-1923A, na zápästí | Hodinky.sk

Najlepšie si – ako vždy – nechávame na samý záver. Hodinky s pripojeným dvojnásobne prešitým koženým remienkom stoja aj napriek príslušnosti k 999-kusovej limitovanej edícii skvelých 169 eur.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.