K letu patria farby. Junghans nimi osviežil ciferníky dámskych modelov Max Bill

Michal Pindura 0 06.06.2016

Junghans Max Bill Ladies, zľava modely 047/4659.00, 047/64658.00 a 047/4657.00

Čo by to bolo za leto, keby výrobcov hodiniek nezvádzalo k pokusom s farbami. Vďačné sú v tomto smere najmä dámske modely, ktoré sú, odhliadnuc od prvoradého poslania hodiniek – ukazovania času, tiež módnym doplnkom. A ak raz móda káže nasledovať trendy, potom tie týkajúce sa farieb sú aj pre hodinárov „povinným čítaním“. Na dizajnérov značky Junghans však blížiace sa leto zapôsobilo silnejšie, než kedykoľvek predtým. Za celú dobu existencie puristickej kolekcie Max Bill sa totiž nestalo, aby sa na ciferníkoch jej modelov vyskytli vo väčšom meradle iné farby ako biela a čierna.

Séria ovplyvnená myšlienkami hnutia Bauhaus je zvláštna svojou unisexovosťou. S priemerom púzdier 34 a hrúbkou 9 mm bola síce v roku 1961 uvedená ako pánska, no zmena preferencií zákazníkov a zákazníčok spôsobila jej plynulý prerod na viac univerzálnu. Snaha o oslovenie dámskej klientely ale až doteraz narážala na obmedzený výber farieb. Povedzme si na rovinu, ktorá žena by sa uspokojila s čiernou a bielou?

K letu patria farby. Junghans nimi osviežil ciferníky dámskych modelov Max Bill

Oceľové novinky Junghans Max Bill pre rok 2016 vychádzajú potenciálnym zákazníčkam v ústrety bielymi koženými remienkami, ale hlavne upokojujúcimi pastelovými farbami ciferníkov trojručičkových verzií Classic. Quartz modely poháňané strojčekom J643.29 sa do aktuálnych trendov triafajú jemnou ružovou inšpirovanou rozkvitnutými čerešňami, chladivou modrou evokujúcou morský vánok a medovou, v ktorej sa odráža hrejivé slnko.

Ciferníky s luminiscenčnými bodmi na tretej, šiestej, deviatej a dvanástej hodine útočia na ženské zmysly aj svojou jemnosťou. Všetko, počnúc ručičkami a indexmi končiac, je na nich spracované v minimalistickom štýle podľa zásady Bauhausu „forma nasleduje funkciu“. Vďaka farbám sa ale návrhárom podarilo z čistoty tvarov vykoreniť nudu, ktorú by v opačnom prípade museli zaháňať inými spôsobmi.

Junghans Max Bill Handaufzug 027/3602.006

Na koho by boli farby predsa len veľkým úskokom od čierno-bielej reality, môže siahnuť po ďalšom sezónnom prírastku – ručne naťahovanom modeli Max Bill Handaufzug ref. 027-3602.00 s grafitovo šedým ciferníkom a koženým remienkom s plsťovou štruktúrou. Spoločnými vlastnosťami letných modelov Junghans Max Bill sú leštené púzdra z nehrdzavejúcej ocele316L a klenuté plexisklové sklíčka ošetrené vrstvou Sicralan, zvyšujúcou ich povrchovú tvrdosť.

Zdroj: Junghans

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.